İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

ESKİDEN SPORCU VARDI, SPOR VARDI

Giresun Spor’un birinci(Süper) lige çıktığı yılları hatırlıyorum da: Bizde Spor o günlerde vardı demekten kendimi alamıyorum. O zamanlar sporcular futbolu kendi şehirleri, devleti, milleti için canla başla oynamak için sahaya çıkarlardı. O zamanlar bir Erol Pamuk, bir küçük Hüseyin, bir İsmet Gürel gibi birçok isimleri hatırlıyorum, takımları yenildiğinde hüngür, hüngür ağlarlardı da onları Teknik Direktörleri SARI NACİ hoca teselli etmeye çalışırdı. Bu ve bunun gibi birçok genç futbolcu o zamanlar mahallelerindeki boş çayırlarda top koşturarak ilk gayretlerini göstermek için yarışırlardı.(Buralardan yetişirlerdi). Giresun Spor birinci lige çıktığında yanlış hatırlamıyorsam bir tane yabancı uyruklu futbolcusu yoktu.(Demek ki yabancısız da şampiyon olunuyor). Şimdi mi? Şimdi nerde ise amatör takımlar bile yabancı futbolcu peşinde… Sporla pek ilgilenmeyen bir kişi TV yi açıp bizim bir lig maçımızı izlese: İki yabancı takım birbirleriyle maç yapıyor der. Çünkü spikerlerin söylediği isimlerin çoğu yabancıdır. Şimdi hemen cevap hazır: Diğer devletler de hep yabancı oyuncu oynatıyor… Doğru, güzel. Güzelde neden biz hep yabancıları örnek alırız, neden bizim kulüpler alt yapılarından yıldız yetiştirmiyorlar? Seksen milyon kişiden spora yatkın zeki, kabiliyetli ne cevherlerin olduğu bunların araştırılması neden yapılmıyor? Bunlar neden yetiştirilmiyor? Çocuklar Spor u görerek, çalışarak, egzersiz yaparak öğrenir, değil mi? Çocuk maça gidemeyecek, TV den izleyemeyecek.(Mahalle aralarında oynamaya yer kalmadı). Biz süperden geçtik birinci lig maçları bile kapalı kutulara alınmış… Nereden görüp te yeni teknikleri öğrenecek çocuklar? Yetkililer esas bunların üzerinde durmalı… Her şey para için olmamalı, birazda millet için olmalı... NOT: Bu yazıyı Rauf Tamer in köşe yazısında birkaç satır dikkati mi çekti de onun için yazdım. Şöyle yazmış Rauf Tamer: “Türkiye Süper Ligindeki takımlara en az 2 Türk futbolcu oynatma mecburiyeti getirelim. En az mı dedim? Pardon. En çok 2 Türk oynatma hakkı.” Bu günlükte bu kadar… Sağlıcakla kalın, sporla sağlık bulun.
Ekleme Tarihi: 22 Ağustos 2017 - Salı
İsmet BEKTAŞ

ESKİDEN SPORCU VARDI, SPOR VARDI

Giresun Spor’un birinci(Süper) lige çıktığı yılları hatırlıyorum da:

Bizde Spor o günlerde vardı demekten kendimi alamıyorum.

O zamanlar sporcular futbolu kendi şehirleri, devleti, milleti için canla başla oynamak için sahaya çıkarlardı.

O zamanlar bir Erol Pamuk, bir küçük Hüseyin, bir İsmet Gürel gibi birçok isimleri hatırlıyorum, takımları yenildiğinde hüngür, hüngür ağlarlardı da onları Teknik Direktörleri SARI NACİ hoca teselli etmeye çalışırdı.

Bu ve bunun gibi birçok genç futbolcu o zamanlar mahallelerindeki boş çayırlarda top koşturarak ilk gayretlerini göstermek için yarışırlardı.(Buralardan yetişirlerdi).

Giresun Spor birinci lige çıktığında yanlış hatırlamıyorsam bir tane yabancı uyruklu futbolcusu yoktu.(Demek ki yabancısız da şampiyon olunuyor).

Şimdi mi?

Şimdi nerde ise amatör takımlar bile yabancı futbolcu peşinde…

Sporla pek ilgilenmeyen bir kişi TV yi açıp bizim bir lig maçımızı izlese:

İki yabancı takım birbirleriyle maç yapıyor der.

Çünkü spikerlerin söylediği isimlerin çoğu yabancıdır.

Şimdi hemen cevap hazır:

Diğer devletler de hep yabancı oyuncu oynatıyor…

Doğru, güzel.

Güzelde neden biz hep yabancıları örnek alırız, neden bizim kulüpler alt yapılarından yıldız yetiştirmiyorlar?

Seksen milyon kişiden spora yatkın zeki, kabiliyetli ne cevherlerin olduğu bunların araştırılması neden yapılmıyor?

Bunlar neden yetiştirilmiyor?

Çocuklar Spor u görerek, çalışarak, egzersiz yaparak öğrenir, değil mi?

Çocuk maça gidemeyecek, TV den izleyemeyecek.(Mahalle aralarında oynamaya yer kalmadı).

Biz süperden geçtik birinci lig maçları bile kapalı kutulara alınmış…

Nereden görüp te yeni teknikleri öğrenecek çocuklar?

Yetkililer esas bunların üzerinde durmalı…

Her şey para için olmamalı, birazda millet için olmalı...

NOT: Bu yazıyı Rauf Tamer in köşe yazısında birkaç satır dikkati mi çekti de onun için yazdım.

Şöyle yazmış Rauf Tamer:

“Türkiye Süper Ligindeki takımlara en az 2 Türk futbolcu oynatma mecburiyeti getirelim.

En az mı dedim?

Pardon.

En çok 2 Türk oynatma hakkı.”

Bu günlükte bu kadar…

Sağlıcakla kalın, sporla sağlık bulun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.