Zübeyde Hanım Parkı’nın kedileri yeni evlerinde mutlu

GÜNDEM 10.07.2023 - 09:47, Güncelleme: 10.07.2023 - 09:47 1992+ kez okundu.
 

Zübeyde Hanım Parkı’nın kedileri yeni evlerinde mutlu

Karşıyaka’da, hayvanseverlerin isteği üzerine, Zübeyde Hanım Parkı’nda yaşayan sokak kedileri için ahşap evlerin bulunduğu yeni bir barınma alanı yapıldı.
Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının rahatça barınıp beslenebilmesi için kedi popülasyonunun yoğun olduğu Zübeyde Hanım Parkı’nda yeni kedi evleri oluşturdu. Köpeklerin giremeyeceği ölçülerde yapılan ve üzerleri kapatılan 3 ayrı kedi evinde toplam 50 kedi barınabiliyor. Belediye ekipleri tarafından üretilen ve uygun parklara monte edilen ahşap kedi evleri; mikrop ve bakteri üretmeme özelliği taşıyor, kedileri kışın soğuktan ve yağıştan, yazın da aşırı sıcaklardan koruyor. Kediler ile gönüllü olarak ilgilenen hayvansever Şeyda Uzuner, Parkta sürekli olarak yaşayan kedi sayısının 50 civarında olduğuna değindi ve;“Belediyemiz daha önce yakın bir alanda kediler için yer yapmıştı ancak oraya gitmediler, parkta kalmaya devam ettiler. Yaşadıkları çim alanda mevsim gereği sulama başlayınca beslenme yerlerini salyangozlar istila etti. Belediyemiz de parkın bir köşesine üç adet üç katlı yeni kedi evi yerleştirdi, üzerlerini kapattı. Alanın zemini de parke taş ile döşendi” dedi. Can dostlarına sahip çıkıldı Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, "Karşıyaka’mızdaki can dostlarımızın sağlığı, yaşam kalitesi bize emanet. Onlara hak ettikleri konforu, korumayı ve bakımı sağlamak için özveriyle çalışıyoruz. Bu hizmeti verirken STK'lar ve duyarlı komşularımızla iş birliği içindeyiz. Bu da bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.  
Karşıyaka’da, hayvanseverlerin isteği üzerine, Zübeyde Hanım Parkı’nda yaşayan sokak kedileri için ahşap evlerin bulunduğu yeni bir barınma alanı yapıldı.

Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının rahatça barınıp beslenebilmesi için kedi popülasyonunun yoğun olduğu Zübeyde Hanım Parkı’nda yeni kedi evleri oluşturdu. Köpeklerin giremeyeceği ölçülerde yapılan ve üzerleri kapatılan 3 ayrı kedi evinde toplam 50 kedi barınabiliyor. Belediye ekipleri tarafından üretilen ve uygun parklara monte edilen ahşap kedi evleri; mikrop ve bakteri üretmeme özelliği taşıyor, kedileri kışın soğuktan ve yağıştan, yazın da aşırı sıcaklardan koruyor.

Resim önizlemesi

Kediler ile gönüllü olarak ilgilenen hayvansever Şeyda Uzuner, Parkta sürekli olarak yaşayan kedi sayısının 50 civarında olduğuna değindi ve;“Belediyemiz daha önce yakın bir alanda kediler için yer yapmıştı ancak oraya gitmediler, parkta kalmaya devam ettiler. Yaşadıkları çim alanda mevsim gereği sulama başlayınca beslenme yerlerini salyangozlar istila etti. Belediyemiz de parkın bir köşesine üç adet üç katlı yeni kedi evi yerleştirdi, üzerlerini kapattı. Alanın zemini de parke taş ile döşendi” dedi.

Resim önizlemesi

Can dostlarına sahip çıkıldı Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, "Karşıyaka’mızdaki can dostlarımızın sağlığı, yaşam kalitesi bize emanet. Onlara hak ettikleri konforu, korumayı ve bakımı sağlamak için özveriyle çalışıyoruz. Bu hizmeti verirken STK'lar ve duyarlı komşularımızla iş birliği içindeyiz. Bu da bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.