İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

KARADENİZİN COŞKUSU BİR BAŞKADIR

Adı üstünde Karadeniz… Bir coştu mu Karadeniz, dalgalar dağ gibi gelir sahillere, coşar, kabarır, köpürür fakat pek zararı olmaz kıyılarına. Sahillerini altın kumluklarla kaplı bırakarak çekilir, sakinleşir. Koyları, plajları, deltaları bir başkadır Karadeniz’in. Bizler değerini bilmeyip başka denizlere özensek de o güzelliğinden asla taviz vermez. Neresinden bahsedeyim kıyılarımızın, hangisinden söz edeyim. Yalnız Giresun, Bulancak, Piraziz sahillerini yazmaya kalksam sayfalar almaz. Geçenlerde bir sahile gitmiştim ve oranın eşsiz güzelliğini internet sayfamda resmini paylaşmış ve birçok sayfa arkadaşım burası neresi diye sormuşlardı. İşte o görülen yer Karadeniz’imizin incisi sahillerimizden Bulancak-Piraziz arasında eğrice mevkii ve “T ler” kumlukları… Yeşillikler içinde tertemiz kumu, pırıl pırıl denizi ile ben de varım burada; uzaklara gitmenize gerek yok diyor adeta. Biraz bakımla oralardan çok daha üstün olurum diye çırpınıyor. Güzel duş kabinleri, modern WC’ler, banklar yapılarak cüzi bir ücretle halkın hizmetine sunulsa hatta bir kısmı ücretsiz olarak halka sunulsa ne kaybederiz. Sahillerimiz özel yerler zaten olamaz. Sahillerimiz halka aittir. İsteyen istediği yerde bedava denize gire bilmeli. Eğer şemsiye, masa vb. gibi hizmetler almak isteyen olursa onlardan ücret alınmalı. İsterlerse belediyeler bunları da karşılaya bilirler. Muhakkak ki bunun gibi yerlerin bakım ve korunmaya ait ihtiyaçları var. Çünkü… Çünkü biz alışmışız yer, içer çöplerimizi bırakır gideriz. Eğrice mevkiinde Yaşar Aslan kardeşimiz ağaçlar dikmiş, bakımını üstlenmiş etrafı tertemiz yapmış. Öyle zannediyorum ki o bakımları sayesinde halk zevkle o gölgeliklerde denizin tadını çıkarıyorlar. Bizim küçüklü de de çok güzel bir kumsalımız var. Eski mektep yanından Giresun tarafına, Konakyanı tarafına şahane pırıl pırıl kumsalımız var. Oralara da kabinler, WC’ler, duş yerleri yapılırsa çok daha iyi olmaz mı? Bizim sahillerimizi anlatmakla güzelleştiremeyiz, tabiat güzelliği zaten var. Hizmet ve tanıtımdır turizmi cezbeden! Karadeniz… Karadeniz halka gibidir sevecen, cana yakın… Önce koşar sonra sakinleşir. Sağlıkla kalın sahillerimizin değerini bilin. Deniz kenarlarımızdaki ve yaylalarımızdaki ÇÖP’lernizi unutmayın!!!  
Ekleme Tarihi: 01 Ağustos 2023 - Salı
İsmet BEKTAŞ

KARADENİZİN COŞKUSU BİR BAŞKADIR

Adı üstünde Karadeniz…

Bir coştu mu Karadeniz, dalgalar dağ gibi gelir sahillere, coşar, kabarır, köpürür fakat pek zararı olmaz kıyılarına.

Sahillerini altın kumluklarla kaplı bırakarak çekilir, sakinleşir.

Koyları, plajları, deltaları bir başkadır Karadeniz’in.

Bizler değerini bilmeyip başka denizlere özensek de o güzelliğinden asla taviz vermez.

Neresinden bahsedeyim kıyılarımızın, hangisinden söz edeyim.

Yalnız Giresun, Bulancak, Piraziz sahillerini yazmaya kalksam sayfalar almaz.

Geçenlerde bir sahile gitmiştim ve oranın eşsiz güzelliğini internet sayfamda resmini paylaşmış ve birçok sayfa arkadaşım burası neresi diye sormuşlardı.

İşte o görülen yer Karadeniz’imizin incisi sahillerimizden Bulancak-Piraziz arasında eğrice mevkii ve “T ler” kumlukları…

Yeşillikler içinde tertemiz kumu, pırıl pırıl denizi ile ben de varım burada; uzaklara gitmenize gerek yok diyor adeta.

Biraz bakımla oralardan çok daha üstün olurum diye çırpınıyor.

Güzel duş kabinleri, modern WC’ler, banklar yapılarak cüzi bir ücretle halkın hizmetine sunulsa hatta bir kısmı ücretsiz olarak halka sunulsa ne kaybederiz.

Sahillerimiz özel yerler zaten olamaz.

Sahillerimiz halka aittir. İsteyen istediği yerde bedava denize gire bilmeli.

Eğer şemsiye, masa vb. gibi hizmetler almak isteyen olursa onlardan ücret alınmalı. İsterlerse belediyeler bunları da karşılaya bilirler. Muhakkak ki bunun gibi yerlerin bakım ve korunmaya ait ihtiyaçları var.

Çünkü…

Çünkü biz alışmışız yer, içer çöplerimizi bırakır gideriz.

Eğrice mevkiinde Yaşar Aslan kardeşimiz ağaçlar dikmiş, bakımını üstlenmiş etrafı tertemiz yapmış. Öyle zannediyorum ki o bakımları sayesinde halk zevkle o gölgeliklerde denizin tadını çıkarıyorlar.

Bizim küçüklü de de çok güzel bir kumsalımız var. Eski mektep yanından Giresun tarafına, Konakyanı tarafına şahane pırıl pırıl kumsalımız var. Oralara da kabinler, WC’ler, duş yerleri yapılırsa çok daha iyi olmaz mı?

Bizim sahillerimizi anlatmakla güzelleştiremeyiz, tabiat güzelliği zaten var.

Hizmet ve tanıtımdır turizmi cezbeden!

Karadeniz…

Karadeniz halka gibidir sevecen, cana yakın…

Önce koşar sonra sakinleşir.

Sağlıkla kalın sahillerimizin değerini bilin.

Deniz kenarlarımızdaki ve yaylalarımızdaki ÇÖP’lernizi unutmayın!!!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.