Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Yürürken canlı yayın yapmanın mantığı

Son günlerde Bulancak’ta sıkça rast geldiğim bir durum var. Özellikle genç kesimdeki arkadaşlar, cep telefonları ile sürekli olarak canlı yayın yaparak, yürümeye çalışıyor. Mekan ve zaman fark etmeden ellerinde telefonları, kimseye bakmadan ha bire canlı yayın yaparak izleyicilerine izletiyorlar. Bulancak’ta ne var ki; her an canlı yayın yaparak neye ulaşmaya çalışıyorlar bilmiyorum. Bir insan telefonu ile canlı yayın yaparak ne elde eder ki? Zaten iyice, televizyon, internet, sosyal medya denen ağlardan gına gelmiş, insanın bakası gelmiyor.  Yolda yürürken veya koşarken ne olabilirde canlı bir yayın yapılır. O anda nerede olduğunu sorsak, cevap verecek bir şeyi de olmaz. Telefon ekranına bakmaktan, izleyenle konuşmaktan nerde olduğunu bile bilmezdir. Bu arkadaşlardan birine adres falan sorsak, bize garip garip bakar ve yeniden canlı yayına dönerek geçip gider. Bilgi falan beklemenin bir anlamı yok bu kişilerden. Evlerinde de “Allah bilir” 24 saat canlı yayın ile zaman geçirirler. Dünya’dan bir haber, hiçbir şeyi umursamaz, ana babası ile tek kelime konuşmaya üşenir, yemek yemez, tuvalete gitmez, hastası sökeri var mı bilmez, birisi ölse, bir kaç gün sonra duyarlar. Gerçi birinin ölmesi onların çokta umurunda değildir aynı zamanda. Hatta birkaç cenazede böyle durumlar ile karşılaşmıştım. Yine ellerinde telefon(cenazenin yakınlarıydılar)bir köşeye çekilmişler başka bir dünya’dan gelmiş gibi telefonla muhabbet halindeydiler. O kadar kopmuşlar ki, bu dünya’dan; ne olup bittiğinin onlar için önemi yok. Sadece telefonları ile canlı yayında sohbet, lak lak veya geyik muhabbeti denilen, boş işlerin konuşması. Yeni nesil falan diyorlar ya, eften püften bir hava civa. Belki kafası çalışan, iş bilir olanı da vardır. Ancak bunlar üçü beşi, geçmez. Teknoloji bir yere kadar iyidir güzeldir, ötesi fasa fisodur bana göre. Hayatımızın anlamı bu değildir. Sağa sola bakarak, insanlar ile konuşarak, sohbet ederek, hayatın içinde olarak, çalışarak, bir işin ucundan tutarak, emek harcayarak ve onca güzellik varken, bir elimizde telefonla canlı yayın yaparak nereye varacağız ki?     
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Yürürken canlı yayın yapmanın mantığı

Son günlerde Bulancak’ta sıkça rast geldiğim bir durum var. Özellikle genç kesimdeki arkadaşlar, cep telefonları ile sürekli olarak canlı yayın yaparak, yürümeye çalışıyor. Mekan ve zaman fark etmeden ellerinde telefonları, kimseye bakmadan ha bire canlı yayın yaparak izleyicilerine izletiyorlar. Bulancak’ta ne var ki; her an canlı yayın yaparak neye ulaşmaya çalışıyorlar bilmiyorum.

Bir insan telefonu ile canlı yayın yaparak ne elde eder ki? Zaten iyice, televizyon, internet, sosyal medya denen ağlardan gına gelmiş, insanın bakası gelmiyor.  Yolda yürürken veya koşarken ne olabilirde canlı bir yayın yapılır. O anda nerede olduğunu sorsak, cevap verecek bir şeyi de olmaz. Telefon ekranına bakmaktan, izleyenle konuşmaktan nerde olduğunu bile bilmezdir.

Bu arkadaşlardan birine adres falan sorsak, bize garip garip bakar ve yeniden canlı yayına dönerek geçip gider. Bilgi falan beklemenin bir anlamı yok bu kişilerden.

Evlerinde de “Allah bilir” 24 saat canlı yayın ile zaman geçirirler. Dünya’dan bir haber, hiçbir şeyi umursamaz, ana babası ile tek kelime konuşmaya üşenir, yemek yemez, tuvalete gitmez, hastası sökeri var mı bilmez, birisi ölse, bir kaç gün sonra duyarlar. Gerçi birinin ölmesi onların çokta umurunda değildir aynı zamanda. Hatta birkaç cenazede böyle durumlar ile karşılaşmıştım. Yine ellerinde telefon(cenazenin yakınlarıydılar)bir köşeye çekilmişler başka bir dünya’dan gelmiş gibi telefonla muhabbet halindeydiler. O kadar kopmuşlar ki, bu dünya’dan; ne olup bittiğinin onlar için önemi yok. Sadece telefonları ile canlı yayında sohbet, lak lak veya geyik muhabbeti denilen, boş işlerin konuşması.

Yeni nesil falan diyorlar ya, eften püften bir hava civa. Belki kafası çalışan, iş bilir olanı da vardır. Ancak bunlar üçü beşi, geçmez. Teknoloji bir yere kadar iyidir güzeldir, ötesi fasa fisodur bana göre. Hayatımızın anlamı bu değildir. Sağa sola bakarak, insanlar ile konuşarak, sohbet ederek, hayatın içinde olarak, çalışarak, bir işin ucundan tutarak, emek harcayarak ve onca güzellik varken, bir elimizde telefonla canlı yayın yaparak nereye varacağız ki?     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.