Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Şu alicenaplığa bir bakar mısınız?

“Vay anasına diyecem” ama demeden, devam edeyim bari. Ülkenin tanıdığı ve bildiği bir kişi geçenlerde yaptığı bir yardım ile spor gündemin dışında basın yayında bir kez daha haber olarak yer alınca, ister istemez, aklıma alicenap insanlar geldi. Bu ülkede başkası yokmuş ta bu kişinin yaptığı bu iyilik, yardım sanki ilk kez yapılmış gibi davul dümbelek çalarak bir güzel duyuruldu. Belki spor camiasının en sevilmeyen kişilerinden olan bu kişi bu reklam yapılarak yapılan iyilik gösterisi ile yine bize yutturulmaya çalışılıyor. Kendi bağlı olduğu spor federasyonunda bir kavga neticesinde işine son verilmişti. O da bir gün bile geçmeden hemen tazminatta tazminat diye tutturmuş ve ülke günlerce bu ağlak kişiyi izlemek zorunda kalmıştı. Bu işine son verildiği federasyondan öyle bir tazminat istemişti ki, bizim Karadeniz bölgesindeki asgari ücretle geçinen çok sayıda işçinin birkaç yıllık ücretini rahatlıkla karşılardı. Bu paragöz kişi, geçenlerde bu açtığı davayı kazanınca, aldığı 3 milyona yakın tazminatı(federasyon avukatları istediği rakamı sıkı bir pazarlık sonunda bu rakama ancak indirtebilmişlerdi) avukatları aracılıyla bir kuruma bağışlamıştı. Sanırsın ki, ulufe dağıtıyor garibim. Bir pozlar, bir pozlar,  çok yüce kişilik tavırları, ego tavan yapmış, tavan kalmamış olduğu yerlerde, herkese akıl vermeler, her şeyi çok bilmeler, sanki kainatın sırlarını çözmüşte bizden saklar havalarında toplumun başına bela olmuş bir halde arzı edam ediyor her yerde. Ya hayatında bir iyilik yaptın ise sende kalsın, bizim bilmemize gerek yok. Öyle reklam ile tanıtım “vay ne iyi yürekli adam, ne eli açık, ne alicenap adam” desinler diye kimsenin kendisini yırtmasına gerek yok. Oldum bittim; bu yardım, iyilik yapma, işini abartanlara, “ben yaptım bakın bu yardımı” diye çok önde olmanın anlamı yoktur inancındayım. Yaptığın bu yardımlar ve iyilikleri kimsenin gözüne sokmadan yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ne yaparsınız ki, gönülden gelmiyorsa bir yardım ve iyilik, bu bahsettiğim kişi gibi, uluorta “ben yaptım ya, ben yaptım bu yardımı gördünüz mü ne alicenap insanım, bunu haber olarak ta gazetelere verin de kim olduğumu görün” diye diye gerinip duruyordur.         
Ekleme Tarihi: 13 Mayıs 2019 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Şu alicenaplığa bir bakar mısınız?

“Vay anasına diyecem” ama demeden, devam edeyim bari. Ülkenin tanıdığı ve bildiği bir kişi geçenlerde yaptığı bir yardım ile spor gündemin dışında basın yayında bir kez daha haber olarak yer alınca, ister istemez, aklıma alicenap insanlar geldi.

Bu ülkede başkası yokmuş ta bu kişinin yaptığı bu iyilik, yardım sanki ilk kez yapılmış gibi davul dümbelek çalarak bir güzel duyuruldu. Belki spor camiasının en sevilmeyen kişilerinden olan bu kişi bu reklam yapılarak yapılan iyilik gösterisi ile yine bize yutturulmaya çalışılıyor.

Kendi bağlı olduğu spor federasyonunda bir kavga neticesinde işine son verilmişti. O da bir gün bile geçmeden hemen tazminatta tazminat diye tutturmuş ve ülke günlerce bu ağlak kişiyi izlemek zorunda kalmıştı.

Bu işine son verildiği federasyondan öyle bir tazminat istemişti ki, bizim Karadeniz bölgesindeki asgari ücretle geçinen çok sayıda işçinin birkaç yıllık ücretini rahatlıkla karşılardı.

Bu paragöz kişi, geçenlerde bu açtığı davayı kazanınca, aldığı 3 milyona yakın tazminatı(federasyon avukatları istediği rakamı sıkı bir pazarlık sonunda bu rakama ancak indirtebilmişlerdi) avukatları aracılıyla bir kuruma bağışlamıştı. Sanırsın ki, ulufe dağıtıyor garibim. Bir pozlar, bir pozlar,  çok yüce kişilik tavırları, ego tavan yapmış, tavan kalmamış olduğu yerlerde, herkese akıl vermeler, her şeyi çok bilmeler, sanki kainatın sırlarını çözmüşte bizden saklar havalarında toplumun başına bela olmuş bir halde arzı edam ediyor her yerde.

Ya hayatında bir iyilik yaptın ise sende kalsın, bizim bilmemize gerek yok. Öyle reklam ile tanıtım “vay ne iyi yürekli adam, ne eli açık, ne alicenap adam” desinler diye kimsenin kendisini yırtmasına gerek yok.

Oldum bittim; bu yardım, iyilik yapma, işini abartanlara, “ben yaptım bakın bu yardımı” diye çok önde olmanın anlamı yoktur inancındayım. Yaptığın bu yardımlar ve iyilikleri kimsenin gözüne sokmadan yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Ne yaparsınız ki, gönülden gelmiyorsa bir yardım ve iyilik, bu bahsettiğim kişi gibi, uluorta “ben yaptım ya, ben yaptım bu yardımı gördünüz mü ne alicenap insanım, bunu haber olarak ta gazetelere verin de kim olduğumu görün” diye diye gerinip duruyordur.

        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.