Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

UEFA’nın derdi para

Bir virüs yüzünden dünya alt üst olmuş, Avrupa futbolunun patronu olan UEFA ise ille de ligler oynansın diye bir yerlerini yırtıyor. Futbolu yönettiği ifade edilen bu kuruluşun aslında tek bir derdi var. Para ile elde ettiği gücü salgın sonrası bir daha göremeyeceğini biliyor. Bunun içinde Avrupa’daki bütün liglerin Mayıs ayı çıkmadan başlamasını istiyor ki, elde edilen sponsor geliri ve diğer gelirlerin kaymağını üst yönetim olarak bir güzel yiyebilsinler. Dünya Futbol Birliği(FİFA) ise liglerin Eylül ayında başlamasını ve insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu açıklayarak UEFA ile aynı görüşte olmadığını ifade ediyor. Fakat UEFA inatla buna yanaşmıyor ve ligler başlasın diye her saat başı açıklama yaparak ülke futbol federasyonlarına baskı yapmaktan geri durmuyor. Ligi başlatmak istemeyen ülkelere tehdit amaçlı cezalar gelebileceğini ima ederek  “sopa gösteriyor.” Yahu maçlar oynanmasa ne olur ki? Kimse ölmez. Gelecek sezon planlaması yapılarak ligler başlar. İnsanlar salgın sebebiyle aç kalmış, kulüplerin tek derdi bir an önce maç yapmak ve bundan gelecek paraları beklemek. İki ayrı Dünya savaşında, bütün spor faaliyetleri, Dünya Kupası, Olimpiyatlar iptal olmuş ve spor daha sonra yapılmış. Yani 4-5 sene süren birinci dünya savaşında tek bir spor faaliyeti yapılmamış, yine 4-5 sene devam eden ikinci dünya savaşında hiçbir spor faaliyeti olmamışken, şimdi UEFA’nın bu konudaki ısrarı nedir ki anlamış değilim! Varsın bu oynanan ligler iptal edilsin, birisi şampiyon olmadı, diye kimse üzülecek değildir. Ligler, salgın geçer, insanlar ekonomik olarak düzelir ve bir sıkıntı kalmayınca başlar. Bu aciliyetin bir manası yok. Ayrıca bu dayatma içinde olan UEFA’nın bütün yönetim kademeleri bir an önce istifa etmeli ve Avrupa futbolu bu zorba kuruluşun egemenliğinden kurtulmalıdır. Adamlar takmışlar şu kadar zarar ettik, bu kadar sponsor kaybımız var, diye yaygara yapıyor. Anlayın artık bu kuruluşların tamamı insan diye bir varlığı tanımıyor. Gelsin paralar, gitsin paralar. Hani çok sayıda olan uluslararası kuruluşlarda artık kapansın ve yeni bir yapı kurulsun. DSÖ, BM, NATO ve diğerlerinin insanı falan düşündüğü yok. Tez elden yok olup gitsinler hayatımızdan.                 
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2020 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

UEFA’nın derdi para

Bir virüs yüzünden dünya alt üst olmuş, Avrupa futbolunun patronu olan UEFA ise ille de ligler oynansın diye bir yerlerini yırtıyor. Futbolu yönettiği ifade edilen bu kuruluşun aslında tek bir derdi var. Para ile elde ettiği gücü salgın sonrası bir daha göremeyeceğini biliyor. Bunun içinde Avrupa’daki bütün liglerin Mayıs ayı çıkmadan başlamasını istiyor ki, elde edilen sponsor geliri ve diğer gelirlerin kaymağını üst yönetim olarak bir güzel yiyebilsinler.

Dünya Futbol Birliği(FİFA) ise liglerin Eylül ayında başlamasını ve insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu açıklayarak UEFA ile aynı görüşte olmadığını ifade ediyor. Fakat UEFA inatla buna yanaşmıyor ve ligler başlasın diye her saat başı açıklama yaparak ülke futbol federasyonlarına baskı yapmaktan geri durmuyor. Ligi başlatmak istemeyen ülkelere tehdit amaçlı cezalar gelebileceğini ima ederek  “sopa gösteriyor.”

Yahu maçlar oynanmasa ne olur ki? Kimse ölmez. Gelecek sezon planlaması yapılarak ligler başlar. İnsanlar salgın sebebiyle aç kalmış, kulüplerin tek derdi bir an önce maç yapmak ve bundan gelecek paraları beklemek.

İki ayrı Dünya savaşında, bütün spor faaliyetleri, Dünya Kupası, Olimpiyatlar iptal olmuş ve spor daha sonra yapılmış. Yani 4-5 sene süren birinci dünya savaşında tek bir spor faaliyeti yapılmamış, yine 4-5 sene devam eden ikinci dünya savaşında hiçbir spor faaliyeti olmamışken, şimdi UEFA’nın bu konudaki ısrarı nedir ki anlamış değilim!

Varsın bu oynanan ligler iptal edilsin, birisi şampiyon olmadı, diye kimse üzülecek değildir. Ligler, salgın geçer, insanlar ekonomik olarak düzelir ve bir sıkıntı kalmayınca başlar. Bu aciliyetin bir manası yok.

Ayrıca bu dayatma içinde olan UEFA’nın bütün yönetim kademeleri bir an önce istifa etmeli ve Avrupa futbolu bu zorba kuruluşun egemenliğinden kurtulmalıdır. Adamlar takmışlar şu kadar zarar ettik, bu kadar sponsor kaybımız var, diye yaygara yapıyor. Anlayın artık bu kuruluşların tamamı insan diye bir varlığı tanımıyor. Gelsin paralar, gitsin paralar. Hani çok sayıda olan uluslararası kuruluşlarda artık kapansın ve yeni bir yapı kurulsun. DSÖ, BM, NATO ve diğerlerinin insanı falan düşündüğü yok. Tez elden yok olup gitsinler hayatımızdan.             

   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.