Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

VAR’dan adalet beklemek hayaldir

Adaleti aramak hepimiz için çok önemlidir. Çoğu zaman arasak ta bulamayız onu. Tarih boyunca adalet kendini çok ta ortaya atmamış ve insanlar arayıp durmuş. Kendi başımıza bir şey gelmeden adaletin farkına çok ta varmayız. 3 yıl önce Türkiye’de süper lig de uygulanmasına başlanılması ile VAR denilen sistemin öyle herkese adalet falan dağıtmadığını görmüştük. Dünya futbolunun patronları göstermelik olarak uygulansın dediği VAR sistemi adalet madalet dağıtmıyor. Bu sistem sadece güçlüden yana ve gücü olmayana arada sırada bir parmak bal vermek için getirilmiş. Hangi ülkede uygulandığının önemi yok. Nerede ise oradaki güçlü olan kulüplerin borusuna göre ötüyor. Geçen sezon buna göre boru çaldı, bu sezonda daha ligin 5-6 haftası ancak oynanmış iken en çok tartışılan mevzu bu VAR adaleti oldu. İnanın bir fındık kabuğunu doldurmayan tartışmalar günlerce yapılıyor ve bir arpa boyu yol alınamıyor. VAR’ın hep yanlış kararlar verdiğini ileri süren futbol kulüplerini gören ligin ağa babaları olanlar bu tartışmalara bıyık altından gülüyor. Biliyorlar işin ne olduğunu ve kendi işlerine fayda sağladığı sürece de aşağıda boynu kalanların seslerine kulak tıkayacaklar. Çünkü onlar her yıl Avrupa’da oynarken bu yerlere gelemeyenlerin üç beş para ile ligi ancak tamamlayacağını biliyorlar. Az buz para almıyorlar bu Avrupa numarasından bu ağa babaları. Yedirirler mi onca parayı VAR sistemi var diye. Her sıkıştıklarında nasıl devletin kapısında ağlayıp işlerini yoluna koyup devam ediyorlarsa, VAR’ın onlara yontan adaletine ihtiyaçları olacaktır. Türkiye’ de futbol bu ağa babaların tekelinde olduğu sürece kimse kendini kandırmasın. Bunlar ne ligden düşer, ne de rantan vazgeçer. Son hafta içinde çokça VAR kararı hakkında kulüpler feveran etti. Ha ağa babaları olanlar değil. Başta bizim Giresun spor ve diğer Anadolu takımları özellikle VAR’da yutulan bazı kararlar ile ilgili açıklamalar yaptı. Yaptı da, ne oldu federasyon, yanlış oldu kusura bakmayın mı dedi? Bir şey mi düzeldi, yoksa maçlar yeniden mi oynanacak? Yok öyle şey. Bir şey olmayacak ve devran ağa babaların istediği gibi gidecek. Çok sevinmişti bazı kulüpler VAR geldi, adalet ile maçlar olacak diye! Bizde fazla sevinmeyin, bu VAR’dan size adalet çıkmaz, demiştik ancak dinleyen olmamıştı. Olmayacakta. VAR’da adalet aramak ham bir hayaldir. Başka bir izahı da yoktur. 
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2021 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

VAR’dan adalet beklemek hayaldir

Adaleti aramak hepimiz için çok önemlidir. Çoğu zaman arasak ta bulamayız onu. Tarih boyunca adalet kendini çok ta ortaya atmamış ve insanlar arayıp durmuş. Kendi başımıza bir şey gelmeden adaletin farkına çok ta varmayız. 3 yıl önce Türkiye’de süper lig de uygulanmasına başlanılması ile VAR denilen sistemin öyle herkese adalet falan dağıtmadığını görmüştük. Dünya futbolunun patronları göstermelik olarak uygulansın dediği VAR sistemi adalet madalet dağıtmıyor. Bu sistem sadece güçlüden yana ve gücü olmayana arada sırada bir parmak bal vermek için getirilmiş. Hangi ülkede uygulandığının önemi yok. Nerede ise oradaki güçlü olan kulüplerin borusuna göre ötüyor. Geçen sezon buna göre boru çaldı, bu sezonda daha ligin 5-6 haftası ancak oynanmış iken en çok tartışılan mevzu bu VAR adaleti oldu. İnanın bir fındık kabuğunu doldurmayan tartışmalar günlerce yapılıyor ve bir arpa boyu yol alınamıyor. VAR’ın hep yanlış kararlar verdiğini ileri süren futbol kulüplerini gören ligin ağa babaları olanlar bu tartışmalara bıyık altından gülüyor. Biliyorlar işin ne olduğunu ve kendi işlerine fayda sağladığı sürece de aşağıda boynu kalanların seslerine kulak tıkayacaklar. Çünkü onlar her yıl Avrupa’da oynarken bu yerlere gelemeyenlerin üç beş para ile ligi ancak tamamlayacağını biliyorlar. Az buz para almıyorlar bu Avrupa numarasından bu ağa babaları. Yedirirler mi onca parayı VAR sistemi var diye. Her sıkıştıklarında nasıl devletin kapısında ağlayıp işlerini yoluna koyup devam ediyorlarsa, VAR’ın onlara yontan adaletine ihtiyaçları olacaktır. Türkiye’ de futbol bu ağa babaların tekelinde olduğu sürece kimse kendini kandırmasın. Bunlar ne ligden düşer, ne de rantan vazgeçer.

Son hafta içinde çokça VAR kararı hakkında kulüpler feveran etti. Ha ağa babaları olanlar değil. Başta bizim Giresun spor ve diğer Anadolu takımları özellikle VAR’da yutulan bazı kararlar ile ilgili açıklamalar yaptı. Yaptı da, ne oldu federasyon, yanlış oldu kusura bakmayın mı dedi? Bir şey mi düzeldi, yoksa maçlar yeniden mi oynanacak? Yok öyle şey. Bir şey olmayacak ve devran ağa babaların istediği gibi gidecek. Çok sevinmişti bazı kulüpler VAR geldi, adalet ile maçlar olacak diye! Bizde fazla sevinmeyin, bu VAR’dan size adalet çıkmaz, demiştik ancak dinleyen olmamıştı. Olmayacakta. VAR’da adalet aramak ham bir hayaldir. Başka bir izahı da yoktur. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.