Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Türkiye bu olayı konuşuyormuş!

Salı akşamı eve gitmeden önce çiğköfteci arkadaşımın yanına beş on dakika biraz laflarız diye uğradım. Selam sabahtan sonra açık olan tv’deki programın alt yazısı dikkatimi çekince, yazıyı okudum. Aynen şöyle yazıyordu; “Türkiye bu olayı konuşuyor” diyordu alt yazıda. Bu başlıkta yazan şeyde programda yer alan kişilerin biri olan şahıs, “siz deyin memo, ben diyeyim alo” karısından boşanmışta, karısı da şunu demişte gibisinden boş beleş işlerden bahsediyordu. Bakılacak ve üzerinden durulacak bir mevzu değil anlayacağınız. Ülke yangın yerine dönmüş, ortalık fiyatların hızına yetişilememiş bir hal almış, küresel çete insan ırkını kazımak için yola çıkmış, dar gelirli, orta gelirli ve en alta olanların artık canı falan kalmamış, ancak bu programda edilen hava cıva bir laf, ülkenin konuştuğu olay olmuş. Tabii bu tv’ler ve onlar gibi gündemi fos çıkartacak olan sosyal ağların temel vazifesi bu olunca, bu mecraları izleyenler, güllük gülistanlık bir hayatın var olduğunu sanıyor. Sıkıntı çok büyük, daha salgın numarası yola çıktığında bunu defalarca yazmış, ekonomik bir dünya savaşının olacağını ve bunun yıkımlarının büyük olacağını ifade etmiştik.  İş güç eskisi gibi değil, ülkenin içinde bulunduğu durum batma noktasında olmasa bile, büyük bir kesim zor bir hal hayatını devam ettirmeye bakıyor. Hükümet bazı tedbirleri açıklıyor, ancak bu da çare olmuyor. Bu kadar sıkıntı var iken, bu bahsettiğim programlar ile bunları izleyenler için hayat toz pembe olarak devam edecek şekilde gösteriliyor. Bize ne bu işlerden. Kendini 5-10 dakikalık meşhur olma hissine kaptıran insanlar bu gösterilenlerin gerçek olduğunu sanıyor. Bu anlattığım programı yapan hatun kişi bildiğimiz kadarıyla haftalık(haftanın beş günü akşam üzeri ekranda oluyor)4 milyon liradan fazla para alıyor. Ayda 16 milyon yapar değil mi? İyi para değil, baya baya korkunç bir meblağ bu rakam. Akla ziyan şeyler yani. Bunu niçin bir program için alsın ki? Esas hedef nedir? Bu programları bu ülkenin 3-5 bin lira alan insanları izliyor. Benim gibi yolda yürümesini bilmeyen, konuşmaktan aciz, boş boş konuşanlardan epeyce bir kesim aval aval bunları izliyor. Lakin kaymaklı kadayıfı da bu ve aynı şekilde program yapan hatunlar yiyor. Hatta birisi ayda 40 milyon lira mı ne alırmış!  Niçin, niye, sebep ne demi? Bana 5bin lira versinler 24 saat program yaparım evvel allah yani!
Ekleme Tarihi: 10 Haziran 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Türkiye bu olayı konuşuyormuş!

Salı akşamı eve gitmeden önce çiğköfteci arkadaşımın yanına beş on dakika biraz laflarız diye uğradım. Selam sabahtan sonra açık olan tv’deki programın alt yazısı dikkatimi çekince, yazıyı okudum. Aynen şöyle yazıyordu; “Türkiye bu olayı konuşuyor” diyordu alt yazıda. Bu başlıkta yazan şeyde programda yer alan kişilerin biri olan şahıs, “siz deyin memo, ben diyeyim alo” karısından boşanmışta, karısı da şunu demişte gibisinden boş beleş işlerden bahsediyordu. Bakılacak ve üzerinden durulacak bir mevzu değil anlayacağınız. Ülke yangın yerine dönmüş, ortalık fiyatların hızına yetişilememiş bir hal almış, küresel çete insan ırkını kazımak için yola çıkmış, dar gelirli, orta gelirli ve en alta olanların artık canı falan kalmamış, ancak bu programda edilen hava cıva bir laf, ülkenin konuştuğu olay olmuş. Tabii bu tv’ler ve onlar gibi gündemi fos çıkartacak olan sosyal ağların temel vazifesi bu olunca, bu mecraları izleyenler, güllük gülistanlık bir hayatın var olduğunu sanıyor. Sıkıntı çok büyük, daha salgın numarası yola çıktığında bunu defalarca yazmış, ekonomik bir dünya savaşının olacağını ve bunun yıkımlarının büyük olacağını ifade etmiştik.

 İş güç eskisi gibi değil, ülkenin içinde bulunduğu durum batma noktasında olmasa bile, büyük bir kesim zor bir hal hayatını devam ettirmeye bakıyor. Hükümet bazı tedbirleri açıklıyor, ancak bu da çare olmuyor. Bu kadar sıkıntı var iken, bu bahsettiğim programlar ile bunları izleyenler için hayat toz pembe olarak devam edecek şekilde gösteriliyor. Bize ne bu işlerden. Kendini 5-10 dakikalık meşhur olma hissine kaptıran insanlar bu gösterilenlerin gerçek olduğunu sanıyor. Bu anlattığım programı yapan hatun kişi bildiğimiz kadarıyla haftalık(haftanın beş günü akşam üzeri ekranda oluyor)4 milyon liradan fazla para alıyor. Ayda 16 milyon yapar değil mi? İyi para değil, baya baya korkunç bir meblağ bu rakam. Akla ziyan şeyler yani. Bunu niçin bir program için alsın ki? Esas hedef nedir? Bu programları bu ülkenin 3-5 bin lira alan insanları izliyor. Benim gibi yolda yürümesini bilmeyen, konuşmaktan aciz, boş boş konuşanlardan epeyce bir kesim aval aval bunları izliyor. Lakin kaymaklı kadayıfı da bu ve aynı şekilde program yapan hatunlar yiyor. Hatta birisi ayda 40 milyon lira mı ne alırmış!  Niçin, niye, sebep ne demi? Bana 5bin lira versinler 24 saat program yaparım evvel allah yani!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.