İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

SİZCE BİR MUDİ BANKA GİŞESİ ÖNÜNDE SIRA İÇİN KAÇ DAKİKA BEKLER?

Bu sorunun cevabını bankaların gişelerinin önünde işlem yaptırmak için sıra bekleyenler çok iyi bilirler. Bir bankanın bir çok gişesi olduğu halde, yalnız ikisini, hatta birisini çalıştırıyorsa... Bir bankada üç dört çeşit öncelikli kartlar kullanılıyorsa. (Vatandaş gelmiş kartı ile sıra numarasını almış bekliyor, diğer vatandaş gelip oda kartla numara alıyor, bir süredir bekleyen vatandaştan önce çağrıldığında, o bekleyen vatandaş baka kalıyor.) Buna bir hal çaresi düşünülsün onlara ayrı bir gişe tahsis edilsin ki vatandaş, mağdur olmasın değil mi? Aynı bankada tam otuz iki kişi işi için sıra beklerken, bankanın müdürü odasında çayını yudumluyor, o müşterilerinin yanına gelip haliniz nedir diye ilgilenmiyorsa ki (Herhalde onunda muhakkak ki odasında birisi vardır.) Veznedeki memur tek başına hem yanlış yapmamak, hem müşterilere hizmet vermek için ağır ağır işini yapıyorsa. (Oda ne yapsın bir yanlışlık bir maaşına maal olur)  Biz yine başlıkta ki soruya gelelim; Vatandaş saat onu yirmi geçe sıra fişini kartı ile almış (Fişin üzerinde alış 10.20 saati yazıyor.) tam on bir otuz sekizde gişeden çağırılmış. yani tam 1 saat 18 dakika beklemiş. Oradaki işini görülmesi vesaire tam bir buçuk  saatte bankadan çıkabilmiş. (Her şey sabit) Şimdi işin Konumuna gelelim. Sanayideki bir vatandaş ekmek parası için dükkanını açtı ve müşteri gelene kadar bankadaki işimi halledip geleyim diyerek merkeze gelip bankaya girip sıra fişini aldı. İşte bunun gibi birçok örnek verilebilir. Bu vatandaşı bu kadar buralarda bekletmenin alemi  nedir ki ? (Bu acil bir işi olan içinde aynıdır.) Beş dakikada bu vatandaşlar işlerini halletseler de ekmek parası için işinin başına dönse iyi olmaz mı ? Durumu banka yetkililerine sorarsan, Personel yok cevabını alırsın. Kardeşim bu kadar üniversite mezunları boşta dururken sen hep kazancını değil, birazda müşterilerini düşünsen olmaz mı ? Ne yaparsın herkes büyük lokma peşinde... Allah vatandaşa kolaylık versin Beklemekle bir şey  olmaz yalnız ömür geçer...
Ekleme Tarihi: 11 Ağustos 2017 - Cuma
İsmet BEKTAŞ

SİZCE BİR MUDİ BANKA GİŞESİ ÖNÜNDE SIRA İÇİN KAÇ DAKİKA BEKLER?

Bu sorunun cevabını bankaların gişelerinin önünde işlem yaptırmak için sıra bekleyenler çok iyi bilirler. Bir bankanın bir çok gişesi olduğu halde, yalnız ikisini, hatta birisini çalıştırıyorsa...
Bir bankada üç dört çeşit öncelikli kartlar kullanılıyorsa.
(Vatandaş gelmiş kartı ile sıra numarasını almış bekliyor, diğer vatandaş gelip oda kartla numara alıyor, bir süredir bekleyen vatandaştan önce çağrıldığında, o bekleyen vatandaş baka kalıyor.)
Buna bir hal çaresi düşünülsün onlara ayrı bir gişe tahsis edilsin ki vatandaş, mağdur olmasın değil mi?
Aynı bankada tam otuz iki kişi işi için sıra beklerken, bankanın müdürü odasında çayını yudumluyor, o müşterilerinin yanına gelip haliniz nedir diye ilgilenmiyorsa ki (Herhalde onunda muhakkak ki odasında birisi vardır.)
Veznedeki memur tek başına hem yanlış yapmamak, hem müşterilere hizmet vermek için ağır ağır işini yapıyorsa.
(Oda ne yapsın bir yanlışlık bir maaşına maal olur) 
Biz yine başlıkta ki soruya gelelim;
Vatandaş saat onu yirmi geçe sıra fişini kartı ile almış (Fişin üzerinde alış 10.20 saati yazıyor.) tam on bir otuz sekizde gişeden çağırılmış. yani tam 1 saat 18 dakika beklemiş.
Oradaki işini görülmesi vesaire tam bir buçuk  saatte bankadan çıkabilmiş.
(Her şey sabit)
Şimdi işin Konumuna gelelim.
Sanayideki bir vatandaş ekmek parası için dükkanını açtı ve müşteri gelene kadar bankadaki işimi halledip geleyim diyerek merkeze gelip bankaya girip sıra fişini aldı.
İşte bunun gibi birçok örnek verilebilir.
Bu vatandaşı bu kadar buralarda bekletmenin alemi  nedir ki ?
(Bu acil bir işi olan içinde aynıdır.)
Beş dakikada bu vatandaşlar işlerini halletseler de ekmek parası için işinin başına dönse iyi olmaz mı ? Durumu banka yetkililerine sorarsan,
Personel yok cevabını alırsın.
Kardeşim bu kadar üniversite mezunları boşta dururken sen hep kazancını değil, birazda müşterilerini düşünsen olmaz mı ?
Ne yaparsın herkes büyük lokma peşinde...
Allah vatandaşa kolaylık versin
Beklemekle bir şey  olmaz yalnız ömür geçer...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.