İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

KALDIMI DA GETİRMEDİK

Fındık alım tüccarlarına uğrayıp fiyatların nasıl olduğunu öğrenmek istedim. Birisine yaklaşarak fındık fiyatları bugün nasıl diye sordum. Bana fiyatların yükseldiğini, elli yedi, elli sekiz TL gibi aldıklarını söyledi. Bende iyi bir fiyat keşke Eylül aylarında böyle yükselse idi; peki getiren oluyor mu fındık? Dedim. -Pek getiren olmuyor diyordu ki bir vatandaş bizim konuşmamızı duymuş olacak ki yaklaşarak: -Fındık kaldı mı da getirmiyoruz, neyi getirelim? Daha fındık kurumadan okul masrafı, yiyecek, borç derken fındığın hepsini pazara indirip ucuz, pahallı vererek ihtiyaçlarımızı karşıladık. O zaman fındığa 54 TL fiyat verilmişti, tüccar fırsat bu fırsat diyerek verilen fiyatın çok altında elimizdeki fındığı aldı. Tabii ki zorla almadı fakat üretici ihtiyaçlarını karşılamak üzere satmaya mecbur kaldı. O zamanlar kırk, kırk bir liraya kadar düşürdüler fiyatları. Peki… Şimdi ne oldu da fiyatlar bu kadar yükseldi? Herhalde paramızın değer kaybetmesinden kaynaklanmadı… Her yıl böyle oluyor. Üretici fındığını ucuz, pahallı satmak mecburiyetinde kalıyor. Fındık kalmayınca fiyatlar yükseliyor…(Yine belli zümreler kar ediyor). Keşke o mazot paraları, dönüm paraları Eylül ayında verilse de üreticiler ihtiyacını giderip fındığını sonun a kadar bekletebilse. Benim anlamadığım eskiden bir fiyat verilince tüccarlar pek bu fiyatın altına inmezlerdi. Şimdi neden böyle oluyor? Antep fıstığının kg mı üç yüzü aştı. Yüzde bilmem kaç zamlanmış. Herhalde bizim fındık da zamlanmış olmalı…(Tabii ki yeterince değil) İnşallah seneye daha tedbirli olur üreticide, sonuna kadar bekler. Sağlıkla kalın… Yeni yılınızın hayırlara vesile olması dileklerimle…    
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2022 - Salı
İsmet BEKTAŞ

KALDIMI DA GETİRMEDİK

Fındık alım tüccarlarına uğrayıp fiyatların nasıl olduğunu öğrenmek istedim. Birisine yaklaşarak fındık fiyatları bugün nasıl diye sordum. Bana fiyatların yükseldiğini, elli yedi, elli sekiz TL gibi aldıklarını söyledi.

Bende iyi bir fiyat keşke Eylül aylarında böyle yükselse idi; peki getiren oluyor mu fındık? Dedim.

-Pek getiren olmuyor diyordu ki bir vatandaş bizim konuşmamızı duymuş olacak ki yaklaşarak:

-Fındık kaldı mı da getirmiyoruz, neyi getirelim?

Daha fındık kurumadan okul masrafı, yiyecek, borç derken fındığın hepsini pazara indirip ucuz, pahallı vererek ihtiyaçlarımızı karşıladık.

O zaman fındığa 54 TL fiyat verilmişti, tüccar fırsat bu fırsat diyerek verilen fiyatın çok altında elimizdeki fındığı aldı.

Tabii ki zorla almadı fakat üretici ihtiyaçlarını karşılamak üzere satmaya mecbur kaldı.

O zamanlar kırk, kırk bir liraya kadar düşürdüler fiyatları.

Peki…

Şimdi ne oldu da fiyatlar bu kadar yükseldi?

Herhalde paramızın değer kaybetmesinden kaynaklanmadı…

Her yıl böyle oluyor.

Üretici fındığını ucuz, pahallı satmak mecburiyetinde kalıyor.

Fındık kalmayınca fiyatlar yükseliyor…(Yine belli zümreler kar ediyor).

Keşke o mazot paraları, dönüm paraları Eylül ayında verilse de üreticiler ihtiyacını giderip fındığını sonun a kadar bekletebilse.

Benim anlamadığım eskiden bir fiyat verilince tüccarlar pek bu fiyatın altına inmezlerdi.

Şimdi neden böyle oluyor?

Antep fıstığının kg mı üç yüzü aştı. Yüzde bilmem kaç zamlanmış.

Herhalde bizim fındık da zamlanmış olmalı…(Tabii ki yeterince değil)

İnşallah seneye daha tedbirli olur üreticide, sonuna kadar bekler.

Sağlıkla kalın…

Yeni yılınızın hayırlara vesile olması dileklerimle…

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.