Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Vardır bunların bir sebebi!

Vardır bir hikmeti diyemeyeceğim bir durum yazacağım. Birkaç gün önce “Botokslu balıklar” diye köşemden bahsetmiştim mevzudan.  Aynı program dün sabahta kaldığı yerden saçma şey ile devam ediyor ve güya bütün millet bu programda olanı bekliyor havasıyla dakikalar harcanıyordu. Bu japon balığı yüzlü hatun ve programa katılanlarda bir gizemli duruş, sanki birazdan bir şey olacakmış gibi gözler yakın çekim yapılarak merak hissi gıdıklanarak izleyeni ekran başında tutmaya çalışıyorlardı. Oldum bittim bu tür programlar niye yapılır diye çokça düşünüyorum fakat bir türlü cevap bulamıyorum. Vardır bir hikmeti denecek bir hal değil başta da dediğim gibi. Ama bir sebebi mutlaka var bunun! Bu tv’lerin patronları veya arkasındaki güçler durup dururken içi boş bu programlara çuval işi niçin para döksünler ki? Neymiş; bir kız oğlanı çok sevmişte, ailesi kızı istememişte, kız şunu demiş, oğlan bunu söyleşmiş, anası başka bir şey dermiş, babası falan dermiş, diyerek günlerce izleyeni aptal yerine koyarak oltaya gelecek balık gibi yemlemekten başka bir şey değil. Biri onu sevmiş, biri bunu, bize ne, bu millete ne yahu! Botokslu hatun zaten yarım ağız sağa sola bakarak zaman dolduruyor ve bunun için paraya para demiyor. Hafta boyunca yaptığı programdan aldığı para bizim sülalemize yüz defa yetecek kadar var bildiğim kadarıyla. Hafta da 1 milyon lirayı cukka doğru cebe atarmış bu botokslu hatun. Reklamda oynar, şarkı da söyler aynı zamanda. Bu dünya ona güzel anlayacağınız. Yaşı gelmiş 60’a hala kendini genç görme sevdası ile botoks boyası yaparak bir şey yaptığını sanıyor. Yine aynı şekilde çok sayıda kanalda bu programlardan var. İnanın bir incir çekirdeğini dolduracak özellikleri yok ama velakin, para akıyor bunlara. Hadi diyelim siyaset, spor, ekonomi programı yaparlar, dizi çekerler, bunlara parayı toslarsın. Tabii onlar bu paraları bu programlar için aldığını sanıyor herhalde. Yok öyle bir şey. Bu paralar, bu caf caf, bu lüks, yemeler içmeler, arabalar, yatlar, katlar bunların kara gözü için verilmiyor, bunu bilelim. Kanalın sahibi veya arkasındaki esas güç, öyle durup dururken aylık 5-6 milyon, yıllık 60-70 milyon lirayı bunlara toka edecek. Paralarının delisi değil ya bu para sahipleri demi; har vurup harman savursun! Vardır bir sebebi de bunun da şimdilik kalsın!             
Ekleme Tarihi: 01 Aralık 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Vardır bunların bir sebebi!

Vardır bir hikmeti diyemeyeceğim bir durum yazacağım. Birkaç gün önce “Botokslu balıklar” diye köşemden bahsetmiştim mevzudan.  Aynı program dün sabahta kaldığı yerden saçma şey ile devam ediyor ve güya bütün millet bu programda olanı bekliyor havasıyla dakikalar harcanıyordu. Bu japon balığı yüzlü hatun ve programa katılanlarda bir gizemli duruş, sanki birazdan bir şey olacakmış gibi gözler yakın çekim yapılarak merak hissi gıdıklanarak izleyeni ekran başında tutmaya çalışıyorlardı. Oldum bittim bu tür programlar niye yapılır diye çokça düşünüyorum fakat bir türlü cevap bulamıyorum. Vardır bir hikmeti denecek bir hal değil başta da dediğim gibi. Ama bir sebebi mutlaka var bunun!

Bu tv’lerin patronları veya arkasındaki güçler durup dururken içi boş bu programlara çuval işi niçin para döksünler ki? Neymiş; bir kız oğlanı çok sevmişte, ailesi kızı istememişte, kız şunu demiş, oğlan bunu söyleşmiş, anası başka bir şey dermiş, babası falan dermiş, diyerek günlerce izleyeni aptal yerine koyarak oltaya gelecek balık gibi yemlemekten başka bir şey değil. Biri onu sevmiş, biri bunu, bize ne, bu millete ne yahu! Botokslu hatun zaten yarım ağız sağa sola bakarak zaman dolduruyor ve bunun için paraya para demiyor. Hafta boyunca yaptığı programdan aldığı para bizim sülalemize yüz defa yetecek kadar var bildiğim kadarıyla. Hafta da 1 milyon lirayı cukka doğru cebe atarmış bu botokslu hatun. Reklamda oynar, şarkı da söyler aynı zamanda. Bu dünya ona güzel anlayacağınız. Yaşı gelmiş 60’a hala kendini genç görme sevdası ile botoks boyası yaparak bir şey yaptığını sanıyor.

Yine aynı şekilde çok sayıda kanalda bu programlardan var. İnanın bir incir çekirdeğini dolduracak özellikleri yok ama velakin, para akıyor bunlara. Hadi diyelim siyaset, spor, ekonomi programı yaparlar, dizi çekerler, bunlara parayı toslarsın. Tabii onlar bu paraları bu programlar için aldığını sanıyor herhalde. Yok öyle bir şey. Bu paralar, bu caf caf, bu lüks, yemeler içmeler, arabalar, yatlar, katlar bunların kara gözü için verilmiyor, bunu bilelim. Kanalın sahibi veya arkasındaki esas güç, öyle durup dururken aylık 5-6 milyon, yıllık 60-70 milyon lirayı bunlara toka edecek. Paralarının delisi değil ya bu para sahipleri demi; har vurup harman savursun! Vardır bir sebebi de bunun da şimdilik kalsın!             

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.