Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

VAY BE ÇOK DELİ PARA BUNLAR!

Para pulla işi olmayanların çok parayı duyunca ister istemez; “vay be çok deli para bunlar” dediğini hemen hemen herkes aynı şekilde sitem eder. Yalan yok bende çoğu zaman bu tür bir şey duyduğumda, okuduğumda aynı şeyi yaparım. Hafta içinde gazetelerde bir haber okudum. Bir Türk işadamı Dubai’de bir gökdelenin en pahalı olan dairesini satın almış. Daire mi, uçak daire mi, kare mi, silindir mi, yoksa bir gezegen mi almış karar verilecek gibi değil. İşte bu en yüksek olduğunu söylene ve çok rağbet gören bu binanın fiyatı dudak uçuklatmayı geçtim bir insanı her yerinden delik deşik eder desem ancak sözü bir yere bağlarım. Okudum ve “hımmm” dedim. Para benden çıkmadığı içinde çok mutlu oldum. Bu binanın bu sözü edilen satılan dairesinin fiyatı 130 milyon dolarmış. Türk lirası ile 4 milyardan biraz daha fazla ediyor. Satın aldığı daire hem akıllı, hem 360 derece denizi görüyor, hem de yerde 300 metre yukarıdaymış. Yahu sene de bir iki kere geleceğin bu yere bu kadar para vermenin mantığını geçtim, ülkemizin her yeri denizle kaplı olduğunu insan unutup denizi göreceğim diyerek yad ellerde bu kadar para verip iş yapmanın akıl işi olmadığını bilmeye gerek yok. Herhalde uçak dolusu para kazanan bu tip insanlar parayı harcayacak yer bulamadığı içinde aynın bal bulduğunda yaptığını aynısını yapma ihtiyacı hissediyor vesselam. Bana çok garip geliyor. Haaa bu kadar param olsa veya kazansam bunu yapmam. Para var diye bu insan aklının dışında olan alım satım işinin hiçte manası yok gibi geliyor bana. Ya da hayat bu adamlara güzel geliyor. Hele onca sıcağın olduğu bir yerde bu dairenin olmasının ne manası olabilir ki? Dediğim gibi belki de bize çok uzak şeyler bunlar; Allah akıl fikir versin, diyerek topu Duabi’ye doğru şutlayarak yazıyı tarihe not ediyorum. Yıldız Haber Tv’de yaptığımız “Karşı Duruş” programı ilk canlı yayını ile ortalığının tozunu aldı ve bundan sonra da alarak yoluna devam edecek. Hayırlısı diyorum. 
Ekleme Tarihi: 22 Mart 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

VAY BE ÇOK DELİ PARA BUNLAR!

Para pulla işi olmayanların çok parayı duyunca ister istemez; “vay be çok deli para bunlar” dediğini hemen hemen herkes aynı şekilde sitem eder. Yalan yok bende çoğu zaman bu tür bir şey duyduğumda, okuduğumda aynı şeyi yaparım. Hafta içinde gazetelerde bir haber okudum. Bir Türk işadamı Dubai’de bir gökdelenin en pahalı olan dairesini satın almış. Daire mi, uçak daire mi, kare mi, silindir mi, yoksa bir gezegen mi almış karar verilecek gibi değil. İşte bu en yüksek olduğunu söylene ve çok rağbet gören bu binanın fiyatı dudak uçuklatmayı geçtim bir insanı her yerinden delik deşik eder desem ancak sözü bir yere bağlarım. Okudum ve “hımmm” dedim. Para benden çıkmadığı içinde çok mutlu oldum. Bu binanın bu sözü edilen satılan dairesinin fiyatı 130 milyon dolarmış. Türk lirası ile 4 milyardan biraz daha fazla ediyor. Satın aldığı daire hem akıllı, hem 360 derece denizi görüyor, hem de yerde 300 metre yukarıdaymış. Yahu sene de bir iki kere geleceğin bu yere bu kadar para vermenin mantığını geçtim, ülkemizin her yeri denizle kaplı olduğunu insan unutup denizi göreceğim diyerek yad ellerde bu kadar para verip iş yapmanın akıl işi olmadığını bilmeye gerek yok. Herhalde uçak dolusu para kazanan bu tip insanlar parayı harcayacak yer bulamadığı içinde aynın bal bulduğunda yaptığını aynısını yapma ihtiyacı hissediyor vesselam. Bana çok garip geliyor. Haaa bu kadar param olsa veya kazansam bunu yapmam. Para var diye bu insan aklının dışında olan alım satım işinin hiçte manası yok gibi geliyor bana. Ya da hayat bu adamlara güzel geliyor. Hele onca sıcağın olduğu bir yerde bu dairenin olmasının ne manası olabilir ki?

Dediğim gibi belki de bize çok uzak şeyler bunlar; Allah akıl fikir versin, diyerek topu Duabi’ye doğru şutlayarak yazıyı tarihe not ediyorum.

Yıldız Haber Tv’de yaptığımız “Karşı Duruş” programı ilk canlı yayını ile ortalığının tozunu aldı ve bundan sonra da alarak yoluna devam edecek. Hayırlısı diyorum. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.