Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ZAMMA BAHANE BULUNDU; İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Allah müstahakkınızı versin, ben size daha ne diyeyim be! Sabah evden çıkmadan her zaman olduğu gibi, şöyle haberlerde ne var diye bakınca, bir arıcı vatandaşımız konuşuyordu. Her halde bu arıcı ağbimize sorulan bir soru vardı ki, cevap olarak aynen şunu söyledi, “küresel iklim değişikliği balın olmasını engelledi. Az bal oldu bu sene, onun içinde 80 liraya sattığımızı bal 120 lira oldu” deyince, ha tamam bahanede hazır zam için, çok güzel bir bahane, kimse sesini çıkaramaz, öyle görünüyor. Hatta balcılar bir önceki sene de aynı zam bahanesi ile bal zam yapmışlardı.(Yalnız değildiler o zamanda, her şeye zam olduğunda da aynı nakarat tekrar edilmişti. Ondan önce de aynısı söylenmişti.) Araba alacaksın, fiyat durup dururken artmış, satıcının cevabı, iklim değişikliğinden arttı, markete giriyon, fiyatlar uçmuş, soruyon niye böyle, küresel iklim değişikliği, et alacan, balık alacan, ev alacan, elektrik, su, gaz, tüp, fiyatlar maşallah taş gibi. Ekmekten tut ta, her şey uçuyor, sebep, iklim değişikliği ağbi! Yok ya, hava sıcak, diye niye zam olsun ki? Soğuk olduğunda bu fiyatlar baş aşağı inecek mi peki? Yok ağbi inmeyecek iklim değişikliği devam ediyor. Ee bir karar verin sizde canım, sıcakta mı artıyor fiyatlar, soğukta mı? Tam bir peri masalı bu masal. Neymiş küresel iklim değişikliği sebebiyle dünya da her şey değişiyormuş ta; bir sorum olacak o zaman uzman geçinen arkadaşlara. Fındık ise bu iklim değişikliğine rağmen, her sene aynı yerde sayıyor ve fiyat tepetaklak aşağılara doğru gidiyor. Kimse bu durum için iklim değişikliğinden falan demiyor. Demi ya? Kör değiliz yani, ayan beyan ortada fındık fiyatları, bir türlü artmıyor, hem de onca küresel değişikliğe rağmen. Nasıl oluyor bu iş o halde? Hani küresel iklim değişikliği zamma yol açıyordu! Fındık sezon başında 26-27 lirayı gördüğünde iklim değişikliği devam ediyordu. Son bir hafta da fındık 24 liradan aşağı doğru fren tutmadan iniyor. Ne oldu 2 ay dolmadan, fiyatlar düştü! İklim değişikliği ise değişiklik de bir durma yok. Balcının balı satması gibi fındıkçı da aynı tarifeyi uygulasın madem. 24 liradan yüzde 30 artış olsun diyelim bari, çok yazmayalım fiyata, ne eder peki; 72 lira eder fındık! Hani iklim değişikliği vardı, herkes zam yapıyordu falan! Yok öyle kimse yemez bu numarayı!   
Ekleme Tarihi: 08 Ekim 2021 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

ZAMMA BAHANE BULUNDU; İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Allah müstahakkınızı versin, ben size daha ne diyeyim be! Sabah evden çıkmadan her zaman olduğu gibi, şöyle haberlerde ne var diye bakınca, bir arıcı vatandaşımız konuşuyordu. Her halde bu arıcı ağbimize sorulan bir soru vardı ki, cevap olarak aynen şunu söyledi, “küresel iklim değişikliği balın olmasını engelledi. Az bal oldu bu sene, onun içinde 80 liraya sattığımızı bal 120 lira oldu” deyince, ha tamam bahanede hazır zam için, çok güzel bir bahane, kimse sesini çıkaramaz, öyle görünüyor. Hatta balcılar bir önceki sene de aynı zam bahanesi ile bal zam yapmışlardı.(Yalnız değildiler o zamanda, her şeye zam olduğunda da aynı nakarat tekrar edilmişti. Ondan önce de aynısı söylenmişti.)

Araba alacaksın, fiyat durup dururken artmış, satıcının cevabı, iklim değişikliğinden arttı, markete giriyon, fiyatlar uçmuş, soruyon niye böyle, küresel iklim değişikliği, et alacan, balık alacan, ev alacan, elektrik, su, gaz, tüp, fiyatlar maşallah taş gibi. Ekmekten tut ta, her şey uçuyor, sebep, iklim değişikliği ağbi! Yok ya, hava sıcak, diye niye zam olsun ki? Soğuk olduğunda bu fiyatlar baş aşağı inecek mi peki? Yok ağbi inmeyecek iklim değişikliği devam ediyor. Ee bir karar verin sizde canım, sıcakta mı artıyor fiyatlar, soğukta mı?

Tam bir peri masalı bu masal. Neymiş küresel iklim değişikliği sebebiyle dünya da her şey değişiyormuş ta; bir sorum olacak o zaman uzman geçinen arkadaşlara. Fındık ise bu iklim değişikliğine rağmen, her sene aynı yerde sayıyor ve fiyat tepetaklak aşağılara doğru gidiyor. Kimse bu durum için iklim değişikliğinden falan demiyor. Demi ya? Kör değiliz yani, ayan beyan ortada fındık fiyatları, bir türlü artmıyor, hem de onca küresel değişikliğe rağmen. Nasıl oluyor bu iş o halde? Hani küresel iklim değişikliği zamma yol açıyordu! Fındık sezon başında 26-27 lirayı gördüğünde iklim değişikliği devam ediyordu. Son bir hafta da fındık 24 liradan aşağı doğru fren tutmadan iniyor. Ne oldu 2 ay dolmadan, fiyatlar düştü! İklim değişikliği ise değişiklik de bir durma yok. Balcının balı satması gibi fındıkçı da aynı tarifeyi uygulasın madem. 24 liradan yüzde 30 artış olsun diyelim bari, çok yazmayalım fiyata, ne eder peki; 72 lira eder fındık! Hani iklim değişikliği vardı, herkes zam yapıyordu falan! Yok öyle kimse yemez bu numarayı!   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.