Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Yukarıdan bakınca aşağısı görünmüyor

Tamda kar kışta eve gelen faturalar ile vatandaş cayır cayır yanarak ısınmaya başladı. Daha kışın ortası Allah bu faturaları gönderene zeval vermesin. Yoksa vatandaş nasıl ısınacak, nasıl bu günleri atlatacaktı. Tam zamanında bu cayır cayır yanan faturalar iyi ki geldi de, hep birlikte soğukta ateş gibi olduk. Nasıl düşündüler, nasıl yaptılar bu kar da kışta bizi yanmaktan mahrum etmediler. Bu ülkenin suyundan mu, huyunda mı, bu güne kadar kimse çözememiş. Ülke yanarken, bazıları körükle ateşi harlamayı çok seviyor. Salgın numarası ile dünya ekonomisini felç eden küresel çete işini çok iyi yapıyor. Her yerde ateş almış bir şekilde fiyatlar tavan yaparken, ülkemizde fiyatlar doların durmasına rağmen tutulacak gibi değil. Hükümet doları biraz dizginledi ancak, gözü paradan başkasını görmeyen, kar hırsını durduramayanlar, zerre kılını kıpırdamadığı gibi olanca şamarı da vurarak ülkenin büyük bir kesimini meydana getiren alt gelir, orta gelir ve dar gelirli olanları iyice nefes alamaz hale getirmekte mahirler. Bu hafta içine Bulancak’ta, ev, iş yeri, dükkanlara gelen elektrik, doğalgaz faturaları dudak uçuklattığı gibi bunun nasıl olduğuna dair akılda soru işaretlerine yol açtı. Kademeli olarak yapıldığı söylenen bu artışların kademesi hademesi kalmamış sizin anlayacağınız. Birkaç gündür nereye gitsem aynı feryat yankılandı kulağımda. Olacak şey değil. Ancak olmuş, bu hizmetleri vatandaşlara sunanlar kırk dereden su getirecekler ve artışların, bu şartlarda çok olmadığını söyleyecekler. Bu iş sandığı da “alev alev yakar”, söylemedi demeyin. Ülkeyi yönettiğini söyleyenler, şunu yapacağız, bunu yapacağız, diye zaman geçirdiği sürece sandık ellerinde patlar. Biz de özelleştirmeyi niye ise bazıları daha çok kar etme aracı olarak gördüğü içinde en ufak bir dolar, akaryakıt veya gıda fiyatlarına gelen artışları fırsat bilerek kazığının ucunu hemen yontuyorlar ve fiyatları uluorta vatandaşa uzatıyorlar. Şimdilik görünen köy kılavuz istemez. Ben yetkili ve siyasi bir yerde değilim. Yetkili olan veya seçilmiş birisi bu artışların hesabını veremediğin de sandıktan çıkana da rıza göstermelidir. Benin sandık derdim de yok, bir makamımda yok. Öyle yukarıları çıkma derdim de olmadı, onun için yukarıdan bakanlar gibi aşağıdakileri görmeme halimde yok. Yukarılarda olmak, yukarı çıkanı havası çarpar alimallah, sonra!        
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Yukarıdan bakınca aşağısı görünmüyor

Tamda kar kışta eve gelen faturalar ile vatandaş cayır cayır yanarak ısınmaya başladı. Daha kışın ortası Allah bu faturaları gönderene zeval vermesin. Yoksa vatandaş nasıl ısınacak, nasıl bu günleri atlatacaktı. Tam zamanında bu cayır cayır yanan faturalar iyi ki geldi de, hep birlikte soğukta ateş gibi olduk.

Nasıl düşündüler, nasıl yaptılar bu kar da kışta bizi yanmaktan mahrum etmediler. Bu ülkenin suyundan mu, huyunda mı, bu güne kadar kimse çözememiş. Ülke yanarken, bazıları körükle ateşi harlamayı çok seviyor. Salgın numarası ile dünya ekonomisini felç eden küresel çete işini çok iyi yapıyor. Her yerde ateş almış bir şekilde fiyatlar tavan yaparken, ülkemizde fiyatlar doların durmasına rağmen tutulacak gibi değil. Hükümet doları biraz dizginledi ancak, gözü paradan başkasını görmeyen, kar hırsını durduramayanlar, zerre kılını kıpırdamadığı gibi olanca şamarı da vurarak ülkenin büyük bir kesimini meydana getiren alt gelir, orta gelir ve dar gelirli olanları iyice nefes alamaz hale getirmekte mahirler.

Bu hafta içine Bulancak’ta, ev, iş yeri, dükkanlara gelen elektrik, doğalgaz faturaları dudak uçuklattığı gibi bunun nasıl olduğuna dair akılda soru işaretlerine yol açtı. Kademeli olarak yapıldığı söylenen bu artışların kademesi hademesi kalmamış sizin anlayacağınız. Birkaç gündür nereye gitsem aynı feryat yankılandı kulağımda. Olacak şey değil. Ancak olmuş, bu hizmetleri vatandaşlara sunanlar kırk dereden su getirecekler ve artışların, bu şartlarda çok olmadığını söyleyecekler. Bu iş sandığı da “alev alev yakar”, söylemedi demeyin.

Ülkeyi yönettiğini söyleyenler, şunu yapacağız, bunu yapacağız, diye zaman geçirdiği sürece sandık ellerinde patlar. Biz de özelleştirmeyi niye ise bazıları daha çok kar etme aracı olarak gördüğü içinde en ufak bir dolar, akaryakıt veya gıda fiyatlarına gelen artışları fırsat bilerek kazığının ucunu hemen yontuyorlar ve fiyatları uluorta vatandaşa uzatıyorlar.

Şimdilik görünen köy kılavuz istemez. Ben yetkili ve siyasi bir yerde değilim. Yetkili olan veya seçilmiş birisi bu artışların hesabını veremediğin de sandıktan çıkana da rıza göstermelidir. Benin sandık derdim de yok, bir makamımda yok. Öyle yukarıları çıkma derdim de olmadı, onun için yukarıdan bakanlar gibi aşağıdakileri görmeme halimde yok. Yukarılarda olmak, yukarı çıkanı havası çarpar alimallah, sonra!        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.