Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

YAĞLI GÜREŞ MEYDAN MUHAREBESİ BİTTİ Mİ?

Bir koşturmaca ile ortalık sanki yangın yerine döndü ve evden fırlayanlar doğru yağ satılan yerlere hücum edince kazanan sadece yağ satanlar oldu. Ata sporu olarak bahsedilen güreşin de atası olan yağlı güreş merakımız bu yağa hücum ile bir kez daha kanıtlandı. Cümbür cemaat koşarak yazın yapılacak yağlı güreş turnuvaları için alınıp bidon bidon depo yapıldı. Ben böyle yok, “şuna zam gelecek, buna okkalı bir fiyat artışı olacak” dendi mi zerre kadar hareket etmem. Çok şey gördük, çok şey oldu, herkesin başına öyle ya da böyle mutlaka bir şey gelir ve bundan tecrübe edinerek yoluna devam eder. Yağ uçtu gidiyor denilen üç boyuna sadece insanları seyrettim ve ne olacak diye bekledim. Üç gün geçti ve ortalık bir sakinliğe erdi. Yağ mı kalmadı raflarda, kıtlık mı oldu, fiyatlar 500 liraya mı çıktı, açlıktan mı öldük?, yok hepsi fasa fiso bir laf ile oldu ve bitti. Ha bu arada bu yağ kalmayacak, fiyatı şu kadar olacak diye ortalığı ateşe atanların kim olduğu da bu vesile ile belli oldu. İki tv kanalı biri, hükümet yanlısı, diğeri ise muhalif kanal. Ancak her iki tv’ de aynı akşam haberlerinde bu yağ kıtlığı haberini veriyor. Ne güzel bir karşılaşma değil mi? Bunlara bu haberi uçuran kuş şimdilik belli değil. Vatandaş bu iki kanalın haberini izledikten sonra sabah ilk işi koşturmaca market, bakkal demeden yağ alıp evine depo etmek oluyor. Kim kazandı peki? Raflarda hala yağ var, kimse de koşup yağma yapmıyor. Evde depoladıkları yağ şimdilik yeter diye mi bu rahatlık? Ben her gün sokakta olduğumdan genel durumlar hakkında az çok bir bilgi sahibi olurum. Çarşı pazar gezer vatandaşın derdini dinler ve sıkıntının giderilmesi için bir şeyler yapmaya gayret ederim. Yağ yağması bitti ve ortalık sakinleşince, market bakkal fiyatlara bakınca, bu koşturmacanın ne için yapıldığını anlamış değil. Yağ fiyatları 150 lira civarında seyrediyor. Fakat, koşan eden yok! Ne oldu bu fiyat bize az mı geldi? Kaç lira olursa bu yağmaya tekrar başlarız bilen var mı? Yahu 100 liradan 120-140 lira oldu, diye koş koşa yağ almaya gidenler, bunun bir oyun olduğunu mu anladı acaba?  Burada bir soru soralım derim! Kasapta et fiyatları kilosu 80 liradan 130 liraya çıktı denildi mi, niçin kasaplara koşup et yağması yapmıyoruz ki, merak işte, eti de çok seven bir millet olmamıza rağmen?   
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

YAĞLI GÜREŞ MEYDAN MUHAREBESİ BİTTİ Mİ?

Bir koşturmaca ile ortalık sanki yangın yerine döndü ve evden fırlayanlar doğru yağ satılan yerlere hücum edince kazanan sadece yağ satanlar oldu. Ata sporu olarak bahsedilen güreşin de atası olan yağlı güreş merakımız bu yağa hücum ile bir kez daha kanıtlandı. Cümbür cemaat koşarak yazın yapılacak yağlı güreş turnuvaları için alınıp bidon bidon depo yapıldı.

Ben böyle yok, “şuna zam gelecek, buna okkalı bir fiyat artışı olacak” dendi mi zerre kadar hareket etmem. Çok şey gördük, çok şey oldu, herkesin başına öyle ya da böyle mutlaka bir şey gelir ve bundan tecrübe edinerek yoluna devam eder. Yağ uçtu gidiyor denilen üç boyuna sadece insanları seyrettim ve ne olacak diye bekledim. Üç gün geçti ve ortalık bir sakinliğe erdi. Yağ mı kalmadı raflarda, kıtlık mı oldu, fiyatlar 500 liraya mı çıktı, açlıktan mı öldük?, yok hepsi fasa fiso bir laf ile oldu ve bitti. Ha bu arada bu yağ kalmayacak, fiyatı şu kadar olacak diye ortalığı ateşe atanların kim olduğu da bu vesile ile belli oldu. İki tv kanalı biri, hükümet yanlısı, diğeri ise muhalif kanal. Ancak her iki tv’ de aynı akşam haberlerinde bu yağ kıtlığı haberini veriyor. Ne güzel bir karşılaşma değil mi? Bunlara bu haberi uçuran kuş şimdilik belli değil. Vatandaş bu iki kanalın haberini izledikten sonra sabah ilk işi koşturmaca market, bakkal demeden yağ alıp evine depo etmek oluyor.

Kim kazandı peki? Raflarda hala yağ var, kimse de koşup yağma yapmıyor. Evde depoladıkları yağ şimdilik yeter diye mi bu rahatlık?

Ben her gün sokakta olduğumdan genel durumlar hakkında az çok bir bilgi sahibi olurum. Çarşı pazar gezer vatandaşın derdini dinler ve sıkıntının giderilmesi için bir şeyler yapmaya gayret ederim. Yağ yağması bitti ve ortalık sakinleşince, market bakkal fiyatlara bakınca, bu koşturmacanın ne için yapıldığını anlamış değil. Yağ fiyatları 150 lira civarında seyrediyor. Fakat, koşan eden yok! Ne oldu bu fiyat bize az mı geldi? Kaç lira olursa bu yağmaya tekrar başlarız bilen var mı? Yahu 100 liradan 120-140 lira oldu, diye koş koşa yağ almaya gidenler, bunun bir oyun olduğunu mu anladı acaba? 

Burada bir soru soralım derim! Kasapta et fiyatları kilosu 80 liradan 130 liraya çıktı denildi mi, niçin kasaplara koşup et yağması yapmıyoruz ki, merak işte, eti de çok seven bir millet olmamıza rağmen?   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.