İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

GÖZDE MEKÂN “BEBEKBURGER”

Uzun zamandır uğrayamamıştım. Bugün yolum düştü BEBEKBURGERE. Küçük bir iş yeriyle başlamıştı ilk zamanlar. O küçük yer gelişmiş… Eski yelken gazinosunun yerine şahane bir salon açılmış.(1 nolu sağlık ocağı karşısına ) “BEBEKBURGER” SALONU Deniz manzaralı, güzel de tasarlanmış. Edindiği özel bilgilerle çok leziz bir hamburger çıkarmış, insanın yedikçe bir daha yiyesi geliyor. Bebekburger ekmeği de kendi imalatları. Bebekburgerin her malzemesini özel olarak kendileri hazırlamışlar. Hiçbir katkı maddesi olmadan… Artık halkımız Bebekburgeri sevdi. Burası Bebekburger sevenleriyle dolup taşıyor. Her gün belli sayıda Bebekburger çıkarıyor. Yetişen veya sipariş veren o günün şanslıları sayılıyorlar. Şimdi başka yerlere hatta illere şubeler açmayı düşünüyorlar. “BEBEKBURGER” zincirini genişletmek istiyor Halil ve Fırat Ödemiş kardeşler.  Bu benim aklıma bir hikâyeyi getirdi. Adamın biri ailesi ile birlikte bir Ağanın arazisinde küçücük bir kulübe de oturuyor. Bir gün hanımı ile pencere kenarında oturmuşlar sohbet ediyorlar. -“Hanım habu evin önündeki şu küçük tarla bizim olsa orayı eker dikeriz; çıkan mahsulleri satar biriktirdiğimiz parayla Ağadan yandaki tarlayı satın alırız. Oradan daha çok ürün çıkar onları birleştirip satarsak şu ileriki araziyi de satın alırız. Böyle böyle Ağanın arazilerine ortak oluruz” dermiş.O sırada oradan geçen Ağa bu sözleri duyup “Hadi bakalım ben ona o küçük yeri vereyim de bana nasıl ortak olunurmuş göreyim” demiş. Ertesi gün adamı çağırarak -“Bunca zamandır yanımdasın. Ben düşündüm o senin evin önündeki küçük tarlayı sana bağışladım. Ek, dik geliri senin olsun” demiş. Adam sevinçle koşup hanımına müjdeyi vermiş. Ve… Ve yıllar sonra azimle çalışmasının semeresini almış. Hakikatten Ağaya ortak olmuş. İşte kıssadan hisse: Demek ki azmedip, dürüst olarak çalışırsan başaramayacağın hiçbir şey olmaz. Haydi” BEBEKBURGER” Yolunda, bahtında açık olsun. Yeter ki temiz, leziz, dürüst, halkını düşünen, çalıştırdığı personelinin hakkını veren iyi bir iş sahipliğine devam et. Diyelim bizde. Ayrıca Bulancağımıza böyle bir yer kazandırdığı için Yıldız Haber Gazetesi olarak teşekkür ederiz. Kalın sağlıcakla.
Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2023 - Cuma
İsmet BEKTAŞ

GÖZDE MEKÂN “BEBEKBURGER”

Uzun zamandır uğrayamamıştım.

Bugün yolum düştü BEBEKBURGERE.

Küçük bir iş yeriyle başlamıştı ilk zamanlar.

O küçük yer gelişmiş…

Eski yelken gazinosunun yerine şahane bir salon açılmış.(1 nolu sağlık ocağı karşısına )

“BEBEKBURGER” SALONU

Deniz manzaralı, güzel de tasarlanmış.

Edindiği özel bilgilerle çok leziz bir hamburger çıkarmış, insanın yedikçe bir daha yiyesi geliyor. Bebekburger ekmeği de kendi imalatları. Bebekburgerin her malzemesini özel olarak kendileri hazırlamışlar. Hiçbir katkı maddesi olmadan…

Artık halkımız Bebekburgeri sevdi. Burası Bebekburger sevenleriyle dolup taşıyor.

Her gün belli sayıda Bebekburger çıkarıyor. Yetişen veya sipariş veren o günün şanslıları sayılıyorlar.

Şimdi başka yerlere hatta illere şubeler açmayı düşünüyorlar.

“BEBEKBURGER” zincirini genişletmek istiyor Halil ve Fırat Ödemiş kardeşler.

 Bu benim aklıma bir hikâyeyi getirdi.

Adamın biri ailesi ile birlikte bir Ağanın arazisinde küçücük bir kulübe de oturuyor.

Bir gün hanımı ile pencere kenarında oturmuşlar sohbet ediyorlar.

-“Hanım habu evin önündeki şu küçük tarla bizim olsa orayı eker dikeriz; çıkan mahsulleri satar biriktirdiğimiz parayla Ağadan yandaki tarlayı satın alırız. Oradan daha çok ürün çıkar onları birleştirip satarsak şu ileriki araziyi de satın alırız. Böyle böyle Ağanın arazilerine ortak oluruz” dermiş.O sırada oradan geçen Ağa bu sözleri duyup “Hadi bakalım ben ona o küçük yeri vereyim de bana nasıl ortak olunurmuş göreyim” demiş.

Ertesi gün adamı çağırarak

-“Bunca zamandır yanımdasın. Ben düşündüm o senin evin önündeki küçük tarlayı sana bağışladım. Ek, dik geliri senin olsun” demiş.

Adam sevinçle koşup hanımına müjdeyi vermiş.

Ve…

Ve yıllar sonra azimle çalışmasının semeresini almış.

Hakikatten Ağaya ortak olmuş.

İşte kıssadan hisse:

Demek ki azmedip, dürüst olarak çalışırsan başaramayacağın hiçbir şey olmaz.

Haydi” BEBEKBURGER”

Yolunda, bahtında açık olsun.

Yeter ki temiz, leziz, dürüst, halkını düşünen, çalıştırdığı personelinin hakkını veren iyi bir iş sahipliğine devam et.

Diyelim bizde.

Ayrıca Bulancağımıza böyle bir yer kazandırdığı için Yıldız Haber Gazetesi olarak teşekkür ederiz.

Kalın sağlıcakla.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.