Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BULANCAK FARKINDALIK PLATFORMUNUN YETKİLİLERDEN İSTEKLERİ VAR

Dünyada bir milyardan fazla insan herhangi bir tür engellilik ile yaşamakta, Bu insanların yaklaşık 200 milyonu hayatlarını devam ettirme konusunda kayda değer zorluklar yaşamaktadır. Engellilik önümüzdeki yıllarda daha da büyük bir kaygı konusu haline gelecektir, Çünkü yaygınlığı artmaktadır. Nüfusların yaşlanması ve yaşlı insanların engelli hale gelme riskinin daha yüksek olması ile birlikte diyabet, kalp ve damar hastalıkları, kanser ve akıl sağlığı bozuklukları gibi kronik sağlık sorunlarının da küresel olarak artış göstermesi engelliğinin artmasının nedenleridir. Engelli insanların ve bütün toplumun faydalanması adına; engelleri ortadan kaldıracak koşullar yaratmak, rehabilitasyon ve destek hizmetlerini geliştirmek, yeterli sosyal koruma sağlamak, kapsayıcı politikalar ve programlar oluşturmak, var olan ve yeni standartlar ile yasaları yürürlüğe sokmak için bütün ilgili paydaşlara -hükümetlere, sivil toplum örgütlerine ve engelli insanların örgütlerine- atılacak adımlar önermektedir. Bu çabaların merkezinde engelli insanlar olmalıdır. İşte Bulancak’ta Farkındalık Platformu adı altında Engelli Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Resim Bölümü mezunu Gökhan Özcan ve 9 kişi ile yola çıktılar. Bugün sayıları 400’ü buldu. Bulancak Farkındalık Platformu adı altında toplanarak, yaşanabilir bir çevre için taşın altına elini koyan 400’e yakın gönüllülerden oluşuyorlar. 17 yaştan 50 yaşına kadar yaş aralığı bulunan gönüllülere her meslekten rastlamak mümkün. Çalışmalar öncelik engelli sorunları için etkinlikler düzenlemek, yetkilileri ziyaret ederek isteklerde bulunmak. 11 ay önce kuruldu farkındalık platformu. Toplumun sorunlarına el atıyorlar. Bozuk köy yolu, şehirde yanmayan lamba, köy okulları öğrencilerine yardıma koşmaları, kısacası toplumun tüm sorunlarına olumlu yaklaşıyorlar, yardım elini uzatıyorlar. Bu arada yetkililerden de istekleri var: 1-Her anlamda engelsiz bir dünya 2-Engelli hizmet aracı (Engelli taşıma aracı) 3-Üst geçitlere asansör yada rampa yapılması 4-Giresun merkeze Engelsiz yaşam merkezi 5-Engelsiz İşyerleri 6-Tüm sokaklara engelli rampası yapılması 7-İşkur aracılığıyla ek personel
Ekleme Tarihi: 19 Aralık 2019 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

BULANCAK FARKINDALIK PLATFORMUNUN YETKİLİLERDEN İSTEKLERİ VAR

Dünyada bir milyardan fazla insan herhangi bir tür engellilik ile yaşamakta,

Bu insanların yaklaşık 200 milyonu hayatlarını devam ettirme konusunda kayda değer zorluklar yaşamaktadır.

Engellilik önümüzdeki yıllarda daha da büyük bir kaygı konusu haline gelecektir,

Çünkü yaygınlığı artmaktadır.

Nüfusların yaşlanması ve yaşlı insanların engelli hale gelme riskinin daha yüksek olması ile birlikte diyabet, kalp ve damar hastalıkları, kanser ve akıl sağlığı bozuklukları gibi kronik sağlık sorunlarının da küresel olarak artış göstermesi engelliğinin artmasının nedenleridir.

Engelli insanların ve bütün toplumun faydalanması adına; engelleri ortadan kaldıracak koşullar yaratmak, rehabilitasyon ve destek hizmetlerini geliştirmek, yeterli sosyal koruma sağlamak, kapsayıcı politikalar ve programlar oluşturmak, var olan ve yeni standartlar ile yasaları yürürlüğe sokmak için bütün ilgili paydaşlara -hükümetlere, sivil toplum örgütlerine ve engelli insanların örgütlerine- atılacak adımlar önermektedir.

Bu çabaların merkezinde engelli insanlar olmalıdır.

İşte Bulancak’ta Farkındalık Platformu adı altında Engelli Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Resim Bölümü mezunu Gökhan Özcan ve 9 kişi ile yola çıktılar. Bugün sayıları 400’ü buldu.

Bulancak Farkındalık Platformu adı altında toplanarak, yaşanabilir bir çevre için taşın altına elini koyan 400’e yakın gönüllülerden oluşuyorlar. 17 yaştan 50 yaşına kadar yaş aralığı bulunan gönüllülere her meslekten rastlamak mümkün. Çalışmalar öncelik engelli sorunları için etkinlikler düzenlemek, yetkilileri ziyaret ederek isteklerde bulunmak. 11 ay önce kuruldu farkındalık platformu. Toplumun sorunlarına el atıyorlar. Bozuk köy yolu, şehirde yanmayan lamba, köy okulları öğrencilerine yardıma koşmaları, kısacası toplumun tüm sorunlarına olumlu yaklaşıyorlar, yardım elini uzatıyorlar. Bu arada yetkililerden de istekleri var:

1-Her anlamda engelsiz bir dünya

2-Engelli hizmet aracı (Engelli taşıma aracı)

3-Üst geçitlere asansör yada rampa yapılması

4-Giresun merkeze Engelsiz yaşam merkezi

5-Engelsiz İşyerleri

6-Tüm sokaklara engelli rampası yapılması

7-İşkur aracılığıyla ek personel

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.