Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Zamlar dikiş tutmuyor

Zamdan bağrı yanan vatandaşlar artık ne yapacağını iyice şaşırmış durumda. Çarşı Pazar fark etmiyor. Gezdiğim ve uğradığım her yerde tek mevzu zam ve buna karşı insanların ne yapacağına dair anlattıklarıydı. Gerçi zamlar sonrası pek bir şey değişmiş gibi değil. Hükümet kendince bir takım tedbirler alıyor ama nafile. Yok ekonomi bakanı İngiltere’de bankalar ve yatırımcılar ile görüşmüş ve ülkemize yatırım yapın demiş falan filan. Onlarda hemen para musluklarını açmış. Yahu pazarda ve markette 30 lira olan kabak bundan ne anlar ki? Bu haftanın başında esnaf ve pazara gidenler ile konuştuğumda, fiyatların bir haftaya göre daha da arttığını söylediler. Kabak olmuş 30 lira, patlıcan 35 lira, hıyar 33 lira(niye 33 ki, 35 yapın veya 40 yapın yuvarlak rakam olsun) domates 30 lira, gerçi yaz değil ama epeyce bir yüksek rakam, bununla beraber patates 5 liraya ve üstüne doğru gidiyor. Kuru baklagiller ise artık yazmaya gerek yok; düşecek gibi değil. Ortalık böyle zam ile yanarken kimse çarşıya pazara ve markete uğramak istemiyor. Vatandaş için sandık alev alev yanıyor ve hükümet bu yangını söndürecek adımları bir türlü atamıyor. Görünen bu. Sabah akşam açıklanan şeyler fiyatlara yansımadığı içinde bindirim üstüne bindirim devam ediyor. Hatta dün bir gazetenin manşetinde bir haber okuyunca, bu iş hükümetin boyunu aşacak gibi duruyor gibi geldi bana. Neymiş; yüksek gelen faturalar için 3 önemli adım atılacakmış. Yahu ne 3 adımı, bunlar iyice bu işin ne olduğunu anlamaz olmuş. Tek bir karar alırsın ve fiyat artışları 1 sene boyunca yapılmayacak, yapanı yakarız dersin ve takip edersin. Elektrik, doğalgaz, su ve diğerlerinde tek rakam başkasına gerek yok dersin, öyle 3 adım, 4 adım diyerek zaman geçirmenin anlamı yok. Kafa karıştıracak tarifelere ve insanı zıvanadan çıkartacak sözlere gerek yok diyoruz. Yol engebeli bunu kabul ediyoruz. Aslında olan salgın numarası ile yeni dünya düzeni, diyerek ülkeleri ve insanları boyun eğdirmekti. Küresel çetenin planı bazı ülkelerde yavaş yavaş dikiş atıyor. Bunu gören çete de yeni numaralar ile planın aksamasını önlemeye çalışıyor. Salgın ile ekonomik yapılar kontrol edilmiş ve yoksulluk orta ve alt gelirli kesimlerde büyük bir artış göstermiştir. Bunu daha ayrıntılı olarak anlatmak lazım. Ülkemiz de bundan muaf değil. Hükümet görünen o ki; sandığa gidene kadar yangını söndürmekte çok zorlanacak.
Ekleme Tarihi: 10 Şubat 2022 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Zamlar dikiş tutmuyor

Zamdan bağrı yanan vatandaşlar artık ne yapacağını iyice şaşırmış durumda. Çarşı Pazar fark etmiyor. Gezdiğim ve uğradığım her yerde tek mevzu zam ve buna karşı insanların ne yapacağına dair anlattıklarıydı. Gerçi zamlar sonrası pek bir şey değişmiş gibi değil. Hükümet kendince bir takım tedbirler alıyor ama nafile. Yok ekonomi bakanı İngiltere’de bankalar ve yatırımcılar ile görüşmüş ve ülkemize yatırım yapın demiş falan filan. Onlarda hemen para musluklarını açmış. Yahu pazarda ve markette 30 lira olan kabak bundan ne anlar ki? Bu haftanın başında esnaf ve pazara gidenler ile konuştuğumda, fiyatların bir haftaya göre daha da arttığını söylediler. Kabak olmuş 30 lira, patlıcan 35 lira, hıyar 33 lira(niye 33 ki, 35 yapın veya 40 yapın yuvarlak rakam olsun) domates 30 lira, gerçi yaz değil ama epeyce bir yüksek rakam, bununla beraber patates 5 liraya ve üstüne doğru gidiyor. Kuru baklagiller ise artık yazmaya gerek yok; düşecek gibi değil. Ortalık böyle zam ile yanarken kimse çarşıya pazara ve markete uğramak istemiyor. Vatandaş için sandık alev alev yanıyor ve hükümet bu yangını söndürecek adımları bir türlü atamıyor. Görünen bu.

Sabah akşam açıklanan şeyler fiyatlara yansımadığı içinde bindirim üstüne bindirim devam ediyor. Hatta dün bir gazetenin manşetinde bir haber okuyunca, bu iş hükümetin boyunu aşacak gibi duruyor gibi geldi bana. Neymiş; yüksek gelen faturalar için 3 önemli adım atılacakmış. Yahu ne 3 adımı, bunlar iyice bu işin ne olduğunu anlamaz olmuş. Tek bir karar alırsın ve fiyat artışları 1 sene boyunca yapılmayacak, yapanı yakarız dersin ve takip edersin. Elektrik, doğalgaz, su ve diğerlerinde tek rakam başkasına gerek yok dersin, öyle 3 adım, 4 adım diyerek zaman geçirmenin anlamı yok. Kafa karıştıracak tarifelere ve insanı zıvanadan çıkartacak sözlere gerek yok diyoruz. Yol engebeli bunu kabul ediyoruz. Aslında olan salgın numarası ile yeni dünya düzeni, diyerek ülkeleri ve insanları boyun eğdirmekti. Küresel çetenin planı bazı ülkelerde yavaş yavaş dikiş atıyor. Bunu gören çete de yeni numaralar ile planın aksamasını önlemeye çalışıyor. Salgın ile ekonomik yapılar kontrol edilmiş ve yoksulluk orta ve alt gelirli kesimlerde büyük bir artış göstermiştir. Bunu daha ayrıntılı olarak anlatmak lazım. Ülkemiz de bundan muaf değil. Hükümet görünen o ki; sandığa gidene kadar yangını söndürmekte çok zorlanacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.