Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Tek çift plaka iyi olur

Dün yazdığım yazıda il dışından gelen çok sayıda aracın Bulancak’ta salgından kaçıp sabah akşam ilçe içinde gezip tozduğunu ifade etmiştim. Tedbirler kapsamında araç sayısında görünürde bir azalma olması gerekirken Bulancak’ta trafikte bir azalma olmadığı açıktır. Aman Allah’ım araçtan geçecek yer bulamıyorum çoğu zaman. Nereye gidersem gideyim, arabadan geçip rahatça hareket edemiyorum. Bu salgın vakası çıkmadan ilçede bu kadar araç yoktu gibime geliyor. Bunlar birde hiç durmadan ilçenin her yerinde altlarındaki bu arabalar ile caka satıyorlar ve gelen gidene de ters ters bakıyorlar. Yani hır çıkarmak içinde yer arıyorlar. Bir iki gündür havaların iyi gitmesi ile birlikte bu trafik daha da çok artmaya başladı. Vızır vızır bir araç trafiği, korna sesi bir yandan, tıs tıs müzik bir yandan salgının geçmesini beklerken insanları da rahatsız etmekten çekinmiyorlar. Hadi ben muhabir olarak hareket eden ve sağa sola giden biriyim. Sen gurbetten salgından kaçıyorsun ve evinde oturman gerektiği halde aracın ile 24 saat ilçede gezip duruyorsun. Sonra aklıma “bunun bir çaresi olmalıdır” diye bir fikir geldi. Hususi denilen bu araçların plakasının tek çift numarasına göre trafiğe çıkışı yetkili makamlarca alınan karar ile sağlanır ve ilçe içindeki gereksiz kalabalıkta bir yere kadar önlenir. Olur mu olur aslında! Yok hürriyetler kısıtlanır falan gibi gereksiz düşüncelerde bu salgın sırasında çokta konuşulacak şeyler değildir. Vatandaş gurbetten kaçıp buraya gelecek ve “gel keyfim gel” diyerek gezecek ve kimsede bunlara bir şey demeyecek. Bir an önce olmasında fayda var diyerek topu yetkili makamlara atıyorum.                
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Tek çift plaka iyi olur

Dün yazdığım yazıda il dışından gelen çok sayıda aracın Bulancak’ta salgından kaçıp sabah akşam ilçe içinde gezip tozduğunu ifade etmiştim.

Tedbirler kapsamında araç sayısında görünürde bir azalma olması gerekirken Bulancak’ta trafikte bir azalma olmadığı açıktır.

Aman Allah’ım araçtan geçecek yer bulamıyorum çoğu zaman.

Nereye gidersem gideyim, arabadan geçip rahatça hareket edemiyorum.

Bu salgın vakası çıkmadan ilçede bu kadar araç yoktu gibime geliyor.

Bunlar birde hiç durmadan ilçenin her yerinde altlarındaki bu arabalar ile caka satıyorlar ve gelen gidene de ters ters bakıyorlar.

Yani hır çıkarmak içinde yer arıyorlar.

Bir iki gündür havaların iyi gitmesi ile birlikte bu trafik daha da çok artmaya başladı.

Vızır vızır bir araç trafiği, korna sesi bir yandan, tıs tıs müzik bir yandan salgının geçmesini beklerken insanları da rahatsız etmekten çekinmiyorlar.

Hadi ben muhabir olarak hareket eden ve sağa sola giden biriyim. Sen gurbetten salgından kaçıyorsun ve evinde oturman gerektiği halde aracın ile 24 saat ilçede gezip duruyorsun.

Sonra aklıma “bunun bir çaresi olmalıdır” diye bir fikir geldi.

Hususi denilen bu araçların plakasının tek çift numarasına göre trafiğe çıkışı yetkili makamlarca alınan karar ile sağlanır ve ilçe içindeki gereksiz kalabalıkta bir yere kadar önlenir.

Olur mu olur aslında! Yok hürriyetler kısıtlanır falan gibi gereksiz düşüncelerde bu salgın sırasında çokta konuşulacak şeyler değildir.

Vatandaş gurbetten kaçıp buraya gelecek ve “gel keyfim gel” diyerek gezecek ve kimsede bunlara bir şey demeyecek. Bir an önce olmasında fayda var diyerek topu yetkili makamlara atıyorum.              

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.