Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

SÜZÜLE SÜZÜLE HARMANLANIYORUZ 2

Geçen yazdığım bu başlıktaki yazının devamını yazacaktım ancak araya tam kapanma ile ilgili yazı girince bugüne kaldık. Köşe yazılarımda hiçbir şekilde bir fotoğraf veya resim paylaşmak huyum değildir ve bu yazıda ilk kez bunu yapacağım. Geçende yazdığım gibi öyle çok tv izleyen birisi değilim. Çocukluğum ve gençliğimde aval aval baktığım bu sihirli kutunun cazibesinden çabuk kurtuldum ve işin aslını öğrenince hep uzak durdum. Her neyse esasa gelelim. Ülkemizi çok uzun seneler önce harmanlamaya başlayan güçler, bunun meyvesini yavaş yavaş, sinsice ve sindire sindire almaya devam ediyor. Bu köşe de paylaştığım foto, bir tv’den Fox tv’den alınma. Zuhal Topal, denen hatunun yemek yapma veya yeme yarışması. Hemen her günde akşam saatlerinde ekrana geliyor. Ablam söylediği ve izlediği için biliyorum. Yoksa varmış yokmuş umurumda bile değil. Bu programda birkaç hanım, Bir araya geliyor ve günlerce süren bir yemek yapma ve bunu puanlama yaparak her hafta birinci seçiyor. Yemek yapılır, yenir ve afiyet olsun denilerek sona erer. Bunlarda işte bu yok. Bu hanımların tamamı birbirine hakaret, argo, aşağılama, kin, kibir, yemek beğenmeme, saygı duymama, yemeğin kafasını gözünü yarma, üstünlük taslama, yapılan bütün yemeklere kusur bulma, o anda aklınıza ne gelirse söyleniyor. Yahu bu toplumun içinde büyüyen insanlar olarak, yerdeki ekmek kırıntısını yerden alan ve öpüp başımıza koyan insanlardan bugünlere gelen garip bir mahlukat olmuşuz. Nasıl bu dönüşüme, değişime, kişilik, karakter, kişilik erozyonuna uğradık farkında olmadan; doğrusu cevabı olması gereken bir durumdayız. Her günde farklı kanal, dizi, film, gazetede, dergi, kitap, internet üzerinde aynı şekilde bu harmanlanmaya maruz kalıyoruz. Bunu yapanlar nefes bile aldırmıyor. Garip bir dönem ve mekan içindeyiz vesselam.
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

SÜZÜLE SÜZÜLE HARMANLANIYORUZ 2

Geçen yazdığım bu başlıktaki yazının devamını yazacaktım ancak araya tam kapanma ile ilgili yazı girince bugüne kaldık.

Köşe yazılarımda hiçbir şekilde bir fotoğraf veya resim paylaşmak huyum değildir ve bu yazıda ilk kez bunu yapacağım.

Geçende yazdığım gibi öyle çok tv izleyen birisi değilim.

Çocukluğum ve gençliğimde aval aval baktığım bu sihirli kutunun cazibesinden çabuk kurtuldum ve işin aslını öğrenince hep uzak durdum.

Her neyse esasa gelelim.

Ülkemizi çok uzun seneler önce harmanlamaya başlayan güçler, bunun meyvesini yavaş yavaş, sinsice ve sindire sindire almaya devam ediyor.

Bu köşe de paylaştığım foto, bir tv’den Fox tv’den alınma.

Zuhal Topal, denen hatunun yemek yapma veya yeme yarışması.

Hemen her günde akşam saatlerinde ekrana geliyor.

Ablam söylediği ve izlediği için biliyorum.

Yoksa varmış yokmuş umurumda bile değil.

Bu programda birkaç hanım,

Bir araya geliyor ve günlerce süren bir yemek yapma ve bunu puanlama yaparak her hafta birinci seçiyor.

Yemek yapılır, yenir ve afiyet olsun denilerek sona erer.

Bunlarda işte bu yok.

Bu hanımların tamamı birbirine hakaret, argo, aşağılama, kin, kibir, yemek beğenmeme, saygı duymama, yemeğin kafasını gözünü yarma, üstünlük taslama, yapılan bütün yemeklere kusur bulma, o anda aklınıza ne gelirse söyleniyor.

Yahu bu toplumun içinde büyüyen insanlar olarak, yerdeki ekmek kırıntısını yerden alan ve öpüp başımıza koyan insanlardan bugünlere gelen garip bir mahlukat olmuşuz.

Nasıl bu dönüşüme, değişime, kişilik, karakter, kişilik erozyonuna uğradık farkında olmadan; doğrusu cevabı olması gereken bir durumdayız.

Her günde farklı kanal, dizi, film, gazetede, dergi, kitap, internet üzerinde aynı şekilde bu harmanlanmaya maruz kalıyoruz.

Bunu yapanlar nefes bile aldırmıyor.

Garip bir dönem ve mekan içindeyiz vesselam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.