Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

TFF’den kim ne bekliyordu ki?

Öyle çok spor yazısı yazmayı sevmem. Ama arada sırada ülke gündemine bomba gibi oturan ve spor kamuoyunu yakından alakadar eden bir mevzu olunca yazmak gerekiyor. Hafta içinde Türkiye’de futbolu yöneten(hakikaten de öyle mi diye sormak lazım)Türkiye Futbol Federasyonu, tarihinde ilk kez çok doğru bir iş yaparak, yıllardır borçlanmayı bir marifet sayan profesyonel kulüplerin bir düzenle para pul işlerini yapması için aldığı kararı, bir fiske de darmadağın etti. Ben böyle olacağını zaten biliyordum. Daha önceki bir yazımda da Osmalı’da yasağın 3 gün ancak sürdüğünü anlattığım bir köşe yazım var. Olmaz bu ülkede, olacak gibi de değildir. Çünkü alınan her karar bazı güç odaklarının işine gelmez ve bu kararların köşesinden bucağından bir delik arar ve bulur. Ondan sonra da karar alanları zor durumda bırakacak yeni bir karar ile bütün dünyaya rezil edecek hale getirirler. Hepimiz gördük(gerçi ülkenin en önemli mevzusu bu değil lakin) bir kulübün başkanı tek bir dokunuşla alınan bu kararı yerle bir etti. İsmi lazım değil bu başkanın, onun dediği oldu. O da zaten Kulüpler Birliği denilen birliğin başkanına söyletti bunu. Zavallı da kendisini öne atıp açıklama yapıp duruyor. Seni kim oraya getirdi ki? Ağababası onu kulüpler birliğine seçtirdi ki, böyle kararlar alındığında karşı çıksın. Güzel bir numara ve tezgah. On üzerinden on numara derim. Garibim de ha bire açıklama yapıyor. “Atı alan Üsküdar’ı geçti” beyim nafile yere kendini yorma. Ağababanın dediği gibi olur bundan sonra da, TFF’de kendini karar merci sanıyor. Ne kadar sözü çıkmayan kulüp var ona geçer bu yasalar. Al gülüm ver gülüm hesabı, işin esas sahipleri, işe sahip çıkmaz ise daha çok bu ağababaların borusu öter bu ülkede. Para onlarda. Güç onlarda, basın yayın onlarda, sesini çıkartan olursa da birkaç günde sesini kestirmek onlarda. Bizde yasak 3 gündür. Kimse yemez bunu. Adalet ve hak hukuk sadece bizim için olursa yemede yanında yat.          
Ekleme Tarihi: 16 Aralık 2019 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

TFF’den kim ne bekliyordu ki?

Öyle çok spor yazısı yazmayı sevmem. Ama arada sırada ülke gündemine bomba gibi oturan ve spor kamuoyunu yakından alakadar eden bir mevzu olunca yazmak gerekiyor. Hafta içinde Türkiye’de futbolu yöneten(hakikaten de öyle mi diye sormak lazım)Türkiye Futbol Federasyonu, tarihinde ilk kez çok doğru bir iş yaparak, yıllardır borçlanmayı bir marifet sayan profesyonel kulüplerin bir düzenle para pul işlerini yapması için aldığı kararı, bir fiske de darmadağın etti.

Ben böyle olacağını zaten biliyordum. Daha önceki bir yazımda da Osmalı’da yasağın 3 gün ancak sürdüğünü anlattığım bir köşe yazım var. Olmaz bu ülkede, olacak gibi de değildir. Çünkü alınan her karar bazı güç odaklarının işine gelmez ve bu kararların köşesinden bucağından bir delik arar ve bulur. Ondan sonra da karar alanları zor durumda bırakacak yeni bir karar ile bütün dünyaya rezil edecek hale getirirler. Hepimiz gördük(gerçi ülkenin en önemli mevzusu bu değil lakin) bir kulübün başkanı tek bir dokunuşla alınan bu kararı yerle bir etti. İsmi lazım değil bu başkanın, onun dediği oldu. O da zaten Kulüpler Birliği denilen birliğin başkanına söyletti bunu. Zavallı da kendisini öne atıp açıklama yapıp duruyor. Seni kim oraya getirdi ki? Ağababası onu kulüpler birliğine seçtirdi ki, böyle kararlar alındığında karşı çıksın. Güzel bir numara ve tezgah. On üzerinden on numara derim. Garibim de ha bire açıklama yapıyor. “Atı alan Üsküdar’ı geçti” beyim nafile yere kendini yorma. Ağababanın dediği gibi olur bundan sonra da, TFF’de kendini karar merci sanıyor. Ne kadar sözü çıkmayan kulüp var ona geçer bu yasalar. Al gülüm ver gülüm hesabı, işin esas sahipleri, işe sahip çıkmaz ise daha çok bu ağababaların borusu öter bu ülkede. Para onlarda. Güç onlarda, basın yayın onlarda, sesini çıkartan olursa da birkaç günde sesini kestirmek onlarda. Bizde yasak 3 gündür. Kimse yemez bunu. Adalet ve hak hukuk sadece bizim için olursa yemede yanında yat.        

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.