Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Üç günde şarkı sözü mü yazılır?

Amerikan müzik sektörünün her yıl düzenlediği bir yarışma var. Grammy ödülleri adında. O yıl içinde çeşitli dallarda başarılı olan(neye göre başarılı kimse bilmez) çok sayıda şarkıcı(sanatçı demeye bin şahit lazım bunlara)bu sektörün egemenleri tarafından tespit edilenler başarılı olduğu için bu ödülü alır. Alır alır kime ne, çokta umurumuzdadır aynı zamanda. Tv’ler ve basın yayında bol bol haber olur bu kişiler. Bu yıl en başarılı olarak bir İngiliz şarkıcı hatun(19-20 yaşından mı ne?) birçok dalda ödüle layık görülmüş. Hemi de en çok dinlenen kişi olmuş. Bende haberini okuduktan sonra biraz dinleyeyim bunu diye internetten baktım. Billie Eilish adlı bu hatunun birkaç şarkısını(şarkı demeyelim söz yumağı daha doğru olur)dinlemeye çalıştım ama sonunu getiremedim. Berbat desem değil, kötü desem değil, bir halta benzemiyor desem değil! Sonra bu sözlerin Türkçesine baktım ne diyor bu diye! Hiçbir anlamı olmayan sıradan şeyler. Hayatında hiçbir şarkı sözü yazmamış, şarkı nedir bilmeyen birine, bir şarkı yaz desen, bundan daha iyisini yazar ve insanlara dinletir. Aradan birkaç gün geçince bu kişinin bir de açıklamasına rast geldim bir haber sitesinde. Okuyunca niye şaşırmadığımı anladım. Bunun birde ağbisi varmış, müzik yapan, onunla evlerindeki stüdyoda bu şarkıları yaparmış. Hem de üç gün içinde. Breh breh, dedim bak sen yahu be! Öyle böyle değil üç gün daha fazlası yok. Yakında 1 günde hatta 2-3 saat içinde söz yazar ve bunu dinletir. Olacak şey değil! Demek ki bu kadar, şair, yazar, söz ustası, bestekar, bu işten ekmek yiyen, emek harcayan insanlar boşuna dirsek sürtmüş. İşi bilemişler anlayacağınız. Bak hatun çıkmış işi çözmüş ve sipariş verdiğinizde üç günde sözünüz hazır. Bizde kendimizi bir şeyler yazar sanırdık. Yanlış yerde doğmuş ve yanlış iş seçmişiz. Üzülsek mi, dövünsek mi belli değil. Aslında bu sektörü kontrol eden egemenlerin istediği bu. Suya tirit sözler, tıs tıs müzik düzeni ve buna bayılan çok büyük bir kitle. Hep de başarılı oluyorlar bu mevzuda. Yolda yürüse ayağı takılacak olan bu kişilerin geldiği nokta ister istemez gençleri cezbediyor. Para, pul, şöhret ve bir şey yapmadan bir yere gelmek. Hiçte kabul edilir değil.         
Ekleme Tarihi: 04 Mart 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Üç günde şarkı sözü mü yazılır?

Amerikan müzik sektörünün her yıl düzenlediği bir yarışma var. Grammy ödülleri adında. O yıl içinde çeşitli dallarda başarılı olan(neye göre başarılı kimse bilmez) çok sayıda şarkıcı(sanatçı demeye bin şahit lazım bunlara)bu sektörün egemenleri tarafından tespit edilenler başarılı olduğu için bu ödülü alır. Alır alır kime ne, çokta umurumuzdadır aynı zamanda. Tv’ler ve basın yayında bol bol haber olur bu kişiler. Bu yıl en başarılı olarak bir İngiliz şarkıcı hatun(19-20 yaşından mı ne?) birçok dalda ödüle layık görülmüş. Hemi de en çok dinlenen kişi olmuş. Bende haberini okuduktan sonra biraz dinleyeyim bunu diye internetten baktım. Billie Eilish adlı bu hatunun birkaç şarkısını(şarkı demeyelim söz yumağı daha doğru olur)dinlemeye çalıştım ama sonunu getiremedim. Berbat desem değil, kötü desem değil, bir halta benzemiyor desem değil! Sonra bu sözlerin Türkçesine baktım ne diyor bu diye!

Hiçbir anlamı olmayan sıradan şeyler. Hayatında hiçbir şarkı sözü yazmamış, şarkı nedir bilmeyen birine, bir şarkı yaz desen, bundan daha iyisini yazar ve insanlara dinletir.

Aradan birkaç gün geçince bu kişinin bir de açıklamasına rast geldim bir haber sitesinde. Okuyunca niye şaşırmadığımı anladım. Bunun birde ağbisi varmış, müzik yapan, onunla evlerindeki stüdyoda bu şarkıları yaparmış. Hem de üç gün içinde. Breh breh, dedim bak sen yahu be! Öyle böyle değil üç gün daha fazlası yok. Yakında 1 günde hatta 2-3 saat içinde söz yazar ve bunu dinletir. Olacak şey değil! Demek ki bu kadar, şair, yazar, söz ustası, bestekar, bu işten ekmek yiyen, emek harcayan insanlar boşuna dirsek sürtmüş. İşi bilemişler anlayacağınız. Bak hatun çıkmış işi çözmüş ve sipariş verdiğinizde üç günde sözünüz hazır. Bizde kendimizi bir şeyler yazar sanırdık. Yanlış yerde doğmuş ve yanlış iş seçmişiz. Üzülsek mi, dövünsek mi belli değil. Aslında bu sektörü kontrol eden egemenlerin istediği bu. Suya tirit sözler, tıs tıs müzik düzeni ve buna bayılan çok büyük bir kitle. Hep de başarılı oluyorlar bu mevzuda. Yolda yürüse ayağı takılacak olan bu kişilerin geldiği nokta ister istemez gençleri cezbediyor. Para, pul, şöhret ve bir şey yapmadan bir yere gelmek. Hiçte kabul edilir değil.         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.