Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Ya aşı ol­ma­say­dı, yoksa ölür müy­dük?

İyi ki; ko­ro­na virüs be­la­sı­na karşı çok çok bü­yük­le­ri­miz olan kü­re­sel­ci çe­te­nin ilaç fir­ma­la­rı ve bilim adam­la­rı aşıyı bul­duk­la­rı için bun­la­ra sabah akşam dua ede­lim di­ye­cek­tim, aaaa par­don onlar dua is­te­mez “köle olun yeter” di­ye­rek biz­le­re te­şek­kür eder­di gi­bi­me ge­li­yor. Pa­zar­te­si öğle sa­at­le­rin­de bir haber için bir yere git­miş ve dö­nü­yor­dum. Bir çay oca­ğı­nın ora­dan ge­çer­ken iki kişi otur­muş, laf­lı­yor­du. Zaten yavaş yü­rü­dü­ğüm için­de ko­nuş­tuk­la­rı­nı duy­dum. Yaşlı olan kişi, diğer ki­şi­ye akıl ve­ri­yor­du her­hal­de. Aynen şu şe­kil­de bir şey söy­le­di, “Allah gös­ter­me­sin iyi ki aşıyı bul­du­lar, yoksa ölür­dük, aşı ol” dedi. Dönüp “hem­şeh­rim ne diyon sen” di­ye­cek­tim, vaz­geç­tim ve yo­lu­ma devam ettim. Kim­se­nin aşı olup ol­ma­dı­ğı­nı takip et­mi­yo­rum ve de çe­te­le tut­mu­yo­rum. İste­yen gider, is­te­me­yen git­mez bu kadar basit. As­lın­da bu ki­şi­nin söy­le­dik­le­ri ve baş­ka­la­rın­dan bolca duy­du­ğum için şunu ra­hat­lık­ça sor­mak­ta sı­kın­tı duy­mu­yo­rum. Bu virüs yok­ken kimse öl­mü­yor muydu? İnsa­noğ­lu bu Dünya’ya ayak ba­sa­lı ne­re­de ise 300­bin yıl olmuş. O gün­den bu yana kimse öl­me­miş mi yoksa; bir yere falan mı sak­lan­mış bunca za­man­dır? Peki bu kadar yıl da 150­mil­yar insan doğ­muş ve ölmüş ise tarih ki­tap­la­rı­nın ve nüfus iş­le­ri­nin not düş­tü­ğü ölüm­ler yalan mıydı? Şimdi grip­ten daha az ölüm­cül olan bir virüs ta­ri­hi mi yok sa­yı­yor? İlk kez mi in­san­lar ölü­yor yahuu! Tak­di­ri ila­hi­ye inan­ma­yan­lar bile göçüp git­miş­ken, ölüm yeni mi ken­di­ni gös­te­ri­yor. Ato­mun tek ya­ra­tı­cı ol­du­ğu­na ina­nan kişi, ev­rim­ci Dar­vin, dünya de­ği­şecek diyen Karl Marks, ışı­ğın hı­zı­nı bul­muş Al­bert Eins­te­in, fi­ra­vun­lar, Hit­ler, Sta­lin, Mao, Mu­so­li­ni, Bill Gates, Hegel, En­gels gibi çok sa­yı­da bir ya­ra­tı­cı­ya inan­ma­yan­lar­da öte ta­raf­ta ya­tı­yor. Bun­lar­da mı vi­rüs­ten gitti, ölüm­den ka­ça­ma­dı­lar, bu söz ko­nu­su değil. Hep­si­nin va­de­si geldi, fark­lı se­bep­ler­den gel­di­ler ve git­ti­ler. İnsa­nın ka­de­rin ol­ma­dı­ğı­nı ilan etmek için her yolu de­ne­yen bu çe­te­nin(şey­tan de­mek­te bir sa­kın­ca yok, baş­ka­sı ener­ji­nin de­ği­şi­mi gibi şey­ler de di­ye­bi­lir) son kozu bu virüs gibi. Birde bizim ül­ke­miz­de­ki du­ru­mu gö­rün­ce, sa­de­ce bizde olan saç­ma­lık­lar kar­şı­sın­da insan afal­lı­yor. Bu sal­gın de­ni­len nu­ma­ra­da ya­kın­da las­tik pat­la­ta­cak. Ondan sonra çok kişi hesap ver­mek için bo­yu­nun öl­çü­sü­nü yar­gı­ya ve­recek. Bek­li­yo­ruz efen­dim!
Ekleme Tarihi: 08 Eylül 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Ya aşı ol­ma­say­dı, yoksa ölür müy­dük?

İyi ki; ko­ro­na virüs be­la­sı­na karşı çok çok bü­yük­le­ri­miz olan kü­re­sel­ci çe­te­nin ilaç fir­ma­la­rı ve bilim adam­la­rı aşıyı bul­duk­la­rı için bun­la­ra sabah akşam dua ede­lim di­ye­cek­tim, aaaa par­don onlar dua is­te­mez “köle olun yeter” di­ye­rek biz­le­re te­şek­kür eder­di gi­bi­me ge­li­yor. Pa­zar­te­si öğle sa­at­le­rin­de bir haber için bir yere git­miş ve dö­nü­yor­dum. Bir çay oca­ğı­nın ora­dan ge­çer­ken iki kişi otur­muş, laf­lı­yor­du. Zaten yavaş yü­rü­dü­ğüm için­de ko­nuş­tuk­la­rı­nı duy­dum. Yaşlı olan kişi, diğer ki­şi­ye akıl ve­ri­yor­du her­hal­de. Aynen şu şe­kil­de bir şey söy­le­di, “Allah gös­ter­me­sin iyi ki aşıyı bul­du­lar, yoksa ölür­dük, aşı ol” dedi. Dönüp “hem­şeh­rim ne diyon sen” di­ye­cek­tim, vaz­geç­tim ve yo­lu­ma devam ettim. Kim­se­nin aşı olup ol­ma­dı­ğı­nı takip et­mi­yo­rum ve de çe­te­le tut­mu­yo­rum. İste­yen gider, is­te­me­yen git­mez bu kadar basit. As­lın­da bu ki­şi­nin söy­le­dik­le­ri ve baş­ka­la­rın­dan bolca duy­du­ğum için şunu ra­hat­lık­ça sor­mak­ta sı­kın­tı duy­mu­yo­rum. Bu virüs yok­ken kimse öl­mü­yor muydu? İnsa­noğ­lu bu Dünya’ya ayak ba­sa­lı ne­re­de ise 300­bin yıl olmuş. O gün­den bu yana kimse öl­me­miş mi yoksa; bir yere falan mı sak­lan­mış bunca za­man­dır? Peki bu kadar yıl da 150­mil­yar insan doğ­muş ve ölmüş ise tarih ki­tap­la­rı­nın ve nüfus iş­le­ri­nin not düş­tü­ğü ölüm­ler yalan mıydı? Şimdi grip­ten daha az ölüm­cül olan bir virüs ta­ri­hi mi yok sa­yı­yor? İlk kez mi in­san­lar ölü­yor yahuu! Tak­di­ri ila­hi­ye inan­ma­yan­lar bile göçüp git­miş­ken, ölüm yeni mi ken­di­ni gös­te­ri­yor. Ato­mun tek ya­ra­tı­cı ol­du­ğu­na ina­nan kişi, ev­rim­ci Dar­vin, dünya de­ği­şecek diyen Karl Marks, ışı­ğın hı­zı­nı bul­muş Al­bert Eins­te­in, fi­ra­vun­lar, Hit­ler, Sta­lin, Mao, Mu­so­li­ni, Bill Gates, Hegel, En­gels gibi çok sa­yı­da bir ya­ra­tı­cı­ya inan­ma­yan­lar­da öte ta­raf­ta ya­tı­yor. Bun­lar­da mı vi­rüs­ten gitti, ölüm­den ka­ça­ma­dı­lar, bu söz ko­nu­su değil. Hep­si­nin va­de­si geldi, fark­lı se­bep­ler­den gel­di­ler ve git­ti­ler. İnsa­nın ka­de­rin ol­ma­dı­ğı­nı ilan etmek için her yolu de­ne­yen bu çe­te­nin(şey­tan de­mek­te bir sa­kın­ca yok, baş­ka­sı ener­ji­nin de­ği­şi­mi gibi şey­ler de di­ye­bi­lir) son kozu bu virüs gibi.
Birde bizim ül­ke­miz­de­ki du­ru­mu gö­rün­ce, sa­de­ce bizde olan saç­ma­lık­lar kar­şı­sın­da insan afal­lı­yor. Bu sal­gın de­ni­len nu­ma­ra­da ya­kın­da las­tik pat­la­ta­cak. Ondan sonra çok kişi hesap ver­mek için bo­yu­nun öl­çü­sü­nü yar­gı­ya ve­recek. Bek­li­yo­ruz efen­dim!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.