Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÇOCUKLARIMIZA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN…

Ulu Önder M.Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 104.yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, çocuklarımıza kutlu olsun. Bugün dünya çocuklarının bayramı çocuk olmak, dünyanın neresinde olursa olsun 23 Nisan’da içten gülümseyebilen, çocuklarımızın ve içlerindeki çocukluğunu yaşatan tüm yetişkinlerin bayramı da kutlu olsun. Ulusal Önderimiz Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği eşsiz bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünyada bir ilk olma özelliği taşır ve ulusal düzeyde kutlanan, tamamen çocuklara atfedilmiş, tek ve en büyük çocuk bayramıdır. Başta bizim Çocuklar olmak üzere tüm Dünya çocuklarımızın bugün kutlamakta olduğumuz 23 Nisan Çocuk Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Dünyada çocuklara atfedilmiş çeşitli bayramlar, festivaller ve özel günler vardır. BU özel günler, çocukların toplumun geleceği olduğunun vurgulanması ve onların haklarının korunması gerektiğinin altının çizilmesi anlamını taşır. İşte bunlardan biri ve en önemlisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği muhteşem bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’de ve KKTC’de çocukların bayramı olarak kutlanır. Bu bayram, Türkiye’nin tarihte önemli bir dönüm noktası olan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının gerçekleştiği 23 Nisan tarihe denk gelir ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk anayasasının da ilan edildiği gündür. Atatürk, Türkiye’de ve dünya genelinde çocukların bayramı olarak kutlanan  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 23 Nisan 1929’da ilan etmiştir. Bu bayram, Türkiye’de ve KKTC’de çocuklara yönelik birçok etkinlik ve kutlamalarla gerçekleştirilmektedir. Bizlere bağımsızlık ruhunu kazandıran, geleceğimize 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı armağan eden önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir daha minnet, şükran ve saygıyla anarken, bağımsızlığımız ve vatanımızın korunması için canını veda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Dünya çocuklarının bir kez daha  23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutluyorum.
Ekleme Tarihi: 23 Nisan 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÇOCUKLARIMIZA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN…

Ulu Önder M.Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 104.yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, çocuklarımıza kutlu olsun.

Bugün dünya çocuklarının bayramı çocuk olmak, dünyanın neresinde olursa olsun 23 Nisan’da içten gülümseyebilen, çocuklarımızın ve içlerindeki çocukluğunu yaşatan tüm yetişkinlerin bayramı da kutlu olsun.

Ulusal Önderimiz Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği eşsiz bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünyada bir ilk olma özelliği taşır ve ulusal düzeyde kutlanan, tamamen çocuklara atfedilmiş, tek ve en büyük çocuk bayramıdır. Başta bizim Çocuklar olmak üzere tüm Dünya çocuklarımızın bugün kutlamakta olduğumuz 23 Nisan Çocuk Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Dünyada çocuklara atfedilmiş çeşitli bayramlar, festivaller ve özel günler vardır. BU özel günler, çocukların toplumun geleceği olduğunun vurgulanması ve onların haklarının korunması gerektiğinin altının çizilmesi anlamını taşır. İşte bunlardan biri ve en önemlisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır.

Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği muhteşem bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’de ve KKTC’de çocukların bayramı olarak kutlanır. Bu bayram, Türkiye’nin tarihte önemli bir dönüm noktası olan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının gerçekleştiği 23 Nisan tarihe denk gelir ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk anayasasının da ilan edildiği gündür.

Atatürk, Türkiye’de ve dünya genelinde çocukların bayramı olarak kutlanan  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 23 Nisan 1929’da ilan etmiştir. Bu bayram, Türkiye’de ve KKTC’de çocuklara yönelik birçok etkinlik ve kutlamalarla gerçekleştirilmektedir.

Bizlere bağımsızlık ruhunu kazandıran, geleceğimize 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı armağan eden önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir daha minnet, şükran ve saygıyla anarken, bağımsızlığımız ve vatanımızın korunması için canını veda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Dünya çocuklarının bir kez daha  23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.