İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

ADAYIM DEMEK KOLAY

Bende Belediye başkanlığına adayım demek çok kolay! Adayım diye bilirisin fakat aşağıdaki saydıklarımı yapma sözünü verebilecek misin? Mesela: 1) Belediye başkanı seçilirsem ilk işim evlerdeki suları içilir hale getiririm, icabında Karagöl suyunu şehrimize getiririm. Halkımızın dışarıdan su (marketlerden) almasını önlerim. 2) Ekmek için Halk ekmek fırını açarak daha kaliteli daha ucuz ekmek yemesini sağlarım. 3) Bir Kimya laboratuvarı açarak market ve pazarlarda satılan gıdaların sağlığa uygunluğunu sık sık kontrol ettiririm. 4) Pazar yerlerinde herkesin kafasına göre fiyat koyarak öteberi satmasını engellerim. 5) Her mahalleye çeşitli üretim atölyeleri açarak eğitimden geçmiş kişileri tarafsız olarak oralarda üretim yapıp satmalarını sağlarım. 6) Meyve suyu fabrikası kurup kura ile alınacak işçilere gelir sağlamaya çalışırım. 7) Mahallelere belediye anaokulları açarak cüzi bir miktarla (ücretle) çocuklarımıza kaliteli eğitim verdirmeye çalışırım. 8) Tüm oto parkaları ücretsiz yaparak sokaklarda araba kalmamasını sağlarım. 9) Tüm cami tuvaletlerini ücretsiz yaprak esnafımıza ve halkımıza en iyi iyiliği yapmaya çalışırım. 10) İskele başından dikmen tepesine teleferik kurup, dikmen tepesine turisttik tesisler kurmaya çalışırım. 11) Kapalı spor salonu yapılması için girişimlerde bulunurum. 12) Okulların sportif faaliyetlerine her türlü yardımı yaparım. 13) Cadde ve sokaklarda hiçbir esnafın dükkân önlerinde mal teşhir etmesine, park yapılmaz levhası koymasına müsaade etmem. Halkımın rahatça kaldırımlarda yürümelerini sağlarım. 14) Sahillerimize (Denize) T’ler döktürerek kumlanmasını sağlarım. 15) Muhtarlarımızla sık sık toplanarak istişarelerde bulunup karşılıklı yardımlaşmaya çalışırım. 16) Çarşamba ve Hopa arasına demiryolu döşenmesi için yetkililer ile temasa geçerim. 17) Belediye plajlarımızı halkın hizmetine ücretsiz sunarım. 18) Dört yıllık bir Fakülteyi şehrimize kavuşturmak için girişimlerde bulunurum. Şimdilik bu 18 maddeyi ben 5 yılda başarırım mı diyorsun? Yoksa… Yazımın başında belirttiğim gibi “MESELA”! mı diyorsun. Okurlarıma sağlıklı günler dilerim.  
Ekleme Tarihi: 24 Ekim 2023 - Salı
İsmet BEKTAŞ

ADAYIM DEMEK KOLAY

Bende Belediye başkanlığına adayım demek çok kolay!

Adayım diye bilirisin fakat aşağıdaki saydıklarımı yapma sözünü verebilecek misin?

Mesela:

1) Belediye başkanı seçilirsem ilk işim evlerdeki suları içilir hale getiririm, icabında Karagöl suyunu şehrimize getiririm. Halkımızın dışarıdan su (marketlerden) almasını önlerim.

2) Ekmek için Halk ekmek fırını açarak daha kaliteli daha ucuz ekmek yemesini sağlarım.

3) Bir Kimya laboratuvarı açarak market ve pazarlarda satılan gıdaların sağlığa uygunluğunu sık sık kontrol ettiririm.

4) Pazar yerlerinde herkesin kafasına göre fiyat koyarak öteberi satmasını engellerim.

5) Her mahalleye çeşitli üretim atölyeleri açarak eğitimden geçmiş kişileri tarafsız olarak oralarda üretim yapıp satmalarını sağlarım.

6) Meyve suyu fabrikası kurup kura ile alınacak işçilere gelir sağlamaya çalışırım.

7) Mahallelere belediye anaokulları açarak cüzi bir miktarla (ücretle) çocuklarımıza kaliteli eğitim verdirmeye çalışırım.

8) Tüm oto parkaları ücretsiz yaparak sokaklarda araba kalmamasını sağlarım.

9) Tüm cami tuvaletlerini ücretsiz yaprak esnafımıza ve halkımıza en iyi iyiliği yapmaya çalışırım.

10) İskele başından dikmen tepesine teleferik kurup, dikmen tepesine turisttik tesisler kurmaya çalışırım.

11) Kapalı spor salonu yapılması için girişimlerde bulunurum.

12) Okulların sportif faaliyetlerine her türlü yardımı yaparım.

13) Cadde ve sokaklarda hiçbir esnafın dükkân önlerinde mal teşhir etmesine, park yapılmaz levhası koymasına müsaade etmem. Halkımın rahatça kaldırımlarda yürümelerini sağlarım.

14) Sahillerimize (Denize) T’ler döktürerek kumlanmasını sağlarım.

15) Muhtarlarımızla sık sık toplanarak istişarelerde bulunup karşılıklı yardımlaşmaya çalışırım.

16) Çarşamba ve Hopa arasına demiryolu döşenmesi için yetkililer ile temasa geçerim.

17) Belediye plajlarımızı halkın hizmetine ücretsiz sunarım.

18) Dört yıllık bir Fakülteyi şehrimize kavuşturmak için girişimlerde bulunurum.

Şimdilik bu 18 maddeyi ben 5 yılda başarırım mı diyorsun?

Yoksa…

Yazımın başında belirttiğim gibi “MESELA”! mı diyorsun.

Okurlarıma sağlıklı günler dilerim.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.