İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

TECRÜBELİ KAYMAKAM HALKIN GÖNLÜNE TAHT KURDU

Telefonumun mesaj bölümünü açtığımda 07.07.2017 tarihinde Kaymakam Niyazi ULUGÖLGE tarafından mahalle toplantılarından üçüncüsünün Ballıca Mahallesinde yapılacağını bildiren mahalle muhtarı Kadir YILDIRIM'ın yazısını okudum. Önce mutat bir toplantıdır, gelenler konuşur, halk dinler, toplantı sona erdi anonsu ile halk dağılır. Diye düşündüm... Sonrada yeni gelen kaymakamın halka karşı çok iyi bir hitabeti olduğu, gelir gelmez Bulancak halkına kendini sevdirdiği gibi sözler Yıldız Matbaasındaki konuşmalar aklıma geldi. 07.07.2017 cuma günü saat onbirde yapılacak Ballıca Mahallesindeki toplantı salonuna gitim. Sayın Kaymakam dakikası dakikasına salona geldi...(Halkını hiç mi hiç bekletmedi.) Yapılan davetle, güler yüzle kürsüye çıkarak toplantının gayesini kısaca anlattıktan sonra halkla mahalle ve çevre ile ilgili talep ve isteklerini sordu. Bir an sessizlikten sonra mahalle halkından öyle ilginç sorular geldi ki bu sorular neredeyse şehri kapsadı... Bunun karşılığı olarak sayın kaymakam o kadar olumlu, yapıcı, ikna edici konuşmalarıyla tek tek bu soruları cevapladı. Şimdi bazı okurlarım: Amma da abarttın haa... diyorlardır. Fakat durum öyle değil. Örneğin: Komşulukla ilgili bir sorunun şöyle cevaplaması çok hoşuma gitti... Biz millet olarak komşularımızı çok seven bir insanlarız. Bununla ilgili bir sözü de vardır."Komşu komşunu külüne muhtaçtır." Bu nedenle önce komşularımızı iyilikle ikaz edelim. Fakat iyilikten anlamıyor ve aynı hatayı devam ettiriyorsa 155 servisini arayalım. Gibi sözleri çok olumlu ve yapıcı idi... Halkın ilgisi çok iyi idi, dolu olan salonun her köşesinden konuşmacılar çevresiyle ve ilçesiyle ilgili problemleri dile getirdiler. Sayın kaymakam maiyetindeki amir ve müdürlere de halkın sorularını cevaplandırma imkanı tanıyarak, onların anlatmalarından da halkın aydınlanmasını sağladı... Son olarak İlçe emniyetince hazırlanan halkın sahtekarlarca dolandırılmaları ve denizde boğulma tehlikelerine karşı broşürler toplantıya katılanlara dağıtıldı... Yılların verdiği tecrübemle söyleyeceğim şu ki: Bulancak ilçesi çok iyi bir kaymakama kavuştu... Halk sorunlarına sahip çıkıyor... Mahalle olarak birlik beraberliği benimsiyor... Mahalle halkı muhtarlarını da seviyor.(Çünkü mahalle muhtarı Kadir YILDIRIM'ın mahallesi için çalışmalarda yaban atılır durumda değil...) Mahalle halkı başlarında iyi bir kaymakam; emniyetleri için de iyi bir emniyet amiri olduğunun bilincinde... Her toplantının böyle geçmesi dileklerimle Kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 11 Temmuz 2017 - Salı
İsmet BEKTAŞ

TECRÜBELİ KAYMAKAM HALKIN GÖNLÜNE TAHT KURDU

Telefonumun mesaj bölümünü açtığımda 07.07.2017 tarihinde Kaymakam Niyazi ULUGÖLGE tarafından mahalle toplantılarından üçüncüsünün Ballıca Mahallesinde yapılacağını bildiren mahalle muhtarı Kadir YILDIRIM'ın yazısını okudum.
Önce mutat bir toplantıdır, gelenler konuşur, halk dinler, toplantı sona erdi anonsu ile halk dağılır. Diye düşündüm...
Sonrada yeni gelen kaymakamın halka karşı çok iyi bir hitabeti olduğu, gelir gelmez Bulancak halkına kendini sevdirdiği gibi sözler Yıldız Matbaasındaki konuşmalar aklıma geldi.
07.07.2017 cuma günü saat onbirde yapılacak Ballıca Mahallesindeki toplantı salonuna gitim.
Sayın Kaymakam dakikası dakikasına salona geldi...(Halkını hiç mi hiç bekletmedi.)
Yapılan davetle, güler yüzle kürsüye çıkarak toplantının gayesini kısaca anlattıktan sonra halkla mahalle ve çevre ile ilgili talep ve isteklerini sordu.
Bir an sessizlikten sonra mahalle halkından öyle ilginç sorular geldi ki bu sorular neredeyse şehri kapsadı...
Bunun karşılığı olarak sayın kaymakam o kadar olumlu, yapıcı, ikna edici konuşmalarıyla tek tek bu soruları cevapladı.
Şimdi bazı okurlarım: Amma da abarttın haa... diyorlardır. Fakat durum öyle değil. Örneğin:
Komşulukla ilgili bir sorunun şöyle cevaplaması çok hoşuma gitti...
Biz millet olarak komşularımızı çok seven bir insanlarız. Bununla ilgili bir sözü de vardır."Komşu komşunu külüne muhtaçtır." Bu nedenle önce komşularımızı iyilikle ikaz edelim. Fakat iyilikten anlamıyor ve aynı hatayı devam ettiriyorsa 155 servisini arayalım. Gibi sözleri çok olumlu ve yapıcı idi...
Halkın ilgisi çok iyi idi, dolu olan salonun her köşesinden konuşmacılar çevresiyle ve ilçesiyle ilgili problemleri dile getirdiler.
Sayın kaymakam maiyetindeki amir ve müdürlere de halkın sorularını cevaplandırma imkanı tanıyarak, onların anlatmalarından da halkın aydınlanmasını sağladı...
Son olarak İlçe emniyetince hazırlanan halkın sahtekarlarca dolandırılmaları ve denizde boğulma tehlikelerine karşı broşürler toplantıya katılanlara dağıtıldı...
Yılların verdiği tecrübemle söyleyeceğim şu ki: Bulancak ilçesi çok iyi bir kaymakama kavuştu...
Halk sorunlarına sahip çıkıyor...
Mahalle olarak birlik beraberliği benimsiyor...
Mahalle halkı muhtarlarını da seviyor.(Çünkü mahalle muhtarı Kadir YILDIRIM'ın mahallesi için çalışmalarda yaban atılır durumda değil...)
Mahalle halkı başlarında iyi bir kaymakam; emniyetleri için de iyi bir emniyet amiri olduğunun bilincinde...
Her toplantının böyle geçmesi dileklerimle
Kalın sağlıcakla...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.