İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

DÜNYANIN CENNETİ KARADENİZ BÖLGESİ

Yeşillik ararsan bu bölgede her tonu bulunur. Su ararsan her yerde kaynak membalara rastlanır. Meyve ararsan her mevsimin ayrı lezzette meyveleri var. Havası desen Temmuz-Ağustos ayları 30 derecelerde. Rüzgârı dersen karayeli, poyrazı güpür,güpür eser. Ulaşım dersen otoyolu var, hemen hemen her sahil illerinde uçak, havaalanı var. Tarihi eserler dersen her ilin, ilçenin görülmeye değer antikleri var. Görülmeye değeri gölleri, mağaraları, şelaleleri var. Kalelerinden denizlerini, dağlarını eşsiz güzellikleri de izleme imkânı var. Otellerinin birçoğu üç yıldızlıda olsa temiz rahat, güler yüzlü personelleri organik yiyecekleri ve tabiat manzaralarıyla insanın içini rahatlatır. Tüm kaynak sularından şifa yükseliyor. Yaylalarından yarım kilo hatta bir kg. pirzolayı ye, iç yaylanın kaynak suyunu bir saat geçmez yine acıkırsın çünkü sularının hazmettirici özelliği vardır. Eee… Gelelim esas meseleye. Bu kadar güzel nimetlere sahip olan Karadeniz Bölgesine neden çok az turist geliyor? Çünkü tanıtım yeterli değil. Çünkü ilgi çekici imkânlar kullanılmıyor. Çünkü alt yapımız yeterli değil. Karadeniz bilgesi dört mevsim yağışlı, yaylaları sis, çiğse dumanlı oluyor deniyor. Havuzlu oteller parmakla sayılacak kadar az. Ucuz kampanyalı uçak seferlerimiz nadiren. Henüz tren yolu yapılmadı. Dahası mı? Bazı TV kanallarında bile hava durumları gösterildikten sonra: Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında deniz suyu sıcaklıkları gösterilirken Karadeniz bölgesi deniz suyu sıcaklığından bahsedilmez. Karadeniz bölgesinde de deniz ve kumlu plajlar var. Buralarında deniz suyu sıcaklıkları söylense tanıtımda faydası olmaz mı? Ruslar bile yanı başındaki canım sahillerin, şahane kumları, serin denizlerini bırakarak kilometrelerce uzaklardaki sahillere gidiyorlar. Hâlbuki Hopa –Samsun arasındaki tuzlu ve ılıman deniz hiçbir yerde yok. Yapılacak bir öneri: Rize-Trabzon-Giresun-Ordu ve Samsun illeri birleşerek bir tanıtım birliği kurarak bölgeyi tüm güzellikleriyle TV kanallarında, basında bütün dünyaya tanıtacak. İşte o zaman görelim Batı bölgelerimiz mi, yoksa dünya harikası Karadeniz Bölgesi mi? Geçin siz o yok bölge yağışlı, sisli laflarını. İngiltere yılın üç yüz günü sisli, yağışlı. Oraya turistler nasıl akın ediyorlar. Tanıtımı unutmayın. Sağlıkla kalın…    
Ekleme Tarihi: 27 Temmuz 2021 - Salı
İsmet BEKTAŞ

DÜNYANIN CENNETİ KARADENİZ BÖLGESİ

Yeşillik ararsan bu bölgede her tonu bulunur.

Su ararsan her yerde kaynak membalara rastlanır.

Meyve ararsan her mevsimin ayrı lezzette meyveleri var.

Havası desen Temmuz-Ağustos ayları 30 derecelerde.

Rüzgârı dersen karayeli, poyrazı güpür,güpür eser.

Ulaşım dersen otoyolu var, hemen hemen her sahil illerinde uçak, havaalanı var.

Tarihi eserler dersen her ilin, ilçenin görülmeye değer antikleri var.

Görülmeye değeri gölleri, mağaraları, şelaleleri var.

Kalelerinden denizlerini, dağlarını eşsiz güzellikleri de izleme imkânı var.

Otellerinin birçoğu üç yıldızlıda olsa temiz rahat, güler yüzlü personelleri organik yiyecekleri ve tabiat manzaralarıyla insanın içini rahatlatır.

Tüm kaynak sularından şifa yükseliyor.

Yaylalarından yarım kilo hatta bir kg. pirzolayı ye, iç yaylanın kaynak suyunu bir saat geçmez yine acıkırsın çünkü sularının hazmettirici özelliği vardır.

Eee…

Gelelim esas meseleye.

Bu kadar güzel nimetlere sahip olan Karadeniz Bölgesine neden çok az turist geliyor?

Çünkü tanıtım yeterli değil.

Çünkü ilgi çekici imkânlar kullanılmıyor.

Çünkü alt yapımız yeterli değil.

Karadeniz bilgesi dört mevsim yağışlı, yaylaları sis, çiğse dumanlı oluyor deniyor.

Havuzlu oteller parmakla sayılacak kadar az.

Ucuz kampanyalı uçak seferlerimiz nadiren.

Henüz tren yolu yapılmadı.

Dahası mı?

Bazı TV kanallarında bile hava durumları gösterildikten sonra: Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında deniz suyu sıcaklıkları gösterilirken Karadeniz bölgesi deniz suyu sıcaklığından bahsedilmez.

Karadeniz bölgesinde de deniz ve kumlu plajlar var. Buralarında deniz suyu sıcaklıkları söylense tanıtımda faydası olmaz mı?

Ruslar bile yanı başındaki canım sahillerin, şahane kumları, serin denizlerini bırakarak kilometrelerce uzaklardaki sahillere gidiyorlar.

Hâlbuki Hopa –Samsun arasındaki tuzlu ve ılıman deniz hiçbir yerde yok.

Yapılacak bir öneri:

Rize-Trabzon-Giresun-Ordu ve Samsun illeri birleşerek bir tanıtım birliği kurarak bölgeyi tüm güzellikleriyle TV kanallarında, basında bütün dünyaya tanıtacak.

İşte o zaman görelim Batı bölgelerimiz mi, yoksa dünya harikası Karadeniz Bölgesi mi?

Geçin siz o yok bölge yağışlı, sisli laflarını.

İngiltere yılın üç yüz günü sisli, yağışlı.

Oraya turistler nasıl akın ediyorlar.

Tanıtımı unutmayın.

Sağlıkla kalın…

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.