İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

TATİL BAŞLADI, TATİLDE ÇOCUKLARIMIZ NE YAPMALI?

Adı şubat tatili olarak bilinen, okullarımızın birinci dönem bitim tatili bugünden itibaren başladı. Bu çocuklarımızın dinlenip moral bulma ve ikinci döneme daha dinç, daha dinlenik beyinle girmesi için onaltı günlük bir fırsat tatilidir. Fakat… Acaba bu tatilde çocuklarımızın ne kadarı bu uygulamadan yararlanabilecek? Çocuklarımız tatilde semt sahalarında sportif faaliyetlerle yorgunluklarını giderebilecekler mi? (İnşallah her yerde semt sahaları vardır.) Gezilere gidip, görmedikleri yerleri görerek genel kültürlerini artırabilecekler mi? Çeşitli ziyaretlerle arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirebilecekler mi? İstediği gıdalarla beslenip ikinci döneme daha güçlü başlayabilecekler mi? Sonunda tatilimi hak ettiğim gibi değerlendirdim deyip ikinci döneme daha zinde başlayabilecekler mi? Yoksaa… Tatilde, kimisi simit satmaya, kimisi ayakkabı boyamaya, kimisi mendil, kimisi su satmaya, kimisi başkalarının yanında çalışıp beş on kuruş kazanmaya, kimisi hayvan gütmeye, kimisi kış hazırlığı için titreyerek çalı çırpı toplamaya, kimisi ağasına hizmet etmeye… Daha bunları sıralamakla bitmez… Gelelim şimdi esas konumuza; Bu çocuklardan hangileri ikinci dönem daha başarılı olurlar? İlk yazdıklarımdakiler mi? Sonraki yazdıklarımdakiler mi? Kararı siz verin… Verin de çocuklarınızın başarısına esas sizler katkıda bulunun… Not: Tatilde öğrencilerine ağır ödevler veren öğretmenlerimiz de bu yazıyı okuyup biraz düşünmeliler… Sağlıcakla kalın, çocuğunuzun tatilini iyi değerlendirin…
Ekleme Tarihi: 19 Ocak 2018 - Cuma
İsmet BEKTAŞ

TATİL BAŞLADI, TATİLDE ÇOCUKLARIMIZ NE YAPMALI?

Adı şubat tatili olarak bilinen, okullarımızın birinci dönem bitim tatili bugünden itibaren başladı.
Bu çocuklarımızın dinlenip moral bulma ve ikinci döneme daha dinç, daha dinlenik beyinle girmesi için onaltı günlük bir fırsat tatilidir.
Fakat…
Acaba bu tatilde çocuklarımızın ne kadarı bu uygulamadan yararlanabilecek?
Çocuklarımız tatilde semt sahalarında sportif faaliyetlerle yorgunluklarını giderebilecekler mi? (İnşallah her yerde semt sahaları vardır.)
Gezilere gidip, görmedikleri yerleri görerek genel kültürlerini artırabilecekler mi?
Çeşitli ziyaretlerle arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirebilecekler mi?
İstediği gıdalarla beslenip ikinci döneme daha güçlü başlayabilecekler mi?
Sonunda tatilimi hak ettiğim gibi değerlendirdim deyip ikinci döneme daha zinde başlayabilecekler mi?
Yoksaa…
Tatilde, kimisi simit satmaya, kimisi ayakkabı boyamaya, kimisi mendil, kimisi su satmaya, kimisi başkalarının yanında çalışıp beş on kuruş kazanmaya, kimisi hayvan gütmeye, kimisi kış hazırlığı için titreyerek çalı çırpı toplamaya, kimisi ağasına hizmet etmeye…
Daha bunları sıralamakla bitmez…
Gelelim şimdi esas konumuza;
Bu çocuklardan hangileri ikinci dönem daha başarılı olurlar?
İlk yazdıklarımdakiler mi?
Sonraki yazdıklarımdakiler mi?
Kararı siz verin…
Verin de çocuklarınızın başarısına esas sizler katkıda bulunun…
Not: Tatilde öğrencilerine ağır ödevler veren öğretmenlerimiz de bu yazıyı okuyup biraz düşünmeliler…
Sağlıcakla kalın, çocuğunuzun tatilini iyi değerlendirin…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.