İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

HER YILDIZ AYDINLIK SAÇMAZ ETRAFINA

Derler ki Hazreti Ali'nin bir sözü vardır: “Her adı Ali olanı Ali sanmayın, Ali'lik benim kılıcımdadır”. İşte bu sözü kıstas alarak bende diyorum ki: Her YILDIZ etrafını aydınlatmaz… Yıl 1972. Rahmetle andığım Fikret Cürgül'ün matbaasına bir çırak gelir.  Azimli mi azimli… Başarılımı başarılı… Dikkatlimi, dikkatli… Gözünü budaktan esirgemeyen, ustasının bir dediğini iki etmeyen bir genç bu.(Nerde şimdi böyle çıraklar). Ta o zamanlar belliydi, ileride milletine, vatanına yararlı işler yapacağı. 1972 den 1984 yılına kadar yılmadı, azmetti. O zamanlar biz rahmetli Fikret Cürgül'le “BULANCAK” gazetesini çıkarıyorduk. Takozlarla kalıplara harflerin dizildiği, kolla çevrilerek baskı yapılan matbaa makinesiyle… O bunları not etti, matbaacılığın en ince teferruatına kadar zihnine yerleştirdi. Çıraklık, kalfalık devirlerini bitirip 1984 yılında ilk matbaasını kurdu. Azmini devam ettirdi. Teknolojiyi yakından takp etti. O diyordu ki: “Öyle sağlam bir temelle devam etmeliyim ki yıllarca etrafımızı aydınlatalım, yıkılmayalım, sarsılmayalım”.(Diğer gazetelerden kaç tanesi geldi geçti…) Bu hayalini gerçekleştirmek için, matbaa makinelerinin beşiği olan Almanya'nın Heidelberg şehrine kadar gitti, araştırmalar yaptı. Yıl “27 HAZİRAN 2006” Bir yıldız doğuyor Giresun ilinin Bulancak ilçesinde. İmtiyaz sahibi Ali Yıldız ,“YILDIZ HABER” adlı gazetesinin ilk sayısını çıkararak okurlarının hizmetine sunuyor. Ağır ağır adımlarla çıkıyor merdivenleri, zirveye doğru ilerliyor YILDIZ HABER gazetesi. Tam on iki yıl oldu, doğruluk ilkelerinden ayrılmadan taa Almanyalara, Amerikalara kadar ulaştı YILDIZ HABER gazetesi. Her yıl biraz daha genişliyor okur potansiyeli YILDIZ HABER'İN… Yıldız Haber ailesi, büyük ve büyük olduğu kadar mütevazı bir aile… Başta: İmtiyaz Sahibi; Ali YILDIZ Genel Koordinatör;  İsmail YILDIZ  Yazı İşleri Müdürü;  Sinan YILDIZ Haber Editörü; Hasan Selçuk KARABAŞ Haber Müdürü; Samet YILDIZ Editör Yardımcısı ve  Sayfa Tasarım; başarının yıldızı Nazlı YILDIZ KARATAŞ ve Dilek KORKMAZ. Diğer personeller Cengiz UTKU, Serkan ELİKARA, Muzaffer ŞAHİN, Erhan GÜNDOĞAR İşte bu aile gece gündüz, bayram, tatil demeden on iki yıl önce BULANCAK'ta doğan YILDIZ HABER GAZETESİ'NİN aydınlığını söndürmeden devam ettirme çabasındalar. Ne mutlu onlara, böyle bir gazeteyi halkı tarafından sevilen bir gazete olarak okurlarının hizmetine sunuyorlar. Aydınlanmak için oku. Doğru, tarafsız haber için 'YILDIZ HABER' Okumak için 'YILDIZ HABER' gazetesini al… Sağlıcakla kalın, okumadan da geri kalmayın… Not: Nice mutlu, başarılı yıllara YILDIZ HABER, başarının sırları sende kalsın yine…
Ekleme Tarihi: 30 Haziran 2017 - Cuma
İsmet BEKTAŞ

HER YILDIZ AYDINLIK SAÇMAZ ETRAFINA

Derler ki Hazreti Ali'nin bir sözü vardır:
“Her adı Ali olanı Ali sanmayın, Ali'lik benim kılıcımdadır”.
İşte bu sözü kıstas alarak bende diyorum ki:
Her YILDIZ etrafını aydınlatmaz…
Yıl 1972.
Rahmetle andığım Fikret Cürgül'ün matbaasına bir çırak gelir. 
Azimli mi azimli…
Başarılımı başarılı…
Dikkatlimi, dikkatli…
Gözünü budaktan esirgemeyen, ustasının bir dediğini iki etmeyen bir genç bu.(Nerde şimdi böyle çıraklar).
Ta o zamanlar belliydi, ileride milletine, vatanına yararlı işler yapacağı.
1972 den 1984 yılına kadar yılmadı, azmetti.
O zamanlar biz rahmetli Fikret Cürgül'le “BULANCAK” gazetesini çıkarıyorduk. Takozlarla kalıplara harflerin dizildiği, kolla çevrilerek baskı yapılan matbaa makinesiyle…
O bunları not etti, matbaacılığın en ince teferruatına kadar zihnine yerleştirdi.
Çıraklık, kalfalık devirlerini bitirip 1984 yılında ilk matbaasını kurdu.
Azmini devam ettirdi. Teknolojiyi yakından takp etti.
O diyordu ki:
“Öyle sağlam bir temelle devam etmeliyim ki yıllarca etrafımızı aydınlatalım, yıkılmayalım, sarsılmayalım”.(Diğer gazetelerden kaç tanesi geldi geçti…)
Bu hayalini gerçekleştirmek için, matbaa makinelerinin beşiği olan Almanya'nın Heidelberg şehrine kadar gitti, araştırmalar yaptı.
Yıl “27 HAZİRAN 2006”
Bir yıldız doğuyor Giresun ilinin Bulancak ilçesinde.
İmtiyaz sahibi Ali Yıldız ,“YILDIZ HABER” adlı gazetesinin ilk sayısını çıkararak okurlarının hizmetine sunuyor.
Ağır ağır adımlarla çıkıyor merdivenleri, zirveye doğru ilerliyor YILDIZ HABER gazetesi.
Tam on iki yıl oldu, doğruluk ilkelerinden ayrılmadan taa Almanyalara, Amerikalara kadar ulaştı YILDIZ HABER gazetesi.
Her yıl biraz daha genişliyor okur potansiyeli YILDIZ HABER'İN…
Yıldız Haber ailesi, büyük ve büyük olduğu kadar mütevazı bir aile…
Başta:
İmtiyaz Sahibi; Ali YILDIZ
Genel Koordinatör;  İsmail YILDIZ 
Yazı İşleri Müdürü;  Sinan YILDIZ
Haber Editörü; Hasan Selçuk KARABAŞ
Haber Müdürü; Samet YILDIZ
Editör Yardımcısı ve  Sayfa Tasarım; başarının yıldızı Nazlı YILDIZ KARATAŞ ve Dilek KORKMAZ.
Diğer personeller Cengiz UTKU, Serkan ELİKARA, Muzaffer ŞAHİN, Erhan GÜNDOĞAR
İşte bu aile gece gündüz, bayram, tatil demeden on iki yıl önce BULANCAK'ta doğan YILDIZ HABER GAZETESİ'NİN aydınlığını söndürmeden devam ettirme çabasındalar.
Ne mutlu onlara, böyle bir gazeteyi halkı tarafından sevilen bir gazete olarak okurlarının hizmetine sunuyorlar.
Aydınlanmak için oku.
Doğru, tarafsız haber için 'YILDIZ HABER'
Okumak için 'YILDIZ HABER' gazetesini al…
Sağlıcakla kalın, okumadan da geri kalmayın…
Not: Nice mutlu, başarılı yıllara YILDIZ HABER, başarının sırları sende kalsın yine…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.