Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Virüsten birkaç kuş vuranlar

Her şey birkaç gün içinde allak bullak olunca kimin ne yaptığı ve ne olacağını kimse bilemez hale geldi. Birkaç yazıdır virüs ile yatıp virüs ile kalktık. Daha ne kadarda bunu yazıp çizeceğiz belli değil. Ben ilk günden itibaren koronavirüsünün emperyalizmin yeni yol haritasının bir ipucu olduğunu yazmıştım. Artık tıkanan Dünya sistemin savaşla değil ancak böyle silahlar ile değiştirileceği ve bunun hesabının kitabının çok önceleri yapıldığını az buçuk okumuş ve dinlemiştim. Bu vahşi yapının insan hayatı ile ilgili bir güzel anlamı yoktur. Onlar için Dünya’nın her yerindeki ülke ve bölgedeki çıkarları önemlidir. Ne kadar insan ölmüş, aç kalmış, susuz kalmış, yoksul varmış, ülkeler harap olmuş hiç biri onların umurunda değildir ev de bugüne kadar olmamıştır. Onların hedefi her ülkede kendilerine bağlı köle yönetimler ve insanlardır. Bu olsun başka bir dertleri yoktur. Ne kadar çok insan ve ülkeyi sömürürlerse onlar için bulunmaz hint kumaşıdır. Virüs ile attıkları taş ile çok fazla kuş vurarak istediklerini alacaklardır. Bunu da bekleyip her birlikte göreceğiz. Bu arada geçen de köşemden yazdığım salgında ekonomik sıkıntı çekenlerin(elbette kaymak tabaka)dışında kalanların durumu hakkında açıklana paketin çok yetersiz olduğunu yazmıştım. O günden bugüne görünen o ki; bu işin çözümüne daha kapsamlı destek paketi lazımdır. İnsanları banka kapılarında bekletmek ve akıl almaz şartlar ile sürerek bu iş çözülmez. İnsanlar arasında gezmeyen yetkililer ve siyasiler ile bu iş duvara toslayacak gibi görünüyor.         
Ekleme Tarihi: 01 Nisan 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Virüsten birkaç kuş vuranlar

Her şey birkaç gün içinde allak bullak olunca kimin ne yaptığı ve ne olacağını kimse bilemez hale geldi. Birkaç yazıdır virüs ile yatıp virüs ile kalktık. Daha ne kadarda bunu yazıp çizeceğiz belli değil. Ben ilk günden itibaren koronavirüsünün emperyalizmin yeni yol haritasının bir ipucu olduğunu yazmıştım. Artık tıkanan Dünya sistemin savaşla değil ancak böyle silahlar ile değiştirileceği ve bunun hesabının kitabının çok önceleri yapıldığını az buçuk okumuş ve dinlemiştim. Bu vahşi yapının insan hayatı ile ilgili bir güzel anlamı yoktur. Onlar için Dünya’nın her yerindeki ülke ve bölgedeki çıkarları önemlidir. Ne kadar insan ölmüş, aç kalmış, susuz kalmış, yoksul varmış, ülkeler harap olmuş hiç biri onların umurunda değildir ev de bugüne kadar olmamıştır. Onların hedefi her ülkede kendilerine bağlı köle yönetimler ve insanlardır. Bu olsun başka bir dertleri yoktur. Ne kadar çok insan ve ülkeyi sömürürlerse onlar için bulunmaz hint kumaşıdır. Virüs ile attıkları taş ile çok fazla kuş vurarak istediklerini alacaklardır. Bunu da bekleyip her birlikte göreceğiz.

Bu arada geçen de köşemden yazdığım salgında ekonomik sıkıntı çekenlerin(elbette kaymak tabaka)dışında kalanların durumu hakkında açıklana paketin çok yetersiz olduğunu yazmıştım. O günden bugüne görünen o ki; bu işin çözümüne daha kapsamlı destek paketi lazımdır. İnsanları banka kapılarında bekletmek ve akıl almaz şartlar ile sürerek bu iş çözülmez. İnsanlar arasında gezmeyen yetkililer ve siyasiler ile bu iş duvara toslayacak gibi görünüyor.         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.