İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

TV’LERDE KARADENİZ BÖLGE TANITIMI

Geçenlerde TV kanallarından bir tanesi Muğla’nın Köyçeğiz ilçesini anlata anlata bitiremedi. Tabiki bu kadar tanıtımı gören yabancı ve yerliler buraları görmek ister. Marmara,Ege,Akdeniz bölgesini tanıtma yolu ile meşhur ettiler.Tabiki güzel yerler.Bende zamanında gidip oraları gezdim,gördüm.Herkes tatillerini bu bölgelerde geçirmek istiyor.Çünkü tanıtımı zamanında iyi yapılmış.Şimdi gelelim bizim Karadeniz bölgesine.Bana sorarsanız dünyanın en güzel yerlerinden birisi Karadeniz Bölgesi. Allah öyle seve seve güzellikler vermişki herhalde insanlar değerini bilememiş. Yeşillik… On iki ay her taraf yem yeşil… Su… Topuğunu toprağa vursan kaynaklar sular fışkırır. Yiyecek… Dünyanın her çeşit meyve ve sebzeleri bu bölgede yetişir. Deniz… Denizlerin harikası Karadeniz dir. Çünkü Karadeniz suları diğer deniz suları gibi insan cildinde tuz lekeleri bırakmaz.Duş almasan bile idare eder. Ak deniz sularında duş almadan yapamazsın. Samsun,Hopa arası sahiller dünyanın en güzel kumluk koyları ile dolu dur.Kumu harikadır,şifalıdır.Bu kumlar hastalıklarından dolayı kum banyosuna yatan insanlara şifa kaynağı olur. Peki bu kadar tabiat güzelliği olan bölgeye Turistler neden akın etmiyor? Çünkü tanıtım yeterli değil… Alt yapı yeterli değil… Ulaşım yeterli olmuyor… Bölgenin denizi,dağları,şelaleri,mesire yetleri,tarihi eserleri,göllerini  gibi güzelliklerimizi yerlerinizi  halkımız bile az biliyor. Bölgeye öncelikle “TREN”yolu yapılmalı. Birçok yere teleferikler kurulmalı,gidilip görülebilecek yerlerin yolları genişletilip asfaltlanmalı. Beş yıldızlı,havuzlu ,spor sahalı oteller çoğaltılmalı. Yöresel yemekler yerinde tanıtılmalı. Hemen bahane bulmayın! Havası nasıl diye… İngiltere de yılın üç yüz günü sisli geçtiği halde en fazla turist çekenden ülkelerden biridir. Biz halen Giresun kalesine bir teleferik kuramadık! İstense Giresun’dan Kümbet,Kulak kaya,Bektaş yaylası gibi yerlere bile teleferik kurulup,kış sporlarına bile ön verilebilinir. Halen Karadeniz’in tek adasının bile tanıtımının tam olduğu kanısında değilim. Ada da çeşitli festival etkinlikleri ve yöresel tanıtımlara daha geniş yer verilebilinir. TV kanallarında her ay geniş bir etkinlik tanıtımı yayınlatılabilinir. Turisttin olduğu yerde bolluk,bereket olup kültürel yönden,sosyal yönden daha iyi bir gelişmeler olur. Turizmi bol olan yerler,bacasız fabrikalar gibi gelir getirir. İşte bu bölgede bunlardan istifade etmek ister. Kalın sağlıcakla   
Ekleme Tarihi: 04 Temmuz 2023 - Salı
İsmet BEKTAŞ

TV’LERDE KARADENİZ BÖLGE TANITIMI

Geçenlerde TV kanallarından bir tanesi Muğla’nın Köyçeğiz ilçesini anlata anlata bitiremedi. Tabiki bu kadar tanıtımı gören yabancı ve yerliler buraları görmek ister.

Marmara,Ege,Akdeniz bölgesini tanıtma yolu ile meşhur ettiler.Tabiki güzel yerler.Bende zamanında gidip oraları gezdim,gördüm.Herkes tatillerini bu bölgelerde geçirmek istiyor.Çünkü tanıtımı zamanında iyi yapılmış.Şimdi gelelim bizim Karadeniz bölgesine.Bana sorarsanız dünyanın en güzel yerlerinden birisi Karadeniz Bölgesi.

Allah öyle seve seve güzellikler vermişki herhalde insanlar değerini bilememiş.

Yeşillik…

On iki ay her taraf yem yeşil…

Su…

Topuğunu toprağa vursan kaynaklar sular fışkırır.

Yiyecek…

Dünyanın her çeşit meyve ve sebzeleri bu bölgede yetişir.

Deniz…

Denizlerin harikası Karadeniz dir.

Çünkü Karadeniz suları diğer deniz suları gibi insan cildinde tuz lekeleri bırakmaz.Duş almasan bile idare eder.

Ak deniz sularında duş almadan yapamazsın.

Samsun,Hopa arası sahiller dünyanın en güzel kumluk koyları ile dolu dur.Kumu harikadır,şifalıdır.Bu kumlar hastalıklarından dolayı kum banyosuna yatan insanlara şifa kaynağı olur.

Peki bu kadar tabiat güzelliği olan bölgeye Turistler neden akın etmiyor?

Çünkü tanıtım yeterli değil…

Alt yapı yeterli değil…

Ulaşım yeterli olmuyor…

Bölgenin denizi,dağları,şelaleri,mesire yetleri,tarihi eserleri,göllerini  gibi güzelliklerimizi yerlerinizi  halkımız bile az biliyor.

Bölgeye öncelikle “TREN”yolu yapılmalı.

Birçok yere teleferikler kurulmalı,gidilip görülebilecek yerlerin yolları genişletilip asfaltlanmalı.

Beş yıldızlı,havuzlu ,spor sahalı oteller çoğaltılmalı.

Yöresel yemekler yerinde tanıtılmalı.

Hemen bahane bulmayın!

Havası nasıl diye…

İngiltere de yılın üç yüz günü sisli geçtiği halde en fazla turist çekenden ülkelerden biridir.

Biz halen Giresun kalesine bir teleferik kuramadık!

İstense Giresun’dan Kümbet,Kulak kaya,Bektaş yaylası gibi yerlere bile teleferik kurulup,kış sporlarına bile ön verilebilinir.

Halen Karadeniz’in tek adasının bile tanıtımının tam olduğu kanısında değilim.

Ada da çeşitli festival etkinlikleri ve yöresel tanıtımlara daha geniş yer verilebilinir.

TV kanallarında her ay geniş bir etkinlik tanıtımı yayınlatılabilinir.

Turisttin olduğu yerde bolluk,bereket olup kültürel yönden,sosyal yönden daha iyi bir gelişmeler olur.

Turizmi bol olan yerler,bacasız fabrikalar gibi gelir getirir.

İşte bu bölgede bunlardan istifade etmek ister.

Kalın sağlıcakla 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.