Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Zamlar arşı alaya çıksın; bunların umurunda bile değil

Cuma akşamı her zamanki yolumdan eve doğru gidiyorum. Saat işte altı, altı buçuk civarı. Cezaevi tarafından meydana doğru araç trafiğindeki kalabalık hali görünce(gerçi Bulancak veya bir başka yerde hep rast geldiğim manzara)bu akaryakıt zamları çok az olmuş diye içimden geçti. Arabam, motorum veya buna benzer bir şeyim olmadığı için de böyle rahat yazıyorum da olabilir. Hani bayram öncesi Bulancak’ta araç sayısı çok artar ya, aynen öyle bir araç trafiği var yolda. Ben evin sapağına gelene kadar da devam etti. Sapaktan ev yoluna girdim ancak araç trafiği bir deniz dalgası gibi akıp gidiyor. Hatta trafik tıkanıyor ve dakikalarca öyle kalıyor. Akşam sabah “hükümet zam yaptı” diyerek bodoslamadan hükümete giydirenlerde dahil arabasını trafiğe çıkartanları yolda görünce, bu zamlar arşı alaya çıksın, bunlar yine bu zevki sefayı bırakacak gibi değil diyorum. Dediğim gibi sadece hükümeti destekleyen değil, çok sayıda hükümete veryansın edende aracından vazgeçip yola çıkmıyor. Bunların içinde ticari olanları, kamuya ait olanları bir yere bırakıyorum. Onlar iş icabı zam da zumda olsa bu işi yapacaklar. Bu araç trafiğinde gözüme en çok batanda, cebinde beş kuruşu olmayan, sabah akşam boşta gezen, anasının babasının parası ile hava atan, ya da aylak aylak gezmeyi ilke edinmiş, çalışmayı sevmeyen, ailesinin arabasını alıp gün boyu kendi veya birkaç arkadaşı ile cadde cadde sokak sokak gezerek zamlara karşı mücadele edenler. Bunların kaç yaşında olduğu mühim değil. Altlarında araba cıstak cıstak bir müzik eşliğinde, bir eli camdan çıkmış, sigarası ağzında, gözlük o biçim yakıt bitene kadar gezip tozuyor. Depo şimdi az buz paraya dolmuyor. Benden çıkmadığı içinde çok mesele değil. Hani akaryakıta zam geldi, kimse arabaya binmez diyenler de olayın bu yanını görmek istemiyor. Ülkenin genelinde durum bu vaziyette. Bildiğim kadarıyla 30-40 litrelik bir araç deposu, yakıtına göre 800-900liraya doluyor. Tamam bu kadar olmadığını kabul edelim, en düşük rakamdan gidelim. İşte gün boyu 5-6 litre yaksın bu araçlar. Ne yapar çarptığımız da, 150-180 lira. Çok iyi para. Bir inşaatta çalışan çırak işçinin yevmiyesi. Peki, bu arabayı kullanan kişilere, “gel inşaatta çalış, yevmiyen 200-250 lira desek, burun kıvırır demi? Eeee sosyete olmak kolay değil. Zam olsa da bunlar yoluna devam eder gider. Bizde zamlar ile baş başa kalır ve dövünür dururuz.          
Ekleme Tarihi: 21 Haziran 2022 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Zamlar arşı alaya çıksın; bunların umurunda bile değil

Cuma akşamı her zamanki yolumdan eve doğru gidiyorum. Saat işte altı, altı buçuk civarı. Cezaevi tarafından meydana doğru araç trafiğindeki kalabalık hali görünce(gerçi Bulancak veya bir başka yerde hep rast geldiğim manzara)bu akaryakıt zamları çok az olmuş diye içimden geçti. Arabam, motorum veya buna benzer bir şeyim olmadığı için de böyle rahat yazıyorum da olabilir. Hani bayram öncesi Bulancak’ta araç sayısı çok artar ya, aynen öyle bir araç trafiği var yolda. Ben evin sapağına gelene kadar da devam etti. Sapaktan ev yoluna girdim ancak araç trafiği bir deniz dalgası gibi akıp gidiyor. Hatta trafik tıkanıyor ve dakikalarca öyle kalıyor.

Akşam sabah “hükümet zam yaptı” diyerek bodoslamadan hükümete giydirenlerde dahil arabasını trafiğe çıkartanları yolda görünce, bu zamlar arşı alaya çıksın, bunlar yine bu zevki sefayı bırakacak gibi değil diyorum. Dediğim gibi sadece hükümeti destekleyen değil, çok sayıda hükümete veryansın edende aracından vazgeçip yola çıkmıyor.

Bunların içinde ticari olanları, kamuya ait olanları bir yere bırakıyorum. Onlar iş icabı zam da zumda olsa bu işi yapacaklar. Bu araç trafiğinde gözüme en çok batanda, cebinde beş kuruşu olmayan, sabah akşam boşta gezen, anasının babasının parası ile hava atan, ya da aylak aylak gezmeyi ilke edinmiş, çalışmayı sevmeyen, ailesinin arabasını alıp gün boyu kendi veya birkaç arkadaşı ile cadde cadde sokak sokak gezerek zamlara karşı mücadele edenler. Bunların kaç yaşında olduğu mühim değil. Altlarında araba cıstak cıstak bir müzik eşliğinde, bir eli camdan çıkmış, sigarası ağzında, gözlük o biçim yakıt bitene kadar gezip tozuyor. Depo şimdi az buz paraya dolmuyor. Benden çıkmadığı içinde çok mesele değil. Hani akaryakıta zam geldi, kimse arabaya binmez diyenler de olayın bu yanını görmek istemiyor. Ülkenin genelinde durum bu vaziyette. Bildiğim kadarıyla 30-40 litrelik bir araç deposu, yakıtına göre 800-900liraya doluyor. Tamam bu kadar olmadığını kabul edelim, en düşük rakamdan gidelim. İşte gün boyu 5-6 litre yaksın bu araçlar. Ne yapar çarptığımız da, 150-180 lira. Çok iyi para. Bir inşaatta çalışan çırak işçinin yevmiyesi. Peki, bu arabayı kullanan kişilere, “gel inşaatta çalış, yevmiyen 200-250 lira desek, burun kıvırır demi? Eeee sosyete olmak kolay değil. Zam olsa da bunlar yoluna devam eder gider. Bizde zamlar ile baş başa kalır ve dövünür dururuz.          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.