Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Sonradan spor yapanlar

Sabah akşam evden gazeteye ve gazeteden eve giderken çokça rast geldiğim, sahilde veya iç yolda yürüyen ve koşan insanlar var. Çoğunu tanıyorum. Kimi hayatının ilk dönemlerinde spor yapmış ve hala da devam ettiriyor. Kimi de hayatının hiçbir döneminde(yani spor yapmaya başladığı döneme kadar, yaşı 40-50’li olunca aklı başına mı geliyor birden)bir gün olsun sporla iştigal bile etmemiş. Sporun uzaktan yakınından geçmeyen bu insanlar böyle arada sırada havanın güzel olduğu günlerde spor aşkı ile spor yapıyorlar. Tabii bu düzenli olmayınca bir yere kadar devam ediyor ve havaların soğumaya başlaması ile de birden sona eriyor. Hayatının bir döneminde spor yapanları için bir sorun yok. Bir kez bile bir spor faaliyetini izlememiş, spor hakkında çok az şey bilen, spor yapılan yerin kapısından bile geçmeyenlerin birden spor yapmaya başlaması aynı zamanda bir sağlık sorunu da ortaya çıkartır. Benim için spor zaten bir hayat düsturu olduğundan, hiçbir sıkıntı çekmeden her an spor yapmaya hazır olan biri olarak, birden spora başlayanların önce sağlık konusunda dikkat etmeleri gerekir diyorum. Önce doktordan spor yapmasında bir “sakınca yoktur oluru” almalıdır. Hiçbir spor faaliyetine katılmayan insan için her an ciddi sıkıntılar baş gösterir. Sağlıklı olalım derken, hastane hastane gezmek de vardır işin içinde. Özellikle spor yapmadığı için kilo alanların buna dikkat ederek spor yapması lazım. Bulancak sahili çok güzel. Bunda hem fikiriz. Havada sıcak olunca koşmak, yürümek iştahı birden bizi spor yapmaya itiyor. Fakat, evinde veya işinde aylarca hiçbir spor yapmayan, sporun yanında bile geçemeyenler olarak(ben değil canım, sizden bahsediyorum)hop yerimizden kalkıp, birden aktif bir Dünya’nın içine girmek olmaz. Yürüyüş en iyisi spor yapmayanlar için. Spor yapacağım derken, sakatlamayalım ve sağlımızdan olmayalım derim. Çoluk çocuğuna bile spor yaptırmayan çok sayıda insan böyle birden çiçek gibi açmaya çalışmasın. Spor zaman ister, düzenli bir antreman ister, spor bilgisi ister, ister oğlu ister.    
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2020 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Sonradan spor yapanlar

Sabah akşam evden gazeteye ve gazeteden eve giderken çokça rast geldiğim, sahilde veya iç yolda yürüyen ve koşan insanlar var. Çoğunu tanıyorum. Kimi hayatının ilk dönemlerinde spor yapmış ve hala da devam ettiriyor. Kimi de hayatının hiçbir döneminde(yani spor yapmaya başladığı döneme kadar, yaşı 40-50’li olunca aklı başına mı geliyor birden)bir gün olsun sporla iştigal bile etmemiş. Sporun uzaktan yakınından geçmeyen bu insanlar böyle arada sırada havanın güzel olduğu günlerde spor aşkı ile spor yapıyorlar. Tabii bu düzenli olmayınca bir yere kadar devam ediyor ve havaların soğumaya başlaması ile de birden sona eriyor.
Hayatının bir döneminde spor yapanları için bir sorun yok. Bir kez bile bir spor faaliyetini izlememiş, spor hakkında çok az şey bilen, spor yapılan yerin kapısından bile geçmeyenlerin birden spor yapmaya başlaması aynı zamanda bir sağlık sorunu da ortaya çıkartır. Benim için spor zaten bir hayat düsturu olduğundan, hiçbir sıkıntı çekmeden her an spor yapmaya hazır olan biri olarak, birden spora başlayanların önce sağlık konusunda dikkat etmeleri gerekir diyorum. Önce doktordan spor yapmasında bir “sakınca yoktur oluru” almalıdır. Hiçbir spor faaliyetine katılmayan insan için her an ciddi sıkıntılar baş gösterir. Sağlıklı olalım derken, hastane hastane gezmek de vardır işin içinde. Özellikle spor yapmadığı için kilo alanların buna dikkat ederek spor yapması lazım. Bulancak sahili çok güzel. Bunda hem fikiriz.
Havada sıcak olunca koşmak, yürümek iştahı birden bizi spor yapmaya itiyor. Fakat, evinde veya işinde aylarca hiçbir spor yapmayan, sporun yanında bile geçemeyenler olarak(ben değil canım, sizden bahsediyorum)hop yerimizden kalkıp, birden aktif bir Dünya’nın içine girmek olmaz. Yürüyüş en iyisi spor yapmayanlar için. Spor yapacağım derken, sakatlamayalım ve sağlımızdan olmayalım derim. Çoluk çocuğuna bile spor yaptırmayan çok sayıda insan böyle birden çiçek gibi açmaya çalışmasın. Spor zaman ister, düzenli bir antreman ister, spor bilgisi ister, ister oğlu ister.    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.