İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

YA SEMT PAZARLARINA NE DEMELİ!

Adam filesini eline alıp semt pazarına gidiyor. Tabii ki o pazarlarda satılacak şeylerin üzerinde etiket olmadığından; fiyatlar sorularak öğreniliyor. Bir yerde on beş adet yumurta görüp yaklaşıyor. Bu yumurtalar kaç Tl diyerek sorunca, aldığı cevap karşısında şaşırıyor. Çünkü satıcı yumurtaların halis köy yumurtası olduğunu, tavukların bahçede yayıldığını bu nedenle tanesinin 5 Tl olduğunu söyleyince: Daha önce iki buçuk, üç liraya satıldığını şimdi neden beş lira olduğunu sorunca: Sen onların masrafının ne kadar olduğunu biliyor musun cevabını alıyor. Alıcıda şöyle cevap veriyor: Niye ki, bahçedeki böcekler, solucanlar ve otlarda mı zamlandı yoksa? diyerek oradan ayrılıyor. Adam süt almak için süt satan birine yaklaşıyor. Sütün bidonu ne kadar diye soruyor. Aldığı cevap: Geçen hafta 50 Tl ye sattım ama baktım bu hafta herkes 60.Tl ye satıyor bende 60 Tl ye satıyorum. Peki, geçen haftadan beri ne değişti de 60 Tl oldu diyerek oradan ayrılıyor. Bakıyor pazarda neyin fiyatını sorsa geçen haftadan yüksek fiyatlar alıyor. Adam düşünüyor. Belki geçen haftadan beri her şey köylerde de pahalanmış diyerek pazardan ayrılıyor. Yorum sizin. Sağlıkla kalın.
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2022 - Cuma
İsmet BEKTAŞ

YA SEMT PAZARLARINA NE DEMELİ!

Adam filesini eline alıp semt pazarına gidiyor. Tabii ki o pazarlarda satılacak şeylerin üzerinde etiket olmadığından; fiyatlar sorularak öğreniliyor.

Bir yerde on beş adet yumurta görüp yaklaşıyor.

  • Bu yumurtalar kaç Tl diyerek sorunca, aldığı cevap karşısında şaşırıyor.

Çünkü satıcı yumurtaların halis köy yumurtası olduğunu, tavukların bahçede yayıldığını bu nedenle tanesinin 5 Tl olduğunu söyleyince:

  • Daha önce iki buçuk, üç liraya satıldığını şimdi neden beş lira olduğunu sorunca:
  • Sen onların masrafının ne kadar olduğunu biliyor musun cevabını alıyor.

Alıcıda şöyle cevap veriyor:

  • Niye ki, bahçedeki böcekler, solucanlar ve otlarda mı zamlandı yoksa? diyerek oradan ayrılıyor.

Adam süt almak için süt satan birine yaklaşıyor.

  • Sütün bidonu ne kadar diye soruyor. Aldığı cevap:
  • Geçen hafta 50 Tl ye sattım ama baktım bu hafta herkes 60.Tl ye satıyor bende 60 Tl ye satıyorum.

Peki, geçen haftadan beri ne değişti de 60 Tl oldu diyerek oradan ayrılıyor.

Bakıyor pazarda neyin fiyatını sorsa geçen haftadan yüksek fiyatlar alıyor. Adam düşünüyor.

Belki geçen haftadan beri her şey köylerde de pahalanmış diyerek pazardan ayrılıyor.

Yorum sizin.

Sağlıkla kalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.