Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

YÜZLERİNE TÜKÜRSEK YARABBİ ŞÜKÜR DERLER!

“Şeytanın ipi ile kuyuya inilmez” derler eskiden beri bu topraklarda ikamet eden atalarımız ve şimdi hayatta olanlarımız. Hepimizin malumu, bir salgın numarası ile dünyayı kendinden geçirmeye çalışan çetenin uşakları, yeni bir oyunu sahneye koymaya çalışıyor. Hani şu virüs aşısını bulan ve Türk olduğu ifade edilen(bence nazi olan bu evli kişiler)neymiş kanser içinde bir aşı bulmuşlar ve bunu 16 kişide test etmişler, netice de çok iyi olmuş. Hemen bu haberi okudum ve arşivime aldım. Yahu adam haber yapmış fakat kendisi okumadığından haberin içinde geçenleri görmemiş. Manşet şu, “Tümörü 18 ayda yok etti.” Haberi yazan gazete manşette bunun devrim olduğunu yazmış. Yazmışta haberin içinde ne yazıyor onu okumamışlar. Haberin içinde, bu kanser aşısının test olan 16 kişiden ilk doz aşılarını olan 8 hastanın(ameliyat olduktan 9 hafta sonra)tamamında hastalık iyileşmiş. Güzel. Aşıya cevap vermeyen 8 hastanın 6.sı bir yıl sonra tekrar aynı şekilde kansere yakalanmış. Aşıyı bulan ve hastalara uygulayan bu kişi, bu kanser hastalarının yüzde beşinin tedaviye cevap verdiğini belirtiyor. Eee şimdi nerde kaldı devrim falan hani! Birde bu hastalara 9 doz aşı vurmak lazımmış. Bu aşılar her ne hikmet ise, hep 3, 6, 9 doz olmak zorundaki? Bir iki aşı yetmiyor mu? Çok iyi hatırlıyorum bana çiçek aşısı 1 kez vuruldu. Aradan nerede ise 40 sene geçti. İkinci, üçüncü doza bile gerek kalmadı. Öyle her hastalıkta, salgında 3-6-9 doz hikayesi başka bir şeyi akla getiriyor. Şimdilik yazmayalım. Mevzu çok uzun ve insanı sıkıntıya sokacak kadar derin. Bu kanser aşılarının fiyatının ne olduğu da belli değil. Yapılan araştırmalara göre en pahalı ve maliyetli olan hastalık kanser hastalığı. Bildiğim kadarıyla devlet, özel veya parası olan kanser hastalarının tedavisi 250bin liradan başlıyor. Artık bulunduğu söylenen kanser aşısının 9 dozu kaça gelir? Hatta kanser hastalığı için aşı, ilaç çalışmalarının devam ettiği de haberde eklenmiş. Yanisi; ufukta şimdilik sadece “umut” aşılamak var. Görünen bir şey yok. Dünya’da sağlık ve tıp sektörünü elinde tutan çetenin öyle hemencecik aşıyı, ilacı hastalara sevap olsun, diye vereceğini sananlar hayal içindedir.           
Ekleme Tarihi: 14 Haziran 2022 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

YÜZLERİNE TÜKÜRSEK YARABBİ ŞÜKÜR DERLER!

“Şeytanın ipi ile kuyuya inilmez” derler eskiden beri bu topraklarda ikamet eden atalarımız ve şimdi hayatta olanlarımız. Hepimizin malumu, bir salgın numarası ile dünyayı kendinden geçirmeye çalışan çetenin uşakları, yeni bir oyunu sahneye koymaya çalışıyor. Hani şu virüs aşısını bulan ve Türk olduğu ifade edilen(bence nazi olan bu evli kişiler)neymiş kanser içinde bir aşı bulmuşlar ve bunu 16 kişide test etmişler, netice de çok iyi olmuş. Hemen bu haberi okudum ve arşivime aldım. Yahu adam haber yapmış fakat kendisi okumadığından haberin içinde geçenleri görmemiş. Manşet şu, “Tümörü 18 ayda yok etti.” Haberi yazan gazete manşette bunun devrim olduğunu yazmış. Yazmışta haberin içinde ne yazıyor onu okumamışlar. Haberin içinde, bu kanser aşısının test olan 16 kişiden ilk doz aşılarını olan 8 hastanın(ameliyat olduktan 9 hafta sonra)tamamında hastalık iyileşmiş. Güzel. Aşıya cevap vermeyen 8 hastanın 6.sı bir yıl sonra tekrar aynı şekilde kansere yakalanmış. Aşıyı bulan ve hastalara uygulayan bu kişi, bu kanser hastalarının yüzde beşinin tedaviye cevap verdiğini belirtiyor. Eee şimdi nerde kaldı devrim falan hani! Birde bu hastalara 9 doz aşı vurmak lazımmış. Bu aşılar her ne hikmet ise, hep 3, 6, 9 doz olmak zorundaki? Bir iki aşı yetmiyor mu? Çok iyi hatırlıyorum bana çiçek aşısı 1 kez vuruldu. Aradan nerede ise 40 sene geçti. İkinci, üçüncü doza bile gerek kalmadı.

Öyle her hastalıkta, salgında 3-6-9 doz hikayesi başka bir şeyi akla getiriyor. Şimdilik yazmayalım. Mevzu çok uzun ve insanı sıkıntıya sokacak kadar derin.

Bu kanser aşılarının fiyatının ne olduğu da belli değil. Yapılan araştırmalara göre en pahalı ve maliyetli olan hastalık kanser hastalığı. Bildiğim kadarıyla devlet, özel veya parası olan kanser hastalarının tedavisi 250bin liradan başlıyor. Artık bulunduğu söylenen kanser aşısının 9 dozu kaça gelir? Hatta kanser hastalığı için aşı, ilaç çalışmalarının devam ettiği de haberde eklenmiş. Yanisi; ufukta şimdilik sadece “umut” aşılamak var. Görünen bir şey yok. Dünya’da sağlık ve tıp sektörünü elinde tutan çetenin öyle hemencecik aşıyı, ilacı hastalara sevap olsun, diye vereceğini sananlar hayal içindedir.           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.