İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

12 - 18 ARALIK YERLİ MALI HAFTASI

Aralık ayının bilhassa okullarda ayrı bir özelliği vardır. Aralık ayı milli birlik ayıdır. Aralık ayı paylaşım ayıdır. Aralık ayı yerli mallarımızın tanıtım ayıdır. Aralık ayı üretimlerimizi milli birlik içinde ortaklaşma ayıdır. Aralık ayı yerli üretimlerimizin tanıtılıp çoğaltma ayıdır. İşte bunların hepsi okullarımız vasıtasıyla çocuklarımıza küçükten öğretilir. Bunun için Aralık ayının 12 ile 18 i arası bir hafta yerli malı haftası olarak değerlendirilir. Eskiler çok iyi bilirler o haftaki okullar da yapılan şenlikleri, paylaşımları… O gün okula her öğrenci annesinin özenle hazırladığı yerli yemişleri, yerli yiyecekleri sınıflarda çantalarından çıkarırlar, yan yana dizilmiş sıraların üzerine bırakırlar. Öğretmen onları karıştırır her öğrenciye eşit gelecek şekilde masanın üzerine yerleştirir. Bu şekilde her öğrenci değişik yerlerden gelen ürünlerden tatma fırsatı bulur, kimsenin diğerinin yiyeceğinde gözü kalmaması da bu şekilde sağlanmış olur. Her sınıfın tahtasında şöyle yazı olurdu. “YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONDAN KULLANMALI, BÖYLECE YURDUMUZ KALKINMALI.” Şarkılar söylenir, şiirler okunur, haftanın anlamıyla ilgili konuşmalar yapılır, bir hafta böyle değerlendirilirdi. Muhakkak şimdide bu güzellikler okullarımızda kutlanırdır. Bu kutlanan haftayı öğrenciler bir anı olarak yıllarca kalbinde saklar. Herkese yerli malı kullanma haftamız kutlu olsun. Sağlıklı kalın, mutlu yaşayın.
Ekleme Tarihi: 14 Aralık 2021 - Salı
İsmet BEKTAŞ

12 - 18 ARALIK YERLİ MALI HAFTASI

Aralık ayının bilhassa okullarda ayrı bir özelliği vardır.

Aralık ayı milli birlik ayıdır.

Aralık ayı paylaşım ayıdır.

Aralık ayı yerli mallarımızın tanıtım ayıdır.

Aralık ayı üretimlerimizi milli birlik içinde ortaklaşma ayıdır.

Aralık ayı yerli üretimlerimizin tanıtılıp çoğaltma ayıdır.

İşte bunların hepsi okullarımız vasıtasıyla çocuklarımıza küçükten öğretilir.

Bunun için Aralık ayının 12 ile 18 i arası bir hafta yerli malı haftası olarak değerlendirilir.

Eskiler çok iyi bilirler o haftaki okullar da yapılan şenlikleri, paylaşımları…

O gün okula her öğrenci annesinin özenle hazırladığı yerli yemişleri, yerli yiyecekleri sınıflarda çantalarından çıkarırlar, yan yana dizilmiş sıraların üzerine bırakırlar.

Öğretmen onları karıştırır her öğrenciye eşit gelecek şekilde masanın üzerine yerleştirir.

Bu şekilde her öğrenci değişik yerlerden gelen ürünlerden tatma fırsatı bulur, kimsenin diğerinin yiyeceğinde gözü kalmaması da bu şekilde sağlanmış olur.

Her sınıfın tahtasında şöyle yazı olurdu.

“YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONDAN KULLANMALI, BÖYLECE YURDUMUZ KALKINMALI.”

Şarkılar söylenir, şiirler okunur, haftanın anlamıyla ilgili konuşmalar yapılır, bir hafta böyle değerlendirilirdi.

Muhakkak şimdide bu güzellikler okullarımızda kutlanırdır.

Bu kutlanan haftayı öğrenciler bir anı olarak yıllarca kalbinde saklar.

Herkese yerli malı kullanma haftamız kutlu olsun.

Sağlıklı kalın, mutlu yaşayın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.