Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Virüs adam tanımaya başlamış

Şimdi bunu ben söylesem çok gülersiniz demi? Kim söylemiş veya açıklama yapmış derseniz; adam okumuş ve bir üniversitede prof. dr olmuş. Kolay değil onca zaman dirsek çürüt ve yıllarca kimse seni dikkate almadığı içinde oturduğun yerden bu günleri bekle. Bugün geldi mi de, fırsat bu fırsat diyerek virüs ile ilgili(nasıl olsa kimse bunu sormaz diyerek)bilimsel olduğunu kabul ettiğinin palavraları sıkıp dur. Bu kişi birkaç gün önce büyük bir gazeteye bir açıklama yapmış. Demiş ki, “virüs artık akıllandı, ona göre insanları seçiyor.” Bunu hangi aklı başında kişi söyler yahu! Virüs sanki okula gitti, liseyi bitirdi ve bu hocanın bölümüne geldi. Ondan virüsler ile ilgili akıllını kullanacak bilgileri ve kendini kime bulaştıracağına dair formülü alarak sokağa çıktı ve seçtiği kişilere bulaştı. Bu bilimsel bir açıklama. Öyle mi? Daha dün virüsün nasıl bir yapısı olduğunu bilmiyoruz, diyerek açıklama üstüne açıklama yapan bilim çevreleri, ne zaman virüsün akıl sahibi olduğunu bir zahmet bize söylesinler. Çok komik ve bir o kadarda acınacak bir açıklama. Herhalde çok okudukları içinde hocamızda akıl biraz gezmeye gitmiş. Onun için böyle akla izana uymayan ve nasılsa herkes korkudan ne olduğunu anlamıyor, verelim gazı da, sokağa çıkamasınlar, demek için hikaye anlatıyor. Tabii benim arşivimde bunlar birikiyor, unutmuyoruz yani!  Yaklaşık 7-8bin haber ve yazı ile bunları not alıyor ve salgınla beraber hayatımızı değiştirmek isteyenlerin gerçek yüzlerini yazdığım kitapta ortaya sereceğim. Kaçış yok. Kim ne demiş, sonra ne olmuş ve nasıl kıvırtmışlar hepsi 32 tekmil yola çıktığında epeyce bir hesap verecek var. Yok bakanlık dedi, bizde böyle yaptık, DSÖ’nün emirleri böyleydi, ona uyduk, şeytanın adamları bizi çok korkuttu, bizi affedin diyerek kaçma durumu söz konusu olmayacak. Eğer virüsün aklı varsa, kendini korusun. Hatta yazı bitmeden önce son olarak haberlere bakayım dedim ve yine aynı zırva şey ile bir şey gördüm. “Dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından Cambridge Üniversitesi'nde görevli bilim insanları sosyal mesafe kuralları ile ilgili çarpıcı bir araştırma gerçekleştirdi. Bilim insanları 2 metre mesafe bırakılması kuralının açık havada da olsa maske takılmadığı sürece işe yaramadığını tespit etti.” Gördünüz mü açıklamayı. Bu bilimsel bir açıklamaymış. Devam edin devam bakalım nereye varacaksınız.          
Ekleme Tarihi: 29 Kasım 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Virüs adam tanımaya başlamış

Şimdi bunu ben söylesem çok gülersiniz demi? Kim söylemiş veya açıklama yapmış derseniz; adam okumuş ve bir üniversitede prof. dr olmuş. Kolay değil onca zaman dirsek çürüt ve yıllarca kimse seni dikkate almadığı içinde oturduğun yerden bu günleri bekle. Bugün geldi mi de, fırsat bu fırsat diyerek virüs ile ilgili(nasıl olsa kimse bunu sormaz diyerek)bilimsel olduğunu kabul ettiğinin palavraları sıkıp dur. Bu kişi birkaç gün önce büyük bir gazeteye bir açıklama yapmış. Demiş ki, “virüs artık akıllandı, ona göre insanları seçiyor.” Bunu hangi aklı başında kişi söyler yahu! Virüs sanki okula gitti, liseyi bitirdi ve bu hocanın bölümüne geldi. Ondan virüsler ile ilgili akıllını kullanacak bilgileri ve kendini kime bulaştıracağına dair formülü alarak sokağa çıktı ve seçtiği kişilere bulaştı. Bu bilimsel bir açıklama. Öyle mi? Daha dün virüsün nasıl bir yapısı olduğunu bilmiyoruz, diyerek açıklama üstüne açıklama yapan bilim çevreleri, ne zaman virüsün akıl sahibi olduğunu bir zahmet bize söylesinler. Çok komik ve bir o kadarda acınacak bir açıklama.

Herhalde çok okudukları içinde hocamızda akıl biraz gezmeye gitmiş. Onun için böyle akla izana uymayan ve nasılsa herkes korkudan ne olduğunu anlamıyor, verelim gazı da, sokağa çıkamasınlar, demek için hikaye anlatıyor. Tabii benim arşivimde bunlar birikiyor, unutmuyoruz yani!  Yaklaşık 7-8bin haber ve yazı ile bunları not alıyor ve salgınla beraber hayatımızı değiştirmek isteyenlerin gerçek yüzlerini yazdığım kitapta ortaya sereceğim. Kaçış yok. Kim ne demiş, sonra ne olmuş ve nasıl kıvırtmışlar hepsi 32 tekmil yola çıktığında epeyce bir hesap verecek var. Yok bakanlık dedi, bizde böyle yaptık, DSÖ’nün emirleri böyleydi, ona uyduk, şeytanın adamları bizi çok korkuttu, bizi affedin diyerek kaçma durumu söz konusu olmayacak. Eğer virüsün aklı varsa, kendini korusun. Hatta yazı bitmeden önce son olarak haberlere bakayım dedim ve yine aynı zırva şey ile bir şey gördüm. “Dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından Cambridge Üniversitesi'nde görevli bilim insanları sosyal mesafe kuralları ile ilgili çarpıcı bir araştırma gerçekleştirdi. Bilim insanları 2 metre mesafe bırakılması kuralının açık havada da olsa maske takılmadığı sürece işe yaramadığını tespit etti.” Gördünüz mü açıklamayı. Bu bilimsel bir açıklamaymış. Devam edin devam bakalım nereye varacaksınız.

         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.