Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Vampirler iş başında

Sinemanın en önemli hikayelerinden biri olmuş olan vampirler ile ilgili filmler her zaman çok izlenmiştir. Durup dururken aklıma nerden geldi bu vampir filmleri derseniz; birkaç gündür okuduğum ve izlediğim çok sayıdaki haber beni bunu düşünmeye sevk etti. Hele dün akşam evde okuduğum gazetedeki, hükümetin kredi borçlularının üç aylık kredi taksitlerinin bankalarca ertelendiğine dair alınan karar sonrası özel bankaların aldığı tutum tamda bu vampir hikayeleri gibi. Ölümsüz olan ve sadece kan emerek yaşayan vampirlerin anlatıldığı hikayeler hep çok satmıştır. Tarihte kont Dracula olarak bilenen ve Romanya’da kral olduğu dönemde Türklere yaptığı eziyetler ile bilenen kazıklı voyvoda adı ile vampir filmlerine konu olan kişinin adından türemiş bu vampir lakabı aslında tamda bu özel bankalara çok iyi uyar diyorum. Bir sırtlan gibi avının kanını bekleyen bu vampirler fırsatı hiç kaçırmıyor. Hükümet 3 ay erteleme olacak diyor, bu vampirlerde erteleme yaparız ama ertelenen taksitlerin yanında ayrıca faizde alırız diye bir gol atmaya bakıyorlar. Yani canı çıkmak üzere olan kredi borçlularının kanını emmek için hazırlar. Ülke yangın yerine dönmüş, salgın hayatı felç etmiş, insanlar büyük bir sıkıntı çekermiş hiç önemli değil. Gelsin paracıklar, gitsin paracıklar, yeter ki daha çok kazanalım ve kredi çekenin kanını boşa akıtmayalım. Nasıl kan emeriz diye kırk takla atan bu bankalar, birde 2019 yılında tam tamına 55 milyar lira kar etmiş. Sattıkları da sadece para, vatandaştan aldıkları paraları(mevduatları yani)yine bazılarına faizle satarak(mevduat faizi ise çok düşüktür)her türlü kazanıyorlar. Ama böyle dönemlerde asla geri adım atıp kredi alanları korumuyorlar. Onlar için vampirlik önemli. Ne kadar kan emerlerse o kadar mutlu oluyorlar.            
Ekleme Tarihi: 01 Nisan 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Vampirler iş başında

Sinemanın en önemli hikayelerinden biri olmuş olan vampirler ile ilgili filmler her zaman çok izlenmiştir. Durup dururken aklıma nerden geldi bu vampir filmleri derseniz; birkaç gündür okuduğum ve izlediğim çok sayıdaki haber beni bunu düşünmeye sevk etti. Hele dün akşam evde okuduğum gazetedeki, hükümetin kredi borçlularının üç aylık kredi taksitlerinin bankalarca ertelendiğine dair alınan karar sonrası özel bankaların aldığı tutum tamda bu vampir hikayeleri gibi.

Ölümsüz olan ve sadece kan emerek yaşayan vampirlerin anlatıldığı hikayeler hep çok satmıştır. Tarihte kont Dracula olarak bilenen ve Romanya’da kral olduğu dönemde Türklere yaptığı eziyetler ile bilenen kazıklı voyvoda adı ile vampir filmlerine konu olan kişinin adından türemiş bu vampir lakabı aslında tamda bu özel bankalara çok iyi uyar diyorum. Bir sırtlan gibi avının kanını bekleyen bu vampirler fırsatı hiç kaçırmıyor. Hükümet 3 ay erteleme olacak diyor, bu vampirlerde erteleme yaparız ama ertelenen taksitlerin yanında ayrıca faizde alırız diye bir gol atmaya bakıyorlar. Yani canı çıkmak üzere olan kredi borçlularının kanını emmek için hazırlar. Ülke yangın yerine dönmüş, salgın hayatı felç etmiş, insanlar büyük bir sıkıntı çekermiş hiç önemli değil. Gelsin paracıklar, gitsin paracıklar, yeter ki daha çok kazanalım ve kredi çekenin kanını boşa akıtmayalım. Nasıl kan emeriz diye kırk takla atan bu bankalar, birde 2019 yılında tam tamına 55 milyar lira kar etmiş. Sattıkları da sadece para, vatandaştan aldıkları paraları(mevduatları yani)yine bazılarına faizle satarak(mevduat faizi ise çok düşüktür)her türlü kazanıyorlar. Ama böyle dönemlerde asla geri adım atıp kredi alanları korumuyorlar. Onlar için vampirlik önemli. Ne kadar kan emerlerse o kadar mutlu oluyorlar.            

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.