İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

YARIN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİ ANMA GÜNÜMÜZ

Birinci dünya harbinde tarihe geçen en büyük savaş Çanakkale’de olmuştur. Her nedense birinci dünya harbine sokulduk. Bu savaşta 4 ayrı cephede savaştık. Bunlardan birisi ve en önemlisi Çanakkale savaşı idi. 18.Mart.1915 sabahı Çanakkale boğazına giren ve tabyalarımızı topa tutan İngiliz ve Fransız filoları boğazın iki yakasındaki Türk mevzilerinden yoğun ateş ve NUSRET Gemisi’nin karanlıkta Liman’a mayınların döşenmesi sonucunda elde edilen büyük başarı karşında İngiliz ve Fransızlar üçte bir zayiatverince geri çekilmek zorunda kaldılar. Boğazdan geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri Gelibolu yarımadasına asker çıkararak tarihi Çanakkale savaşı başladı. Çeşitli cephelerde göğüs göğüsse savaşlar oldu.  9 ay süren Kara harekâtı sırasında yüzbinlerce Osmanlı, İngiliz, Fransız, Hint ve Avustralya ile Yeni Zelandalı askerler hayatını kaybetti Muharebe 9 Ocak 1916 da, bu defada Osmanlıların zaferiyle bitti. Mustafa kemal Atatürk meşhur sözünü bu savaşta söylemiştir. ‘’Ben size taarruz emri değil ölmenizi emrediyorum’’ Birinci dünya Savaşı’nın gidişatını değiştiren Çanakkale savaşında  İngilizler: 205.000 Fransızlar: 47.000.Toplam 252 bin zayiat. Bizim kaybımızda 250.000 bin şehit oldu. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. O şehitlerimiz sayesinde hür bir milletin devamını idam et ettiriyoruz. Sağlıklı kalın tüm şehitlerimizi unutmayacağız…      
Ekleme Tarihi: 16 Mart 2020 - Pazartesi
İsmet BEKTAŞ

YARIN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİ ANMA GÜNÜMÜZ

Birinci dünya harbinde tarihe geçen en büyük savaş Çanakkale’de olmuştur.

Her nedense birinci dünya harbine sokulduk.

Bu savaşta 4 ayrı cephede savaştık.

Bunlardan birisi ve en önemlisi Çanakkale savaşı idi.

18.Mart.1915 sabahı Çanakkale boğazına giren ve tabyalarımızı topa tutan İngiliz ve Fransız filoları boğazın iki yakasındaki Türk mevzilerinden yoğun ateş ve NUSRET Gemisi’nin karanlıkta Liman’a mayınların döşenmesi sonucunda elde edilen büyük başarı karşında İngiliz ve Fransızlar üçte bir zayiatverince geri çekilmek zorunda kaldılar.

Boğazdan geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri Gelibolu yarımadasına asker çıkararak tarihi Çanakkale savaşı başladı. Çeşitli cephelerde göğüs göğüsse savaşlar oldu.

 9 ay süren Kara harekâtı sırasında yüzbinlerce Osmanlı, İngiliz, Fransız, Hint ve Avustralya ile Yeni Zelandalı askerler hayatını kaybetti

Muharebe 9 Ocak 1916 da, bu defada Osmanlıların zaferiyle bitti.

Mustafa kemal Atatürk meşhur sözünü bu savaşta söylemiştir.

‘’Ben size taarruz emri değil ölmenizi emrediyorum’’

Birinci dünya Savaşı’nın gidişatını değiştiren Çanakkale savaşında 

İngilizler: 205.000

Fransızlar: 47.000.Toplam 252 bin zayiat.

Bizim kaybımızda 250.000 bin şehit oldu.

Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.

O şehitlerimiz sayesinde hür bir milletin devamını idam et ettiriyoruz.

Sağlıklı kalın tüm şehitlerimizi unutmayacağız…

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.