İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

BİZ BAŞKA DÜNYADA MI YAŞARMIŞIZ

  Artık bundan sonra alışverişleri ben yapayım, bütün sorumlulukları paylaşayım diyerek yola çıktım. İlk olarak her gün yediğim ekmekten başladım alışveriş yapmaya. Yarım ekmek keser misin dedim, on lira olduğunu bildiğim için bir onluk banknot uzattım. Amca iki buçuk daha vereceksin, ekmeğin tamamı yirmi beş TL oldu dediler. Uzun zamandır şehir içi dolmuşa binmemiştim. Dolmuşa binerek bir beşlik banknot uzattım. Ben üzerini beklerken şoför: Amca bir lira daha vereceksin, demez mi… Yüzüm kızararak bir TL çıkarıp uzattım. Bir markete gittim. Yağ alayım dedim. Baktım 1 kg yağ 56 TL yazıyor. Ne yapayım alayım dedim. Almışken 2 kg lık bari olsun dedim. Etrafı bakarken karşı rafta gördüm ve yaklaşınca hep şaşırdım. Aynı yağın 2 kg lığı var 139 TL. Aynı yağın 1 kg lığı aynısı orada 69 TL küsür. Birisini çağırıp soruyorum: Etiketler, yazılar, markası, gr mı tıpatıp aynı bunların üzerindeki fiyatlar neden ayrı diye sorunca “yanlış konulmuş “deyip ucuz etiketi kaldırdılar! Bir şişe sütün 15-17 TL olduğunu biliyordum. Ben de bir şişe süt alayım dedim. 2,5TL daha istediler. 2,5 litrelik süt 20 TL olmuş. Gidip 5 adet köy yumurtası alayım dedim. On iki buçuk eder fakat sen on TL ver dediler. Birkaç yıldır dairemi doğru dürüst bir şekilde bir boyacıya boyattıramamıştım. En son 1500 TL ye boyatmıştım. Eski boyacımı çağırarak bana bir hesap çıkart hepsi içinde bir daire (Daha önce boyadığı için biliyor)kaç TL ye çıkar dedim. Çıkan hesap dört bin-beş bin arası oluyor. Geçen yıl bu zamanlarda sipariş verip 124 TL ye satın aldığım 12 kg lık mutfak tüpü indirimli hali ile 304 TL olmuş. Daha bunun gibi birçok şey vardır fakat biz yine bunlara uymaya çalışalım. Devletimizin verdiği emekli maaşını da çarçur edip harcamayalım. Ne yapalım ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Fazla uzatırsak önümüz kış bir de açıkta kalan ayaktan hasta oluruz. Atalarımız:  “Ayağını sıcak tut, başını serin. Yaşamak istiyorsan düşünme derin derin ”boşuna dememişler. Sağlıkla kalın, yine de hesabınızı iyi yapın. “KURBAN BAYRAMINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİM İLE KUTLARIM”    
Ekleme Tarihi: 05 Temmuz 2022 - Salı
İsmet BEKTAŞ

BİZ BAŞKA DÜNYADA MI YAŞARMIŞIZ

 

Artık bundan sonra alışverişleri ben yapayım, bütün sorumlulukları paylaşayım diyerek yola çıktım. İlk olarak her gün yediğim ekmekten başladım alışveriş yapmaya.

Yarım ekmek keser misin dedim, on lira olduğunu bildiğim için bir onluk banknot uzattım.

Amca iki buçuk daha vereceksin, ekmeğin tamamı yirmi beş TL oldu dediler.

Uzun zamandır şehir içi dolmuşa binmemiştim. Dolmuşa binerek bir beşlik banknot uzattım. Ben üzerini beklerken şoför: Amca bir lira daha vereceksin, demez mi…

Yüzüm kızararak bir TL çıkarıp uzattım.

Bir markete gittim. Yağ alayım dedim. Baktım 1 kg yağ 56 TL yazıyor. Ne yapayım alayım dedim. Almışken 2 kg lık bari olsun dedim. Etrafı bakarken karşı rafta gördüm ve yaklaşınca hep şaşırdım. Aynı yağın 2 kg lığı var 139 TL. Aynı yağın 1 kg lığı aynısı orada 69 TL küsür. Birisini çağırıp soruyorum: Etiketler, yazılar, markası, gr mı tıpatıp aynı bunların üzerindeki fiyatlar neden ayrı diye sorunca “yanlış konulmuş “deyip ucuz etiketi kaldırdılar!

Bir şişe sütün 15-17 TL olduğunu biliyordum. Ben de bir şişe süt alayım dedim. 2,5TL daha istediler. 2,5 litrelik süt 20 TL olmuş.

Gidip 5 adet köy yumurtası alayım dedim. On iki buçuk eder fakat sen on TL ver dediler.

Birkaç yıldır dairemi doğru dürüst bir şekilde bir boyacıya boyattıramamıştım. En son 1500 TL ye boyatmıştım. Eski boyacımı çağırarak bana bir hesap çıkart hepsi içinde bir daire (Daha önce boyadığı için biliyor)kaç TL ye çıkar dedim. Çıkan hesap dört bin-beş bin arası oluyor.

Geçen yıl bu zamanlarda sipariş verip 124 TL ye satın aldığım 12 kg lık mutfak tüpü indirimli hali ile 304 TL olmuş.

Daha bunun gibi birçok şey vardır fakat biz yine bunlara uymaya çalışalım.

Devletimizin verdiği emekli maaşını da çarçur edip harcamayalım.

Ne yapalım ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Fazla uzatırsak önümüz kış bir de açıkta kalan ayaktan hasta oluruz.

Atalarımız:

 “Ayağını sıcak tut, başını serin. Yaşamak istiyorsan düşünme derin derin ”boşuna dememişler.

Sağlıkla kalın, yine de hesabınızı iyi yapın.

“KURBAN BAYRAMINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİM İLE KUTLARIM”

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.