İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

DÜNYANIN MEŞALESİDİR ÖĞRETMEN

Öncelikle meslek hayatını az veya çok icra edipte aramızdan ayrılan öğretmenlerimize Allahtan rahmet diler, ruhları şad olsun derken; halen görevi başında olan ve görev verilmesini bekleyen tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, görevde olanlara başarılar, atamasını bekleyen öğretmenlerimizi de tez zamanda görevlerine atanarak ulvi mesleklerine kavuşmalarını temenni ederim. Evet… Öğretmen nedir? Öğretmen öğreticidir. Öğretmen eğiticidir. Öğretmen yol göstericidir. Öğretmen güneş gibi aydınlatıcıdır. Öğretmen sen daha doğmadan seni yetiştirmek, okuma yazmayı öğretmek için nöbet bekleyen bir askerdir. Öğretmen olmasa sen nasıl okuma yazma öğrenerek bu günkü seviyeye gelebilirdin? Öğretmen kar demez, kış demez, yollar çamur demez, yurdun en ücra köşelerindeki Türk Bayrağının dalgalandığı her yere itirazsız gider. Ve… Ve o gitti yeri aydınlatmaya çalışır. Öğretmen vicdan sahibidir. Başı ağrısa sınıfta öğrencilerine hissettirmez. Derdi olsa derdini sınıf kapısında bırakır. O hep öğrencilerini nasıl başarıya ulaştıracağını düşünür. Yorulmak bilmez. Sabahtan akşama kadar ayakta, öğrencilerinin yanındadır. Nerede şimdi öyle öğretmenler demeyin. Var. Hem de çok var. Yeter ki biz çalışan ve başaran öğretmenleri takdirlerimizi eksik etmeyelim ve bunu içtenlikle yapalım. Sadece 24 Kasım da öğretmenlerimizi anmayalım. Bizi bu günlere getiren öğretmenlerimizi kalbimizden çıkarmayalım. Onlar unutulmamaya layık kişilerdir. Sağlıkla kalın, sana bir harf öğretenin kulu değil sevgisine layık olun.
Ekleme Tarihi: 25 Kasım 2022 - Cuma
İsmet BEKTAŞ

DÜNYANIN MEŞALESİDİR ÖĞRETMEN

Öncelikle meslek hayatını az veya çok icra edipte aramızdan ayrılan öğretmenlerimize Allahtan rahmet diler, ruhları şad olsun derken; halen görevi başında olan ve görev verilmesini bekleyen tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, görevde olanlara başarılar, atamasını bekleyen öğretmenlerimizi de tez zamanda görevlerine atanarak ulvi mesleklerine kavuşmalarını temenni ederim.

Evet…

Öğretmen nedir?

Öğretmen öğreticidir.

Öğretmen eğiticidir.

Öğretmen yol göstericidir.

Öğretmen güneş gibi aydınlatıcıdır.

Öğretmen sen daha doğmadan seni yetiştirmek, okuma yazmayı öğretmek için nöbet bekleyen bir askerdir.

Öğretmen olmasa sen nasıl okuma yazma öğrenerek bu günkü seviyeye gelebilirdin?

Öğretmen kar demez, kış demez, yollar çamur demez, yurdun en ücra köşelerindeki Türk Bayrağının dalgalandığı her yere itirazsız gider.

Ve…

Ve o gitti yeri aydınlatmaya çalışır.

Öğretmen vicdan sahibidir.

Başı ağrısa sınıfta öğrencilerine hissettirmez.

Derdi olsa derdini sınıf kapısında bırakır.

O hep öğrencilerini nasıl başarıya ulaştıracağını düşünür.

Yorulmak bilmez. Sabahtan akşama kadar ayakta, öğrencilerinin yanındadır.

Nerede şimdi öyle öğretmenler demeyin.

Var.

Hem de çok var.

Yeter ki biz çalışan ve başaran öğretmenleri takdirlerimizi eksik etmeyelim ve bunu içtenlikle yapalım.

Sadece 24 Kasım da öğretmenlerimizi anmayalım.

Bizi bu günlere getiren öğretmenlerimizi kalbimizden çıkarmayalım.

Onlar unutulmamaya layık kişilerdir.

Sağlıkla kalın, sana bir harf öğretenin kulu değil sevgisine layık olun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.