İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

HALEN POLİSLERDEN ÇEKİNİYORUM

Ben bir köy çocuğuyum. Bir gün şehre indim. Bir cadde etrafa baka baka ilerliyoruz. İçimden köyle şehir ne kadar değişik, burada yollar döşeli, ayağına çamur değmiyor. Sıra sıra dükkânlar ne istersen var. İstediğini alıp yiyebilirsin gibi düşüncelerle ilerliyorum. Benim gibi ilkokula giden akranlarımı da görüyorum. Derken benim yaşlarım ve boylarımda bir çocuğun hızla koştuğunu gördüm. Çocuk yanımdan geçerken koş, kaç diye bağırdı. Bende gayri ihtiyari koşmaya başladım. Çocuk çok hızlı koşuyordu biraz sonra sapağı dönerek gözden kayboldu. Geriye dönüp baktığımda bir polis koşarak geliyor. Az sonra kolumdan tutarak: “Seni yakaladım diyerek elindeki jopla bana vurmaya başladı. Ben ağlamayıp bağırıyorum. Polis amca ben ne yaptım, beni neden dövüyorsun diyerek elinden kurtulmaya çalıştıkça O “Seni hırsız bir de kaçmaya çalışırsın ha “ diyerek öyle vuruyor ki. Korkudan mı, dayaktan mı bilmem bayılmışım. Kendime geldiğim de iki polis memuru başucumda dikiliyordu. Birisi diğerine: -Çok korkutmuşsun çocuğu diyor. Diğeri: -Amcanın dükkânından saat çalmış, ben tesadüfen oradan geçiyordum. Çocuğun hızla dükkândan çıktığını gördüm, tam peşinden koşarken ayağım takılıp düştüm. O sırada çocuk gözden kayboldu. Ayağa kalkıp aynı istikametten koştum. Cadde ilerisinde çocuğu gördüm. Koşarak kaçıyordu. Bende koşup yakaladım. Fakat saat yoktu üzerinde. Nereye sakladığını soruyorum elimden kaçmaya çalışıyordu. Beni arabaya bindirip karakola getirdiler. Orada ifademi aldılar. Daha sonra babamları da karakola getirdiler. Onlarında ifadelerini aldılar. -Ben bir şey çalmadım desem de kimseyi inandıramadım. Daha sonra Komiser şu dükkânın sahibini de getirin de onun da şikâyetini alalım dedi. Biraz sonra dükkân sahibi geldi. Beni gösterdiler. -Bu çocuk mu çaldı saati dediler. Adam bana baktı: -Bu çocuk değildi. Çalan çocuğun saçı sarı ve gözleri çakırdı. Yanağında bir ben vardı deyince Komiser bizden özür dileyerek eve gönderdi. Sonradan öğrendim çocuk yakalanmış, saat bulunmuş. İşte o günden sonra hep polislerden çekinir oldum. Sağlıklı kalın, iftiradan sakının.
Ekleme Tarihi: 04 Ekim 2022 - Salı
İsmet BEKTAŞ

HALEN POLİSLERDEN ÇEKİNİYORUM

Ben bir köy çocuğuyum.

Bir gün şehre indim.

Bir cadde etrafa baka baka ilerliyoruz.

İçimden köyle şehir ne kadar değişik, burada yollar döşeli, ayağına çamur değmiyor.

Sıra sıra dükkânlar ne istersen var.

İstediğini alıp yiyebilirsin gibi düşüncelerle ilerliyorum.

Benim gibi ilkokula giden akranlarımı da görüyorum.

Derken benim yaşlarım ve boylarımda bir çocuğun hızla koştuğunu gördüm.

Çocuk yanımdan geçerken koş, kaç diye bağırdı.

Bende gayri ihtiyari koşmaya başladım.

Çocuk çok hızlı koşuyordu biraz sonra sapağı dönerek gözden kayboldu.

Geriye dönüp baktığımda bir polis koşarak geliyor.

Az sonra kolumdan tutarak: “Seni yakaladım diyerek elindeki jopla bana vurmaya başladı.

Ben ağlamayıp bağırıyorum.

Polis amca ben ne yaptım, beni neden dövüyorsun diyerek elinden kurtulmaya çalıştıkça O “Seni hırsız bir de kaçmaya çalışırsın ha “ diyerek öyle vuruyor ki.

Korkudan mı, dayaktan mı bilmem bayılmışım.

Kendime geldiğim de iki polis memuru başucumda dikiliyordu.

Birisi diğerine:

-Çok korkutmuşsun çocuğu diyor.

Diğeri:

-Amcanın dükkânından saat çalmış, ben tesadüfen oradan geçiyordum. Çocuğun hızla dükkândan çıktığını gördüm, tam peşinden koşarken ayağım takılıp düştüm. O sırada çocuk gözden kayboldu. Ayağa kalkıp aynı istikametten koştum. Cadde ilerisinde çocuğu gördüm. Koşarak kaçıyordu. Bende koşup yakaladım. Fakat saat yoktu üzerinde. Nereye sakladığını soruyorum elimden kaçmaya çalışıyordu.

Beni arabaya bindirip karakola getirdiler. Orada ifademi aldılar.

Daha sonra babamları da karakola getirdiler.

Onlarında ifadelerini aldılar.

-Ben bir şey çalmadım desem de kimseyi inandıramadım.

Daha sonra Komiser şu dükkânın sahibini de getirin de onun da şikâyetini alalım dedi.

Biraz sonra dükkân sahibi geldi.

Beni gösterdiler.

-Bu çocuk mu çaldı saati dediler.

Adam bana baktı:

-Bu çocuk değildi. Çalan çocuğun saçı sarı ve gözleri çakırdı. Yanağında bir ben vardı deyince Komiser bizden özür dileyerek eve gönderdi.

Sonradan öğrendim çocuk yakalanmış, saat bulunmuş.

İşte o günden sonra hep polislerden çekinir oldum.

Sağlıklı kalın, iftiradan sakının.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.