Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Yok daha neler neler?

İnsan evde kalmaya görsün bir kere canı iyice çıkıyor. Bir rahatsızlık yüzünden doğru dürüst iş yapmaz oldum. Ara ara iyi olsa da rahatsızlık epeyce bir beni benden ediyor. Tabii bu durumda evde bilgisayarım olmadığı içinde, bol bol tv izleyip konu biriktiriyorum. Anam anam akla hayale gelmeyen neler neler var bu tv’lerde. Haberden tutunda reklamına kadar yığınla şey insanı kendinden almaya yeter. Hepsini toplasam bir fındık kabuğunu doldurmaz. O kadar yani. Bunlara bu kadar emek ve para harcanır doğrusu kimse bilemez. Geçen akşam hava durumu nedir diye bir haber kanalını izliyordum. Hava yarın nasıl olacak diye merak ettiğim içinde bekledim. Haber sırasında alt yazı geçiyordu. İşte şurası şöyle, burası böyle diye yazıyordu. Sonra bir bölgenin hava durumu gelince önce dikkat etmedim ama birden beni şaşkına çeviren yazıyı okudum. Aynen şu yazıyordu bu bölgenin hava durumunu anlatan yazıda. Lodos etkili olacak, halsizlik ve baş ağrısına yol açabilir. Yahu bu nedir, diye durumu anlamaya çalıştım. Ancak nafile bir şey aklıma gelmedi. Bugüne kadar da bu tip bir şeyle karşı karşıya gelmedim desem yeridir. Hani gazete ile iştigal ettiğimden her daim hava durumunu takip eder ve ona göre hareket ederim. Dediğim gibi bu çok tuhaf bir şeydi. Sanki meteoroloji değil de, salgından haber veren bir duruma dönmüş ve havanın sağlık üzerindeki etkisinden dem vuruyordu. Elbette buna benzer bir şey olur olmaz denemez. Hadi lodos, poyraz, karayel olur ve en çok tahribat yapar ve bunun içinde insanların tedbir alması yönünde uyarı yapılırdı. Lodos yeri gelir evde yanan sobalardan insanların hayatını sona erdirir bunu biliriz. Fakat bu tür bir hava durumunu ifade eden şeye de ilk kez rast geldiğimden, salgın bunları da çok fazla etkilemiş ve kendilerini sağlık bakanlığının yerine koyarak, vatandaşın sokağa çıkmasını engelleyecek bir konuma sokmuş. Havadan nem kapma denir ya; aynen öyle olmuş. Bakın lodos var, sağlığınız daha önemli, halsizlik ve baş ağrısına yol açar sakın dışarı çıkmayın, diyerek birde göz korkutmaya çalışıyor. İnsanları iyice pimpiriklendirmeye ve evden sokağa adım attırmamak için böyle bir göreve soyunmuş. Daha neler neler göreceğiz bakalım!        
Ekleme Tarihi: 19 Nisan 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Yok daha neler neler?

İnsan evde kalmaya görsün bir kere canı iyice çıkıyor. Bir rahatsızlık yüzünden doğru dürüst iş yapmaz oldum. Ara ara iyi olsa da rahatsızlık epeyce bir beni benden ediyor. Tabii bu durumda evde bilgisayarım olmadığı içinde, bol bol tv izleyip konu biriktiriyorum.

Anam anam akla hayale gelmeyen neler neler var bu tv’lerde. Haberden tutunda reklamına kadar yığınla şey insanı kendinden almaya yeter. Hepsini toplasam bir fındık kabuğunu doldurmaz. O kadar yani. Bunlara bu kadar emek ve para harcanır doğrusu kimse bilemez. Geçen akşam hava durumu nedir diye bir haber kanalını izliyordum. Hava yarın nasıl olacak diye merak ettiğim içinde bekledim. Haber sırasında alt yazı geçiyordu. İşte şurası şöyle, burası böyle diye yazıyordu. Sonra bir bölgenin hava durumu gelince önce dikkat etmedim ama birden beni şaşkına çeviren yazıyı okudum.

Aynen şu yazıyordu bu bölgenin hava durumunu anlatan yazıda. Lodos etkili olacak, halsizlik ve baş ağrısına yol açabilir. Yahu bu nedir, diye durumu anlamaya çalıştım. Ancak nafile bir şey aklıma gelmedi. Bugüne kadar da bu tip bir şeyle karşı karşıya gelmedim desem yeridir. Hani gazete ile iştigal ettiğimden her daim hava durumunu takip eder ve ona göre hareket ederim. Dediğim gibi bu çok tuhaf bir şeydi. Sanki meteoroloji değil de, salgından haber veren bir duruma dönmüş ve havanın sağlık üzerindeki etkisinden dem vuruyordu. Elbette buna benzer bir şey olur olmaz denemez. Hadi lodos, poyraz, karayel olur ve en çok tahribat yapar ve bunun içinde insanların tedbir alması yönünde uyarı yapılırdı. Lodos yeri gelir evde yanan sobalardan insanların hayatını sona erdirir bunu biliriz. Fakat bu tür bir hava durumunu ifade eden şeye de ilk kez rast geldiğimden, salgın bunları da çok fazla etkilemiş ve kendilerini sağlık bakanlığının yerine koyarak, vatandaşın sokağa çıkmasını engelleyecek bir konuma sokmuş. Havadan nem kapma denir ya; aynen öyle olmuş. Bakın lodos var, sağlığınız daha önemli, halsizlik ve baş ağrısına yol açar sakın dışarı çıkmayın, diyerek birde göz korkutmaya çalışıyor. İnsanları iyice pimpiriklendirmeye ve evden sokağa adım attırmamak için böyle bir göreve soyunmuş. Daha neler neler göreceğiz bakalım!        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.