Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Yolun içinde akrobatlık yapanlar çoğaldı

Son zamanlarda Bulancak’ta trafik içinde gerek motobisiklet ile gerekse de bisiklet ile ilçenin her yerinde akrobatlık yapan çok sayıda kişi ile karşılaşıyoruz. Sadece ben değil, çoğu kişi bu durum ile gün içinde veya akşamları karşılaşıyor ve kendilerini bunlardan zor kurtarıyor. Bir akşam evvel, eve gidiyordum. Eski cezaevi yolundan fındıkçıların olduğu ara sokağa saptım ve yoluma bisikletim ile devam ediyorum. Şöyle böyle 100 metre gittikten sonra yolun sağında park etmiş arabanın yanından geçerken, karşıdan gelen arabayı görünce biraz yavaşladım ve olduğum yerde bekledim ki, gelen araç geçsin. O araç geçerken, bende hareket ettim ama birden durmak zorunda kaldım. Bu araba yanımdan geçerken aramızda bir metre ya da bir buçuk metre ancak vardı. Ben bir kaza olmasın, diye yavaş giderken, bu arabanın arkasından gelen bir motobisiklet gözüme çarptı. İçimden, “lan bu şimdi hız mız yapar dikkatli olmak lazım” demeye kalmadan, motobisiklet ile son hızla aradan geçmeye kalmadan motobisikleti atın şahlanışı gibi bir kaldırdı ve bana teğet geçerek gitti. Son anda plakasına bakayım şunun, dedim ama tam olarak görmedim. O hızla ve şahlanmış halde sokağın başına kadar gitti. Ya bu nedir Allah aşkına yahu! Ne yapmaya çalışıyor bu araçları kullananlar, bir türlü kimse bilmiyor. Yolu babalarının malı falan mı sanıyorlar, yoksa bu yolun akrobatlık için mi yapıldığını farz ediyorlar sormak lazım! Altında bir motor, bir bisiklet olan, 15 Temmuz Şehitler caddesi ve diğer yollarda durup dururken, böyle olur olmaz şekilde yolun ortasında araç varmış, yokmuş,(araç olmasa bile bunu yapamaz yasak çünkü)kafasına esti mi “hop yallah” aracı şaha kaldırıp bir iş yaptığını zannediyor. Tabii kimse hesap sormayınca, denetimde sürekli olmayınca, keyifler gıcır halde bu yollarda at koşturur gibi motor ve bisiklet ile akrobatik hareketler yapmak zor olmuyor. Başkasının hakkı hukuku, can sağlığı, kurallar falan, o yok işte; önemli olan bu paşalarımızın keyfi yerine gelsin. Kaza olurmuş, birisine çarpar hastalık edermiş, araca çarparmış, yolunda gidenlere vururmuş falan bunlar bu kişiler için hikaye masaldan öteye geçmiyor. Bunlar bu akrobatik hareketleri yaparken vatandaşta, diğer araçlarda o onda bu yoldan geçmesinler, ne var bunda yani! Otursunlar evlerinde yani! Paşaların keyfini kimse bozamaz. Ayıp etmeyelim ve yoldan kaçalım bunlar gelince. Hem trafikte kaza neyim olmaz!…        
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Yolun içinde akrobatlık yapanlar çoğaldı

Son zamanlarda Bulancak’ta trafik içinde gerek motobisiklet ile gerekse de bisiklet ile ilçenin her yerinde akrobatlık yapan çok sayıda kişi ile karşılaşıyoruz. Sadece ben değil, çoğu kişi bu durum ile gün içinde veya akşamları karşılaşıyor ve kendilerini bunlardan zor kurtarıyor.

Bir akşam evvel, eve gidiyordum. Eski cezaevi yolundan fındıkçıların olduğu ara sokağa saptım ve yoluma bisikletim ile devam ediyorum. Şöyle böyle 100 metre gittikten sonra yolun sağında park etmiş arabanın yanından geçerken, karşıdan gelen arabayı görünce biraz yavaşladım ve olduğum yerde bekledim ki, gelen araç geçsin. O araç geçerken, bende hareket ettim ama birden durmak zorunda kaldım. Bu araba yanımdan geçerken aramızda bir metre ya da bir buçuk metre ancak vardı. Ben bir kaza olmasın, diye yavaş giderken, bu arabanın arkasından gelen bir motobisiklet gözüme çarptı. İçimden, “lan bu şimdi hız mız yapar dikkatli olmak lazım” demeye kalmadan, motobisiklet ile son hızla aradan geçmeye kalmadan motobisikleti atın şahlanışı gibi bir kaldırdı ve bana teğet geçerek gitti. Son anda plakasına bakayım şunun, dedim ama tam olarak görmedim. O hızla ve şahlanmış halde sokağın başına kadar gitti.

Ya bu nedir Allah aşkına yahu!

Ne yapmaya çalışıyor bu araçları kullananlar, bir türlü kimse bilmiyor. Yolu babalarının malı falan mı sanıyorlar, yoksa bu yolun akrobatlık için mi yapıldığını farz ediyorlar sormak lazım! Altında bir motor, bir bisiklet olan, 15 Temmuz Şehitler caddesi ve diğer yollarda durup dururken, böyle olur olmaz şekilde yolun ortasında araç varmış, yokmuş,(araç olmasa bile bunu yapamaz yasak çünkü)kafasına esti mi “hop yallah” aracı şaha kaldırıp bir iş yaptığını zannediyor. Tabii kimse hesap sormayınca, denetimde sürekli olmayınca, keyifler gıcır halde bu yollarda at koşturur gibi motor ve bisiklet ile akrobatik hareketler yapmak zor olmuyor. Başkasının hakkı hukuku, can sağlığı, kurallar falan, o yok işte; önemli olan bu paşalarımızın keyfi yerine gelsin. Kaza olurmuş, birisine çarpar hastalık edermiş, araca çarparmış, yolunda gidenlere vururmuş falan bunlar bu kişiler için hikaye masaldan öteye geçmiyor. Bunlar bu akrobatik hareketleri yaparken vatandaşta, diğer araçlarda o onda bu yoldan geçmesinler, ne var bunda yani!

Otursunlar evlerinde yani! Paşaların keyfini kimse bozamaz. Ayıp etmeyelim ve yoldan kaçalım bunlar gelince. Hem trafikte kaza neyim olmaz!…        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.