Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Tam bir aptallık bu iş!

Dünyanın onca sıkıntısı varken, insanları oyalayacak numaraları bulmada küresel çetenin eline kimse su dökemez. İşleri güçleri insanları aptallaştıracak şeyler üretmek ve bunu satmak. Dün sabah evden çıkmadan önce açık olan tv’ye bakıyordum. Bu tv’de hep salgın ve ota b… ilaç olmayan haber yapma konusunda bir numara. Beş on dakika oturup dışarı çıkana kadar yayınlanan haberi izledim biraz. O anki haber metaverse denilen yalan dünyanın içinde yapılan ilk düğün ile ilgili bir haberdi. Metaverse’de yapılan bu düğünün övüldüğü ve bunun hakikatmiş gibi sunulduğu haberde haberi sunan hatun kişinin ağzından sanki bal kaymak damlıyordu. Bence tam bir aptallık olan bu işin sonu çıkmaz sokak. Bunun alan ve kendine bir yalan dünya kuranların hesabı çok fazla sürmez fos çıkınca ne yapacaklarını merak ediyorum. Hepsi para tuzağı bu işlerin insanoğluna bir faydası var diyenlerinde halini sonra göreceğiz. İşte metaverse de arsa, dükkan, mars’tan yer gibi uçuk kaçık ve aslı astarı olmayan şeyleri bile satan çetenin bu akıllı çocukları, salgının niye çıktığını unutturmakta mahir olduklarını söyleyebilirim. Haber bitti ve konu hakkında uzman olan bir adam çıktı ekrana. Ya biz gerçekten de hiçbir şey bilmeden nefes alıp veriyormuşuz yani! Uzman Doç. Dr. ha, öyle bizim gibi sıradan değil, bir anlattı ki, “tamam” dedim, evden çıkar çıkmaz hemen ilk işim internetten bu metaverse denen aleti alayım ve bu dünya ile olan alakamı kesiyim. Nasıl bir iştah ile anlatıyor ki aklım tutuldu. Yok şöyle olurmuş ta, böyle yapılırmış ta, dedikçe sanki ölüme çare bulmuş gibi oluyordu. Yoksa bu metaverse ölümsüzlüğü falan mı buldu bilemiyorum. Bir kandırmaca ve yalan ile insanları yoldan çıkartmaya çalışıyorlar. Numara sonra ortaya çıkar. Haa uzmanımız anlattı ve bu iş içinde bitcoin denilen paranın lazım olduğunu söyledi. Bununda alt ve üst parası varmış, anlayacağınız parası olan burada kendi dünyasını kuracak ve ölümsüzlüğü tadacak. Öyle bir sallama hikaye yani! Her evde bulunsun misali anlatıp dururken, bende evden çıktım gittim ve hakiki dünyanın kollarına kendimi attım.  Hakiki dünya da fiyatlar almış başını gitmiş bu arada. Nasıl iyi numara değil mi metaverse, aynen salgın var numarası gibi, herkes evine denildiği gibi, parayı da birileri kazanacak bu numaralar ile.    
Ekleme Tarihi: 11 Şubat 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Tam bir aptallık bu iş!

Dünyanın onca sıkıntısı varken, insanları oyalayacak numaraları bulmada küresel çetenin eline kimse su dökemez. İşleri güçleri insanları aptallaştıracak şeyler üretmek ve bunu satmak. Dün sabah evden çıkmadan önce açık olan tv’ye bakıyordum. Bu tv’de hep salgın ve ota b… ilaç olmayan haber yapma konusunda bir numara. Beş on dakika oturup dışarı çıkana kadar yayınlanan haberi izledim biraz. O anki haber metaverse denilen yalan dünyanın içinde yapılan ilk düğün ile ilgili bir haberdi. Metaverse’de yapılan bu düğünün övüldüğü ve bunun hakikatmiş gibi sunulduğu haberde haberi sunan hatun kişinin ağzından sanki bal kaymak damlıyordu. Bence tam bir aptallık olan bu işin sonu çıkmaz sokak. Bunun alan ve kendine bir yalan dünya kuranların hesabı çok fazla sürmez fos çıkınca ne yapacaklarını merak ediyorum. Hepsi para tuzağı bu işlerin insanoğluna bir faydası var diyenlerinde halini sonra göreceğiz. İşte metaverse de arsa, dükkan, mars’tan yer gibi uçuk kaçık ve aslı astarı olmayan şeyleri bile satan çetenin bu akıllı çocukları, salgının niye çıktığını unutturmakta mahir olduklarını söyleyebilirim. Haber bitti ve konu hakkında uzman olan bir adam çıktı ekrana. Ya biz gerçekten de hiçbir şey bilmeden nefes alıp veriyormuşuz yani! Uzman Doç. Dr. ha, öyle bizim gibi sıradan değil, bir anlattı ki, “tamam” dedim, evden çıkar çıkmaz hemen ilk işim internetten bu metaverse denen aleti alayım ve bu dünya ile olan alakamı kesiyim. Nasıl bir iştah ile anlatıyor ki aklım tutuldu. Yok şöyle olurmuş ta, böyle yapılırmış ta, dedikçe sanki ölüme çare bulmuş gibi oluyordu. Yoksa bu metaverse ölümsüzlüğü falan mı buldu bilemiyorum. Bir kandırmaca ve yalan ile insanları yoldan çıkartmaya çalışıyorlar. Numara sonra ortaya çıkar. Haa uzmanımız anlattı ve bu iş içinde bitcoin denilen paranın lazım olduğunu söyledi. Bununda alt ve üst parası varmış, anlayacağınız parası olan burada kendi dünyasını kuracak ve ölümsüzlüğü tadacak. Öyle bir sallama hikaye yani!

Her evde bulunsun misali anlatıp dururken, bende evden çıktım gittim ve hakiki dünyanın kollarına kendimi attım.  Hakiki dünya da fiyatlar almış başını gitmiş bu arada. Nasıl iyi numara değil mi metaverse, aynen salgın var numarası gibi, herkes evine denildiği gibi, parayı da birileri kazanacak bu numaralar ile.    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.