Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Spor salonu gitti gider

Kaç yıldır sporun içinde olan birisi olarak Bulancak’ta sporun sorunlarını yakından biliriz. Bizim kulüple birlikte Bulancak’ta 5 spor kulübü salon sporlarında faaliyet yapmaktadır. Yüzlerce sporcu için en önemli şey spor salonudur. Spor salonu yok ise orada spor yapmanın bir anlamı olmaz. 2006 yılında ilçemize spor salonu yapıldı ve Bulancaklı kulüpler ile sporcular rahat bir nefes almıştı. Biz kulüp olarak yıllarca Giresun’da spor salonlarında antremanlarımızı ve maçlarımızı yaptık. Bunun maddi olarak maliyetini destek olanlar sayesinde karşıladık. Bulancak’a spor salonu yapılınca çok sevindik, göçebe olmaktan kurtulmuştuk. Yaklaşık 10 yıl boyunca ilçemiz spor salonunda antreman ve maçları yaptık. Sonra her ne hikmetse spor salonunda birden bire teknik bir sorun olduğu ve faaliyetlere kapatılacağı bakanlık tarafından bildirildi. Konu hakkında bilgi almak için oraya sorduk, buraya sorduk kimseden doğru dürüst bir cevap alamadık. Bende serde gazetecilik olduğu içinde spor salonuna ne olduğuna dair, epeyce bir yere ulaştım. Ancak onlarda “mırın kırın” edince, spor bakanlığının üst makamlarındaki bazı yetkili kişiler ile temas kurdum ve 4 yıl boyunca bu kişilerden spor salonumuzun akıbetini öğrenmeye çalıştım. Giresun ve Bulancak’ta edinemediğim bilgileri bu yetkili kişilerden aldım. Çoğu yazılmamak kaydı ile neler olduğunu öğrendim. Bazı siyasilerin Bulancak’ta spor salonu hakkında bana söyledikleri ile spor bakanlığından edindiğim bilgiler tam anlamı ile farklıydı. Bunları yeri gelince yazarım. Buna rağmen spor salonu için girişimlerimiz devam etti. Spor salonu bakanlık tarafından faaliyete kapatılınca biz kulüp olarak acilen bir prefabrik salon yapılması için gerekli başvurularımızı yaptık. Spor bakanlığının tesisler daire başkanlığı bu başvurumuzu dikkate almasına rağmen, alt kademlerdeki çokbilmiş kişiler, bunu yaptırmamak için siyasileri ikna ettiler. Madem spor salonunu yıkmaya karar verdiniz, ilçe spor salonun yan tarafındaki alana bir prefabrik salon yaparak Bulancak’taki kulüplere ve sporcuların derdine derman olunurdu. Şimdi “gel zaman, git zaman, görünen köy kılavuz istemez” misali Bulancak ilçe spor salonu en az 5-6 yıl spor bakanlığının yatırım programına alınmayacaktır. Bugünkü spor haberimizde ifade edildiği gibi, ‘artık deniz bitti ve Bulancak spor salonu gitti gider.’ Bunun vebali de her seçim öncesi Bulancak’a gelip meydanlarda “Bulancak için şunu yapacağız, bunu yapacağız” diyenlerdedir diyorum.                 
Ekleme Tarihi: 10 Eylül 2018 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Spor salonu gitti gider

Kaç yıldır sporun içinde olan birisi olarak Bulancak’ta sporun sorunlarını yakından biliriz. Bizim kulüple birlikte Bulancak’ta 5 spor kulübü salon sporlarında faaliyet yapmaktadır.

Yüzlerce sporcu için en önemli şey spor salonudur. Spor salonu yok ise orada spor yapmanın bir anlamı olmaz. 2006 yılında ilçemize spor salonu yapıldı ve Bulancaklı kulüpler ile sporcular rahat bir nefes almıştı. Biz kulüp olarak yıllarca Giresun’da spor salonlarında antremanlarımızı ve maçlarımızı yaptık. Bunun maddi olarak maliyetini destek olanlar sayesinde karşıladık.

Bulancak’a spor salonu yapılınca çok sevindik, göçebe olmaktan kurtulmuştuk. Yaklaşık 10 yıl boyunca ilçemiz spor salonunda antreman ve maçları yaptık. Sonra her ne hikmetse spor salonunda birden bire teknik bir sorun olduğu ve faaliyetlere kapatılacağı bakanlık tarafından bildirildi.

Konu hakkında bilgi almak için oraya sorduk, buraya sorduk kimseden doğru dürüst bir cevap alamadık. Bende serde gazetecilik olduğu içinde spor salonuna ne olduğuna dair, epeyce bir yere ulaştım. Ancak onlarda “mırın kırın” edince, spor bakanlığının üst makamlarındaki bazı yetkili kişiler ile temas kurdum ve 4 yıl boyunca bu kişilerden spor salonumuzun akıbetini öğrenmeye çalıştım. Giresun ve Bulancak’ta edinemediğim bilgileri bu yetkili kişilerden aldım. Çoğu yazılmamak kaydı ile neler olduğunu öğrendim. Bazı siyasilerin Bulancak’ta spor salonu hakkında bana söyledikleri ile spor bakanlığından edindiğim bilgiler tam anlamı ile farklıydı. Bunları yeri gelince yazarım. Buna rağmen spor salonu için girişimlerimiz devam etti. Spor salonu bakanlık tarafından faaliyete kapatılınca biz kulüp olarak acilen bir prefabrik salon yapılması için gerekli başvurularımızı yaptık. Spor bakanlığının tesisler daire başkanlığı bu başvurumuzu dikkate almasına rağmen, alt kademlerdeki çokbilmiş kişiler, bunu yaptırmamak için siyasileri ikna ettiler. Madem spor salonunu yıkmaya karar verdiniz, ilçe spor salonun yan tarafındaki alana bir prefabrik salon yaparak Bulancak’taki kulüplere ve sporcuların derdine derman olunurdu.

Şimdi “gel zaman, git zaman, görünen köy kılavuz istemez” misali Bulancak ilçe spor salonu en az 5-6 yıl spor bakanlığının yatırım programına alınmayacaktır. Bugünkü spor haberimizde ifade edildiği gibi, ‘artık deniz bitti ve Bulancak spor salonu gitti gider.’ Bunun vebali de her seçim öncesi Bulancak’a gelip meydanlarda “Bulancak için şunu yapacağız, bunu yapacağız” diyenlerdedir diyorum.                 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.