Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

YALANLARI, ÇATIR ÇATIR ÇATLIYOR

Vay ki ne vay! “Tırışka’dan nağmeler” der, bizim buraların kahvelerinde ve çay ocaklarında oturup konuşan insanlarımız. Hiçbir yere varmayan ve bir halt olmayacağını anladıkları şeyler için bu sözleri çok kullanırız. Adamlar bir yalan attılar ortaya ve 2019 yılının sonundan beri dünyayı karanlık bir tünele sokarak korku ile yönetmenin planını yapmışlardı. Aradan aşağı yukarı 3 seneye yakın zaman geçti. Peki ne oldu; bunca zaman içinde, sadece yalan, dolan ve her tür numara ile istediklerini yapmaya muktedir olmadıklarını anlayınca, gerisin geriye tornistan ettiler. Bu işin başındaki aşağılık ve alçağın önde gideni olan şeytanın baş uşağı bill denen mahluk, birkaç gün önce “salgın var” diye söylediği onca lafı yalayıp yuttu. Hemi de kemiksiz tarafından. Bu bill mahluku bu son açıklamasında demiş ki; “biz bunu corona sandık, ancak şimdi anlıyoruz ki gripmiş, beklediğimiz kadarıyla kimse ölmedi” diyerek bütün yalanı açık etmiş. Ne oldu şimdi diye sormak lazım değil mi? Ona bir tanrı gibi inanan, her dediğini sorgusuz sualsiz kabul eden, bütün yasaklara harfiyen uyan ve hayatlarını kaybeden ve geride kalanların çektiği onca sıkıntı ne olacak? Ben bu yalana başından beri inanmayan ve karşı olan biri olarak şaşırmadım. Dünya’nın tamamında, tvler, radyolar, basın yayın, dergiler, okullar, siyasiler, yetkililer, dernekler, kurumlar, kuruluşlar, bilim adamları, sanatçılar, yazarlar, spor camiası bu şeytanın baskısı ile tek kelime bu yalana karşı bir şey ileri sürmedi. Sürenler tehdit edildi ve aklınıza gelebilecek olan çok sayıda korku yöntemi ile susturulmaya çalışıldı. Sonra karanlık bu tünelin ucu göründü ve yeni bir yalan olan, gıda kıtlığı, savaş, fiyat artışları ile yeni oyuna dönüldü. Bizde bu arada boş durmadık. Araştırdık, okuduk, inceledik, arşiv yaptık ve epeyce bir şey topladık.  Yabancı basında bu yalanı ortaya çıkartan onca belge, bilgi ile insanları bilgilendirenlerin yayınlarına ulaştık. Nasıl bir yalan ve oyunun içinde olduğunu göremeyenlerin bunları görmesi ve bilmesi lazım. Bunların birinde yayınlanan bir karikatürde bu bill aşağılığı, büyük çiftçi ve tarım uzmanı olarak tavukları yemliyordu. Tavuklar kim dersiniz? DSÖ, BM, BBC) (İngiliz tevesi) guardıan, MHRA(ilaç ve sağlık ürünleri düzenleme kurulu), FACT CHECKERS( Doğruluk kontrolü yapan organizasyon, yani salgın karşıtı yayınları engelleme aracı)yemlerken gösteren bir karikatür. Meraklısı arar bulur. Yazacağımız kitap yola çıkınca bunu göreceğiz.        
Ekleme Tarihi: 24 Mayıs 2022 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

YALANLARI, ÇATIR ÇATIR ÇATLIYOR

Vay ki ne vay! “Tırışka’dan nağmeler” der, bizim buraların kahvelerinde ve çay ocaklarında oturup konuşan insanlarımız. Hiçbir yere varmayan ve bir halt olmayacağını anladıkları şeyler için bu sözleri çok kullanırız. Adamlar bir yalan attılar ortaya ve 2019 yılının sonundan beri dünyayı karanlık bir tünele sokarak korku ile yönetmenin planını yapmışlardı. Aradan aşağı yukarı 3 seneye yakın zaman geçti.

Peki ne oldu; bunca zaman içinde, sadece yalan, dolan ve her tür numara ile istediklerini yapmaya muktedir olmadıklarını anlayınca, gerisin geriye tornistan ettiler. Bu işin başındaki aşağılık ve alçağın önde gideni olan şeytanın baş uşağı bill denen mahluk, birkaç gün önce “salgın var” diye söylediği onca lafı yalayıp yuttu. Hemi de kemiksiz tarafından. Bu bill mahluku bu son açıklamasında demiş ki; “biz bunu corona sandık, ancak şimdi anlıyoruz ki gripmiş, beklediğimiz kadarıyla kimse ölmedi” diyerek bütün yalanı açık etmiş. Ne oldu şimdi diye sormak lazım değil mi?

Ona bir tanrı gibi inanan, her dediğini sorgusuz sualsiz kabul eden, bütün yasaklara harfiyen uyan ve hayatlarını kaybeden ve geride kalanların çektiği onca sıkıntı ne olacak? Ben bu yalana başından beri inanmayan ve karşı olan biri olarak şaşırmadım. Dünya’nın tamamında, tvler, radyolar, basın yayın, dergiler, okullar, siyasiler, yetkililer, dernekler, kurumlar, kuruluşlar, bilim adamları, sanatçılar, yazarlar, spor camiası bu şeytanın baskısı ile tek kelime bu yalana karşı bir şey ileri sürmedi. Sürenler tehdit edildi ve aklınıza gelebilecek olan çok sayıda korku yöntemi ile susturulmaya çalışıldı.

Sonra karanlık bu tünelin ucu göründü ve yeni bir yalan olan, gıda kıtlığı, savaş, fiyat artışları ile yeni oyuna dönüldü.

Bizde bu arada boş durmadık. Araştırdık, okuduk, inceledik, arşiv yaptık ve epeyce bir şey topladık.  Yabancı basında bu yalanı ortaya çıkartan onca belge, bilgi ile insanları bilgilendirenlerin yayınlarına ulaştık. Nasıl bir yalan ve oyunun içinde olduğunu göremeyenlerin bunları görmesi ve bilmesi lazım. Bunların birinde yayınlanan bir karikatürde bu bill aşağılığı, büyük çiftçi ve tarım uzmanı olarak tavukları yemliyordu. Tavuklar kim dersiniz? DSÖ, BM, BBC) (İngiliz tevesi) guardıan, MHRA(ilaç ve sağlık ürünleri düzenleme kurulu), FACT CHECKERS( Doğruluk kontrolü yapan organizasyon, yani salgın karşıtı yayınları engelleme aracı)yemlerken gösteren bir karikatür. Meraklısı arar bulur. Yazacağımız kitap yola çıkınca bunu göreceğiz.        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.