Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Tezgah belli olmaya başladı

Hakikatten çakallar ile dans etmek çok kolay değil. Gerçi hayvanın adı çakala çıktığı için biz insanlarda kabahatliyiz. Belki de çakalın böyle numaralara ihtiyacı yoktur, onu da kendisine sormamız lazım. Sorsak o da; “benim işim bu” der bizi ters köşe yapar. Akşam evde bir ara bir tv kanalındaki programda konuşulanlar dikkatimi çekince biraz izledim. Bir doktor, salgında virüse karşı kullanılan bir ilacın fiyatını ve bu ilacın sağlık bakanlığı tarafından tedavide kullanılmasının önemini vurguladı.  Bu ilacın bir kutusu 7lira falan. Tedavide de çok başarılı olan bu ilaç ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) durup dururken geçen hafta sonunda bir karar alarak bu ilaç için şimdilik kullanılmaması yönünde karar veriyor. Yani şunu yapıyor, bu ilacın virüse karşı etkili olup olmadığı için bir araştırma yapılmasını istiyor. Bu ilacı kullanan bütün ülkelerde vaka sayısı ve iyileşme sayısı çok iyi neticeler veriyor. Yani ilaç bu paraya çok büyük bir fayda sağlıyor. Sonra birisi veya birileri, çok güçlü bazı ilaç firmaları, birden basın yayında ve tv’lerde bu ilacın yan etkileri olduğuna dair çok sayıda açıklama yaptırıyor ve ağababalarının DSÖ’sü apar topar bu kararı alarak, ilacın şimdilik kullanılmamasını istiyor. Niçin istiyor, dersiniz durup dururken, insanlar iyileşiyor nasılsa değil mi? Öyle değil; bu çakalların örgütünün ağababalarının ona dediği daha önemli çünkü. Bu çakalların ürettiği bir ilaç var. O da bu virüs için kullanılabilir. Hemi de çok iyi bir fiyatı var. Tam tamına 10bin dolar. Öyle böyle 70bin lira civarında. Bunun ülkeler tarafından kullanılması için, her türlü tezgahı yapıyorlar. Yoksa bu salgında ellerinde kalacak. Bütün mevzu bu. Batının açgözlü ilaç firmaları bu parsandan pay alamayacaklarını anlayınca, 7 liraya ilacı üreten Hindistan firmasının anasını ağlatmak için hemen tezgahı işletmeye başlıyorlar. DSÖ kendi kriterlerini (aslında bu batılı ilaç firmalarının kriteri diyelim biz buna) uygulansın diye bir tarafını yırtıyor. DSÖ’yü yöneten bu açgözlü mahlukların insan diye bir derdi yok. Yeter ki çakallar ile dans etsinler. Aynı ilaç, kutular aynı ama fiyat birinde kazık fiyat. Daha önceki bir yazımda da dediğim gibi, aşağılık örgütler değiştirilmeden bize rahat da yok, uyku da yok. Bunlar insanlara düşman ve paradan başka bir kuş tanımıyorlar.         
Ekleme Tarihi: 27 Mayıs 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Tezgah belli olmaya başladı

Hakikatten çakallar ile dans etmek çok kolay değil. Gerçi hayvanın adı çakala çıktığı için biz insanlarda kabahatliyiz. Belki de çakalın böyle numaralara ihtiyacı yoktur, onu da kendisine sormamız lazım. Sorsak o da; “benim işim bu” der bizi ters köşe yapar.

Akşam evde bir ara bir tv kanalındaki programda konuşulanlar dikkatimi çekince biraz izledim. Bir doktor, salgında virüse karşı kullanılan bir ilacın fiyatını ve bu ilacın sağlık bakanlığı tarafından tedavide kullanılmasının önemini vurguladı.  Bu ilacın bir kutusu 7lira falan. Tedavide de çok başarılı olan bu ilaç ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) durup dururken geçen hafta sonunda bir karar alarak bu ilaç için şimdilik kullanılmaması yönünde karar veriyor. Yani şunu yapıyor, bu ilacın virüse karşı etkili olup olmadığı için bir araştırma yapılmasını istiyor. Bu ilacı kullanan bütün ülkelerde vaka sayısı ve iyileşme sayısı çok iyi neticeler veriyor. Yani ilaç bu paraya çok büyük bir fayda sağlıyor.

Sonra birisi veya birileri, çok güçlü bazı ilaç firmaları, birden basın yayında ve tv’lerde bu ilacın yan etkileri olduğuna dair çok sayıda açıklama yaptırıyor ve ağababalarının DSÖ’sü apar topar bu kararı alarak, ilacın şimdilik kullanılmamasını istiyor.

Niçin istiyor, dersiniz durup dururken, insanlar iyileşiyor nasılsa değil mi?

Öyle değil; bu çakalların örgütünün ağababalarının ona dediği daha önemli çünkü.

Bu çakalların ürettiği bir ilaç var. O da bu virüs için kullanılabilir. Hemi de çok iyi bir fiyatı var. Tam tamına 10bin dolar. Öyle böyle 70bin lira civarında. Bunun ülkeler tarafından kullanılması için, her türlü tezgahı yapıyorlar. Yoksa bu salgında ellerinde kalacak. Bütün mevzu bu. Batının açgözlü ilaç firmaları bu parsandan pay alamayacaklarını anlayınca, 7 liraya ilacı üreten Hindistan firmasının anasını ağlatmak için hemen tezgahı işletmeye başlıyorlar. DSÖ kendi kriterlerini (aslında bu batılı ilaç firmalarının kriteri diyelim biz buna) uygulansın diye bir tarafını yırtıyor. DSÖ’yü yöneten bu açgözlü mahlukların insan diye bir derdi yok. Yeter ki çakallar ile dans etsinler. Aynı ilaç, kutular aynı ama fiyat birinde kazık fiyat.

Daha önceki bir yazımda da dediğim gibi, aşağılık örgütler değiştirilmeden bize rahat da yok, uyku da yok. Bunlar insanlara düşman ve paradan başka bir kuş tanımıyorlar.         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.