Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

YGS SONRASI LGS ÖNCESİ

YGS sonrası bazı öğrenci konuşmaları:-Keyfim kaçtı LYS’ye çalışamıyorum-YGS yüzünden kendime güvenim kalmadı-Moralim çok bozuldu hiçbir şey yapacak halim yok-Çok çalışmıştım tüm emeğime yazık oldu-LYS’ye konsantre olamıyorum-Nasıl olsa olmayacak çalışmayı bıraktım-YGS kötü geçti LYS’de ne yaparsam yapayım düzelmez-Önümüzdeki yıl için kayıt mı yaptırsam acaba-Hedeflediğim yere zaten gidemem LYS için kendimi germeme  gerek yok-6 ay çalıştım YGS’yi halledemedim, 2 ayda LYS’yi mi halledeceğim-YGS zaten yorumdu ben de buna güveniyordum; LYS alan sınavı o kadar şeyi ne zaman çalışacağım-Hayatımda karşılaştığım en kötü 1 Nisan şakasıydı. Sevgili öğrenciler  YGS geride kaldı. Sınav sonrası yaşanan geleneksel hale gelmiş bu olumsuz psikolojiyi ilk kez bu yıl bu kadar hissettiğimi hatırlıyorum. Sınav hakkında günlerdir çeşitli yorumlar yapılmakta. Sınav çok zordu diyen de var; çok kolaydı diyen de. Sınavda beni Matematik  mahvetti diyen de var; Türkçe’yi iyi yaptım ama Sosyal  kötü geçti diyen de . Ama sonuç olarak bu yıl yapılan YGS ile ilgili olumsuz cümlelerin sayısı önceki yıla oranla oldukça fazla diyebilirim.Şunu hatırlatmak isterim. Üniversiteye eğer YGS puan türü ile değil de LYS puan türüyle yerleşmeyi düşünüyorsanız; önünüzde en az iki sınav daha olduğunu unutmayın. Çoğu öğrenci daha sonuçlanmamış bir maçın yenilgisini yaşıyor. YGS’nin istediğiniz gibi geçmediğini düşünüyorsanız eğer LYS’de bunu telafi etme şansınız var. Bunun için de yapılacak tek şey var: Hemen  çalışmaya başlamak.Geriye kalan zamanı çok iyi değerlendirin. Önünüze müfredatı alın ve onu takip ederek çalışın. İyi bildiğinizi ve hallettiğinizi düşündüğünüz konuları işaretleyin; bu size moral verecektir. Eksik olduğunuz ve çalışmanız gerek konuları da önümüzdeki 2.5 aylık zamana eşit olarak dağıtın. Günlük çalışma saatleri ve soru sayıları hedefleyin. Sadece buna odaklanın. İnanıyorum ki bunu uyguladığınız takdirde amacınıza ulaşacak ve mükemmel bir yaz tatili geçireceksiniz. Biz size güveniyor ve inanıyoruz sizde kendinize inanmanız ve güvenmeniz.
Ekleme Tarihi: 17 Mart 2017 - Cuma
Erol KÜÇÜK

YGS SONRASI LGS ÖNCESİ

YGS sonrası bazı öğrenci konuşmaları:-Keyfim kaçtı LYS’ye çalışamıyorum-YGS yüzünden kendime güvenim kalmadı-Moralim çok bozuldu hiçbir şey yapacak halim yok-Çok çalışmıştım tüm emeğime yazık oldu-LYS’ye konsantre olamıyorum-Nasıl olsa olmayacak çalışmayı bıraktım-YGS kötü geçti LYS’de ne yaparsam yapayım düzelmez-Önümüzdeki yıl için kayıt mı yaptırsam acaba-Hedeflediğim yere zaten gidemem LYS için kendimi germeme  gerek yok-6 ay çalıştım YGS’yi halledemedim, 2 ayda LYS’yi mi halledeceğim-YGS zaten yorumdu ben de buna güveniyordum; LYS alan sınavı o kadar şeyi ne zaman çalışacağım-Hayatımda karşılaştığım en kötü 1 Nisan şakasıydı.
 Sevgili öğrenciler  YGS geride kaldı. Sınav sonrası yaşanan geleneksel hale gelmiş bu olumsuz psikolojiyi ilk kez bu yıl bu kadar hissettiğimi hatırlıyorum. Sınav hakkında günlerdir çeşitli yorumlar yapılmakta. Sınav çok zordu diyen de var; çok kolaydı diyen de. Sınavda beni Matematik  mahvetti diyen de var; Türkçe’yi iyi yaptım ama Sosyal  kötü geçti diyen de . Ama sonuç olarak bu yıl yapılan YGS ile ilgili olumsuz cümlelerin sayısı önceki yıla oranla oldukça fazla diyebilirim.Şunu hatırlatmak isterim. Üniversiteye eğer YGS puan türü ile değil de LYS puan türüyle yerleşmeyi düşünüyorsanız; önünüzde en az iki sınav daha olduğunu unutmayın. Çoğu öğrenci daha sonuçlanmamış bir maçın yenilgisini yaşıyor. YGS’nin istediğiniz gibi geçmediğini düşünüyorsanız eğer LYS’de bunu telafi etme şansınız var. Bunun için de yapılacak tek şey var: Hemen  çalışmaya başlamak.Geriye kalan zamanı çok iyi değerlendirin. Önünüze müfredatı alın ve onu takip ederek çalışın. İyi bildiğinizi ve hallettiğinizi düşündüğünüz konuları işaretleyin; bu size moral verecektir. Eksik olduğunuz ve çalışmanız gerek konuları da önümüzdeki 2.5 aylık zamana eşit olarak dağıtın. Günlük çalışma saatleri ve soru sayıları hedefleyin. Sadece buna odaklanın. İnanıyorum ki bunu uyguladığınız takdirde amacınıza ulaşacak ve mükemmel bir yaz tatili geçireceksiniz. Biz size güveniyor ve inanıyoruz sizde kendinize inanmanız ve güvenmeniz.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.