Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Televizyonda arkadaşlarımızı görmek

Perşembe akşamı TRT 1 de Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun oyuncularının rol aldığı filmi izledim. “Bir Sevda İşi” adlı film de Bulancaklı tiyatro ile yatıp kalkan ve hayatlarının önemli bir kısmı tiyatro ile geçen arkadaşlarımızın ve dostlarımızın televizyon ekranlarında görmek doğrusu çok hoş oldu.Hemen hemen bir Bulancaklı olarak yakından tanıdığımız, arkadaş olduğumuz, dostumuz veya bir yerde karşılaştığımız bu kişilerin bir sinema filmi ile televizyon ekranında karşımıza çıkması nadir şeylerden biridir.Hadi; biz gazeteciler arada sırada televizyon ekranına ya da bir radyo kanalında görüntü ve ses olarak çıkmışlığımız vardır. Ben de Giresun da ve Bulancak ta yerel tv ve radyolarda program yaptım ve misafir olarak bulundum. Filmde veya tiyatroda oynamadım. BST’nin haberlerini yazdım. Oyunlarını izledim. Merhum Mürsel Gülmez ve birkaç arkadaşımın başlattığı tiyatro sevdası 26 yılı buldu.Bulancak ta yolda geçerken selam verdiğimiz, sohbet ettiğimiz, düğün de, cenaze de bir olduğumuz insanları tv de izlemek az bişey değil.Ben öyle aman aman akşam evde oturup tv izlemekti, dizi takip etmekti pek sevmeyen biriyim. Zamanı mı bu şeylere harcayamam. O akşam oturup bu filmi sıkılmadan izledim. Film Oskarlık mıydı, altın küre mi almıştı hiçte önemli değildi o an.Ertan Kara, Harun-Fatma Gündoğdu, Ömer Mustafa Yılmaz, Erdoğan Turan, Ali Karakoç, Deniz Demirel, Alattin Çolakoğlu, Engin Karakaya, Selim Tamcı kendi çevrelerinde bilinen ve her an karşılaştığımız insanlar.Rollerini de yaptılar. Giresun’un Kümbet yaylasının da tabiat güzelliklerini ülkenin büyük bir bölümü bu film sayesinde gördü. Tanıtım böyle olur.BST’nin Genel Sanat Yönetmeni hemşehrimiz Şahin Ergüney’in sanat çevrelerinde edindiği gücün kullanılmasını da göz ardı etmeyelim. Bu film onun girişimleri ile BST oyuncularına bu filmin kapısını açmıştır.BST'ne kadar teşekkür etsek azdır derim.             
Ekleme Tarihi: 20 Aralık 2016 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Televizyonda arkadaşlarımızı görmek

Perşembe akşamı TRT 1 de Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun oyuncularının rol aldığı filmi izledim. “Bir Sevda İşi” adlı film de Bulancaklı tiyatro ile yatıp kalkan ve hayatlarının önemli bir kısmı tiyatro ile geçen arkadaşlarımızın ve dostlarımızın televizyon ekranlarında görmek doğrusu çok hoş oldu.
Hemen hemen bir Bulancaklı olarak yakından tanıdığımız, arkadaş olduğumuz, dostumuz veya bir yerde karşılaştığımız bu kişilerin bir sinema filmi ile televizyon ekranında karşımıza çıkması nadir şeylerden biridir.
Hadi; biz gazeteciler arada sırada televizyon ekranına ya da bir radyo kanalında görüntü ve ses olarak çıkmışlığımız vardır. Ben de Giresun da ve Bulancak ta yerel tv ve radyolarda program yaptım ve misafir olarak bulundum. Filmde veya tiyatroda oynamadım. BST’nin haberlerini yazdım. Oyunlarını izledim. Merhum Mürsel Gülmez ve birkaç arkadaşımın başlattığı tiyatro sevdası 26 yılı buldu.
Bulancak ta yolda geçerken selam verdiğimiz, sohbet ettiğimiz, düğün de, cenaze de bir olduğumuz insanları tv de izlemek az bişey değil.
Ben öyle aman aman akşam evde oturup tv izlemekti, dizi takip etmekti pek sevmeyen biriyim. Zamanı mı bu şeylere harcayamam. O akşam oturup bu filmi sıkılmadan izledim. Film Oskarlık mıydı, altın küre mi almıştı hiçte önemli değildi o an.
Ertan Kara, Harun-Fatma Gündoğdu, Ömer Mustafa Yılmaz, Erdoğan Turan, Ali Karakoç, Deniz Demirel, Alattin Çolakoğlu, Engin Karakaya, Selim Tamcı kendi çevrelerinde bilinen ve her an karşılaştığımız insanlar.
Rollerini de yaptılar. Giresun’un Kümbet yaylasının da tabiat güzelliklerini ülkenin büyük bir bölümü bu film sayesinde gördü. Tanıtım böyle olur.
BST’nin Genel Sanat Yönetmeni hemşehrimiz Şahin Ergüney’in sanat çevrelerinde edindiği gücün kullanılmasını da göz ardı etmeyelim. Bu film onun girişimleri ile BST oyuncularına bu filmin kapısını açmıştır.
BST'ne kadar teşekkür etsek azdır derim.           

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.